Jani, nepety mám asi 4 druhy, opravdu jsem z nich moc nadšená nebyla ( nejsem ). Ale asi to záleží na použití v záhonech ( a u mne, zejména, na typu půdy a množství srážek ).
Jak mám úrodno ( + teď dvě roky pršavé léto ) - nepety stojí za houby.
Tam jde o velikost trsu - levandule / salvie/ nepeta. Od bochánku k bochanu. I u mne se nepety rozvalují, jsou příliš masivní. Tahle B.Infinity mne zaujala tím, že nemá listy na stonku, krásně jí trčí květy, je taková éteričtější. Ale - mám ji krátce, co bude dělat dál, netuším. Pak mám jednu vyšší nepetu ze série Cat ( Super Cat ), moc mne nezaujala, masivní listy. Six Hills dobrá ( ale je v skoro čistém písku ).
Obě vysoké neopakovaly, musela jsem je někde koncem července seřezat kvůli plísni ( ďoura ).
Pak mám tu N.nervosa, stále nemohu přidávat fotky, tak jen zde, na odkaze.
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...20&Itemid=112#283014
Kvetla někdy od konce června, pořád, až do zámrazu. I odkvetlé semeníky zůstávaly dekorativní . Občas jsem je ošmikla. Na fotce je silně promoklá, v pozadí.
Pak mám nízkou Kit Cat, ta byla fajn, stříbrné lístky.
U ofouse ( Mrku ) jsem viděla vysokánské ( cca + 130 cm ) nepety, krásně stály. Neprodával je, ale někt. bych tedy moc ráda..
Jani, ty bys chtěla doporučit nějakou salvii nebo nepetu ? ze sort. Krulichových ?
( možná bude mít výběr i Dresla, na Dodu )