Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2011 16:58 #248037

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
jaja99 napsal:
Znovu se ptám, fakt vám funguje ten Cvrček, soused ho má a nic moc, jestli nemá nějakej starší typ,ani mu ho není slyšet když se jde okolo (dal za něj asi před dvěma lety 700,- a nic) Kdyby to fungovalo dám za něj co si řeknou Dany viděla jak to u nás vypadá, prostě hrůza. Jsem zvědavá co mi zbylo z host.

Včera jsem toho Cvrčka (stál 400,-) přestěhovala z před kulatý lavičky dozadu, tam mám plno děr a tunýlků, byla bych ho potřebova dát o kousek blíž k sousedům, ale mají tam okno z ložnice, tak abych je neobtěžovala hlukem, jsem se spokojila s jiným místem, zahrabala jsem ho hloub, aby nebyl tolik slyšet. Má mít větší dosah, tak ať se činí.
Teda Amazonko, jsou to mrchy nenažraný, proč si nevyberou nějakou obyčejnou hostu, viď?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2011 17:03 #248039

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jste moc útlocitné - já jsem loni namočila mokrý rohlík do modrého prášku na potkany a do týdne nebylo nic. a že jich loni bylo... jak jsme z pod balkonu brali dřevo a uklízeli , tak tam bylo pár kostřiček a několik hnízdeček . kdybych je nechala rozmnožit -- no nevím . byla to extrémní zima , letos u nás nevidím nic . ovšem je tu hrozná hlína - odřely by si i čumáky...zase máte psy a to by nemuselo dobře dopadnout..:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2011 17:05 #248040

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Tak to je velká škoda 4 roky čekáš jak hosta vyroste a pak ji někdo sežere. Zatím nevím jak to dopadlo u mě, ted nejsou vidět žadny díry a kopečky, už mam připraveny novy jed Bros granule na krtky je pro areály letišt a tak , jinak loni jsem zkoušela gel a nic, nezmizely.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2011 17:35 #248043

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Mě hraboši ožrali zlatý dešt (kořeny a kmínek, který byl pod zemí).......pořád nechtěl přirůstat, tak jsem ho chtěla přesadit na lepší místo...., no nebylo co přesazovat, dost mě to překvapilo, vždyť je celý jedovatý!!! Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2011 19:00 #248044

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Hele ztratila jsem vícery možná se ještě budu chlubit dalšími, to jsou jen za 80 Kč z lékárny:-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2011 19:46 #248045

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Konečně mám nabroušený nože v drtiči a drtim a drtim,..... jen se ze mě kouří,....;) dvě hromady chroští z listnáčů půjde k růžím atd. a zbytky ze zahrady trávy atd do kompostíku.
Taky sem dneska ofikala ořechoplodec a mám asi 5 sazeniček zase zakořenil do štěpky,...:)
Taky sem řízkla cvičně nějaké hroznové víno, tak dyby se chytlo bylo by to super.....
Kdy řízkujete buxus? nestříhala sem schválně loni aby byl matroš,......myslíte že je ještě brzy?:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 22. bře 2011 10:09 #248050

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Lenpel, podle mých zkušeností šel (buxus) líp z letních řízků, a to jsem nedělala nic jinýho, než že jsem zapíchala trochu odlistěné klacíky do stínu, do ani ne moc dobré půdy. Když je budeš piplat, snad půjdou i teď.

Já bych potřebovala poradit - přišel mi včera balík od Basíka - přirychlené, dost narašené trvalky - nějaké čemeřindy, ostrožky, pivoňky, phlox. Odjinud mám 3 narašené clematisy...už byste sázely ven? Mám strach, že to ještě namrzne...

Znáte - máte keřík Exochorda macrantha ´The Bride´? Jaké má nároky? Je choulostivá?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 22. bře 2011 10:41 #248052

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lenpel, také z letních.
Danah - je to v pytli, na příští týden hlásí opět ochlazení pod nulu. Navíc by se došlé měly trochu nechat přizpůsobit světlu, slunci. Nebála bych se vysadit pivůně, čemeřindy, phloxy. Váhala bych s ostrožkama.
Jedině pak systém sklenic, taky denně přiklápím/odklápím nově zasazené růže, přišly již s rozvinutými lístky.
ad Exochorda - dtto má Eva, já mám Exochorda racemosa. Zvlášní nároky nemá, jen pomalu roste. Chce víc vody, jinak je to beznemocný keřík, úhledný, krásně kvete, brzy raší, poměrně brzo opadává ( může být přischnutm ).
Bez zvlášních nároků na zeminu, nemusí se stříhat.

K mému dělání. Spíš by si zasloužilo předponu po :S .
Jednak moc nedělám, zlobí mne ruka ( pravá, jak jinak, že.. ), druhák, když už něco dělám, tak to skončí bledě. Po uvažování kam s čím jsem se rozhodla přesadit Gartentraume ( uvažovala jsem nad tím i zde, pokud pamatujete ), nahradit ji vyšší růží.
No, samo, přervala jsem ji. Kurňa, to jsem šikulka.
Poslední úprava: 22. bře 2011 10:42 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 22. bře 2011 11:00 #248056

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já narychlené syslím na půdě (zima, světlo, ale bez mrazů), nemám odvahu to vysadit. Exochordu od Basika mám taky, asi jí budu muset v našich písčinách zalévat jak o život :)

Jinak taky toho moc neudělám, ráno je zamrzlo na kámen, a k večeru, když to rozmrzne, se mi už nic nechce :blush:
Tak jsem aspoň přesadila do díry po El Niňo modrý orlíček, a z růžové zahrady do oranžové, žlutou vrbinu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 22. bře 2011 11:07 #248057

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Květi, díky za info, že přirůstá pomaleji jsem si našla a nevadí. A že je jinak nenáročná jsi mě potěšila :)
Už se chystám nasadit ostrožky do hrnců, přiklápění a od... mě neba, myslím, že když už v tom budu, dám radši i pivůně do květníků, jsou dost narašené, vybledlé puky, myslím, že budou zchoulostivělé...nerada bych o ně přišla, tak se přemůžu :unsure: né, že by se mi chtělo...
Cos vyváděla s rukou? S růží - to nas... zamrzí :dry:
A ty předpovídané mrazíky mě taky.....nebaví :sick:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa