Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 14:24 #247563

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak jsem růže ostříhala. Zjistila 3 "úmrtí" (vzdaly to dvě miniaturní a Sophie Perpetual, omrzlé hluboko pod zem) :(, a Barkarolle to má asi taky spočítané (ta je ale pod zemí dřevnaté, tak uvidíme, jestli nevyjede otamtud).
Ostříhala jsem jahody (další masakr, poprvé v životě jsem viděla omrzlá i srdíčka), a heuchery (tam zase zabiju psa, páč byly některé ulomené).
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 14:28 #247564

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
jaja99 napsal:
Aha tak já četla jen Robina, malinkatej kretén, to něco jako JRT?

Skoťák, a přečtení doporučuju, prima oddychovka.
No a náš malinkatej kretén je "trpasličí" bílý knírač, ve velikosti foxe ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 14:41 #247565

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Hii všechno zaručená plemena :-), mladí mají rasličku :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 15:16 #247567

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
růže jsem ještě nestříhala , ale letos dostaly dost na frak , aspoň moje . většinou Tantaovky a velkokvěté.některé výhony jsou černé až k zemi .:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 15:53 #247572

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
no a já místo abych dělala na zahradě, jsem doma. Sčítači.......ve schránce info, že dorazí mezi 9-19...dobrý ne? byly tu ted, dvě poštačky. No nic, zase mám umytá dvě okna, vyprané a vyžehlené záclony, vygruntovanou ložnici, převlíknuto a vydrbanej balkon - tam byl humus, že by se tam doslova daly sázet brambory. Na balkonové okno jsem pověsila roletu, aby mi slunko nepopálilo fialenky. No a dvě hodiny jsem připravovala ty amarylky pro vás, v pondělí nebo úterý to pošlu, to byla taky fuška! Uf :whistle: :whistle: :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lenpel, maggi

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 17:42 #247576

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Romčo, hlavně, že přišli. My měli napsáno, že přijdou v pátek v 16-18 , já spěchala pryč, doufala, že dorazí brzo. No nepřišli. V 18 jsme odjeli.
V 19 nám nechali papíry u sousedů :huh:

Celé odpoledne jsem na Tebe vzpomínala. Chtěla bych být u Tebe na instruktáž jak narvat lilie do osázeného záhonku. Mám na dvorku úzký dlouhý záhon s růžemi, levandulemi, cibulovinami a tak... A snažila jsem se do něj umístit Martagon a Basíka...No uvidíme, jak se tomu bude dařit;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 17:56 #247577

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
jo srandičky, srandičky......jsem na sebe zvědavá, kam já ty nový dám....vůbec nepřemejšlim, když čučim do katalogů.....kam to dám, to už nevím. A to musim ještě přesadit dvě růže, a takovou tu podzimní modrou astru, natuty něco vyrejpnu, protože lilie ještě venku nejsou...taky nevim, jak to bude vypadat, až to tam nahňácu....Uvidíme v příštím týdnu, určitě podám referát o nahňácávání a přifukování záhonků :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 18:07 #247579

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Taky jsem už dnes některé růže ostříhala, staré čajovky až k zemi, zatím vypadá, že všechny přežily. Mumie se osvědčily, Elfe raší po celé délce dlouhých výhonů, Sympathii jsem moc nebalila a dlouhé šlahouny budou asi omrzlé, to samé Sombreuil. Historické jsou OK.
V jednom truhlíku mi zhnily macešky :S -poprvé co je pěstuji, holomrazy nesnáší. Zasadila jsem růže od Filrose do záhonu, tak snad to rozdýchají, ve sklepě měly až 8cm dlouhé výhonky :(
Jinak musím někde prdnout lilie a pivoně, snad počasí tedy vydrží, bude teplo a sem tam pršet.

Nám zase padá babi, je doma 10 dnů z LDNa má zase zlomenou tentokrát ruku :down
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 19:32 #247585

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Nejdříve Vám chci všem moc poděkovat. Tak napěchovanou zahradu novotami jsem ještě nikdy neměla. Desítky nových růží, trvalek a cibulovin....Nové růže jdou pomalu do stovky, cibuloviny do dvou, desítky ostrožek i v jiných barvách než jaké jsem měla, buxusové plůtky a samozřejmě nové záhony, kam to vše bylo nutno nasázet. Dnes jsem začala vysazovat stovku nových lilií. A to vše jen a jen díky Vám, vážené dámy a pánové. Díky Vaším fotkám a zkušenostem, které jsem zde od Vás načerpala. Utvrdili jste mě v tom, že to, o čem jsem jen nesměle snila je možné uskutečnit, pokud se doopravdy chce. Dodali jste mi novou chuť a odvahu se pustit do přetváření zahrady, která mi pojednou , po shlédnutí Vašich krásných zahrad připadala smutná a prázdná. Nyní pozoruji, jak růže začínají rašit a cibuloviny se derou za sluníčkem. Je to obrovské dobrodružství, co že mě to vše vyroste a rozkvete. A díky Romaně. Díky ní jsem ztratila ostych sázet na záhony "poněkud" hustěji a jen nesměle doufám, že mě to vše poroste tak hezky jako jí. Díky Kaje, snad se neurazí, ale dodala mi odvahy se i v mírně vyšším věku a ne právě v kondici pustit do pěstování růží. Fotkám z její zahrady asi konkurovat nebudu, ale snad se alespoň přiblížím. Tak díky ještě jednou Vám všem. Jsem zde s Vámi ráda.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Vlaďka, Kaja, lenpel, ROMANA, JaninkaH

Re: Dělání, dělání II. 12. bře 2011 19:36 #247586

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Romčo, díky, již se těším!!!!!:up :up :up :up :up :up :woohoo: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa