Haló, děvčata, ale i chlapci - nedávno se tu diskutovalo, co s ostružinami.

Hledala jsem ve svých chytrých sešítkách a nalezla jsem dva recepty, které by mohly zajímat i naše pány.
Ohnivé ostružiny
zralé ostružiny, pískový cukr, 45 % destilát
Přebrané ostružiny plníme do malých skleniček, přidáme 1 lžičku cukru / na 2 dl/, zalijeme destilátem a upevníme víčky. Skleničky během dvou dnů několikrát obrátíme dnem vzhůru.
Ostružinový rosol s ořechy a vodkou
250 g ostružin, 150 g pískového cukru, ½ sáčku Pektogelu, 50 g ořechů, 4 lžíce vodky
Přebrané ostružiny rozmixujeme, protlačíme cedníkem, získanou šťávu uvedeme do varu.
Po částech přidáváme cukr promíchaný se želírovacím přípravkem a za občasného míchání 8 minut prudce vaříme. Promícháme s nakrájenými ořechy a vodkou, plníme do čistých nahřátých skleniček , uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Rosol krájíme na kousky a zdobíme jím drůbež, zvěřinu, sýrové rolády, dorty apod.
Dobrou chuť !