Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Recepty

Re: Recepty 19. srp 2011 21:13 #266805

  • quendery
  • Avatar uživatele quendery
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Příspěvky: 1076
  • Obdržená poděkování 3555
  • Karma: 23
Tak děvčata, jestli dovolíte, tak se vrátím od "přízemních bobulovin" k našim kráskám růžičkám:laugh: :laugh:

Med z růžových plátků a jetele

25 g plátků červených vonných růží, 25 g květů červeného jetele, 1 kg želírovacího cukru, 1 litr vody

Plátky růží a jetel zalijeme vroucí vodou a zakryté necháme louhovat do druhého dne. Květy zcedíme a výluh zpracujeme s želírovacím cukrem/ návodem nezdržuju:woohoo: /. Vřelý med plníme do malých skleniček. Má jasně červenou barvu, voní po růžích, a když si ho v zimě dáte do čaje, bude se vám zdát, že je zase léto.:up To se budou pane vybírat nové odrůdy pro příští sezónu !:laugh: :laugh: :laugh:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, JitkaU2, Dany, Aglaé, helena, Viola, Daniela, mišpule a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Recepty 20. srp 2011 06:16 #266814

  • zdenka
  • Avatar uživatele zdenka
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Příspěvky: 923
  • Obdržená poděkování 722
  • Karma: 12
Evo L. myslíš takový ten odšťavňovač, co se vyráběl kdysi za socíku? Dolů se dala voda, do dalšího patra ovoce a propařením se dělala šťáva ... nebo jde ještě o něco jiného?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Recepty 20. srp 2011 16:13 #266830

  • Eva L.
  • Avatar uživatele Eva L.
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Příspěvky: 3335
  • Obdržená poděkování 8792
  • Karma: 53
Zdenko, přesně, je to on. Jenomže býval z hliníkového plechu, který prý není právě nejvhodnější (ze zdravotních důvodů) :dry: Ale jak už jsem psala, vyrobila jsem v něm za ta léta nespočetně litrů výborné šťávy a nijak nám neuškodila. Když si vzpomenu jak jsme kdysi lisovali rybíz v mlýnku na šťávu, a že ho bylo v úrodném roce i 30kg, nehledě na další zpracování a zapatlanou kuchyni, ještě dnes je mi z toho šoufl. Ten hrnec je k nezaplacení. Nový je krásný, nerez a se skleněnou poklicí. Můžeš do něj s uspokojením zírat a sledovat, jak se šťávička uvolňuje. Je to lepší než televize. :laugh:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: zdenka

Re: Recepty 20. srp 2011 18:09 #266832

  • Dagi
  • Avatar uživatele Dagi
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Příspěvky: 132
  • Obdržená poděkování 206
  • Karma: 0
Hliník není dobrý na ovoce obsahující kyseliny. Ani alobal použitý k tepelnému využití není zrovna košer. Dělala jsem 32 let v hliníkárně..
Teren vzpomínaný hrnec jsem našla za dobrou cenu..
www.vyhodneceny.eu/hrnec-na-s%C2%9Davu-1...89de9409f99b877bdf33
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Dany, helena, Viola

Re: Recepty 29. srp 2011 12:52 #267347

  • HonzaPM
  • Avatar uživatele HonzaPM
  • OFFLINE
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Příspěvky: 5754
  • Obdržená poděkování 9273
  • Karma: 6
Přidám odkaz na růžové recepty od Růžařů - Schultheis:
www.rosenhof-schultheis.de/Informatives/...s/Rezepte/index.html
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Recepty 31. srp 2011 13:48 #267437

  • quendery
  • Avatar uživatele quendery
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Příspěvky: 1076
  • Obdržená poděkování 3555
  • Karma: 23
Haló, děvčata, ale i chlapci - nedávno se tu diskutovalo, co s ostružinami.:woohoo: Hledala jsem ve svých chytrých sešítkách a nalezla jsem dva recepty, které by mohly zajímat i naše pány.:whistle:

Ohnivé ostružiny
zralé ostružiny, pískový cukr, 45 % destilát

Přebrané ostružiny plníme do malých skleniček, přidáme 1 lžičku cukru / na 2 dl/, zalijeme destilátem a upevníme víčky. Skleničky během dvou dnů několikrát obrátíme dnem vzhůru.

Ostružinový rosol s ořechy a vodkou
250 g ostružin, 150 g pískového cukru, ½ sáčku Pektogelu, 50 g ořechů, 4 lžíce vodky

Přebrané ostružiny rozmixujeme, protlačíme cedníkem, získanou šťávu uvedeme do varu.
Po částech přidáváme cukr promíchaný se želírovacím přípravkem a za občasného míchání 8 minut prudce vaříme. Promícháme s nakrájenými ořechy a vodkou, plníme do čistých nahřátých skleniček , uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Rosol krájíme na kousky a zdobíme jím drůbež, zvěřinu, sýrové rolády, dorty apod.

Dobrou chuť !:laugh: :laugh:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Kaja, helena, Martin

Re: Recepty 31. srp 2011 13:55 #267438

  • Dany
  • Avatar uživatele Dany
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Příspěvky: 1321
  • Obdržená poděkování 1364
  • Karma: 10
mňam mňam mňam :up
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Recepty 12. lis 2011 07:41 #272240

  • lenpel
  • Avatar uživatele lenpel
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Příspěvky: 2072
  • Obdržená poděkování 1875
  • Karma: 5
Pečený čaj z ovoce,...
do pekáče pokrájíme ovoce co máme a co nám chutí na drobno, přidáme pokrájený citron i s kůrou dobře umytý, tak cca 2dcl vody jako když rozvařujeme ovoce, koření- skořici, badyán, hřebíček co máme,... vanilku nebo alespoň vanilkový cukr . Dáme péct když ovoce pustí šťávu přidáme 700-1200g cukru krystal dle chuti a sladkosti ovoce a případně rum atd,... tak 2dcl a dáme ještě na 10minutek, horké dávám do skleničky, zavřu a otočím dnem jako marmelády případně ještě zasterilizovat - zatím sem nedělala,...
Když skleničku načnu nechávám raději v ledničce. Do normálního hrnku dám tak 1,5 lžičky a zaleju vroucí vodou jako čaj,.. necháme louhovat a konzumujume vše i s ovocem,... případně ovoníme rumem atd,...
Na netu je spoustu receptů,.:)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Kaja, Aglaé, maggi, helena, Daniela, Martin

Re: Recepty 12. lis 2011 08:00 #272241

  • amazonka01
  • Avatar uživatele amazonka01
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Příspěvky: 3087
  • Obdržená poděkování 1567
  • Karma: 8
Znám, já barbar to míchám s červeným vínem :blush:
Jo a ten rum do směsi přidávám těsně před plněním do skleniček, jinak by se odpařil :P
Poslední úprava: 12. lis 2011 08:01 od amazonka01.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Recepty 12. pro 2011 18:27 #274596

  • Catie
  • Avatar uživatele Catie
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Kdekoli zasejeme sny, vykvetou růže.
  • Příspěvky: 28
  • Obdržená poděkování 18
  • Karma: 0
Zajímavý odkaz, co všechno lze s ovocem páchat (v pdf). Ale poměrně technicky pojaté, nečekejte žádné babiččiny recepty :whistle:

Teda o hrnci slyším poprvé v životě a vypadá fakt zajímavě :woohoo:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa