Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Kavárna u Krásné růže 16. dub 2016 16:11 #305646

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no - asi je předčasné takhle uvažovat .. už je co jisté?
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 16. dub 2016 19:11 #305650

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zeuwicko, zas má výhodu, že se na to můžeš připravovat.
Např. u starších keřů nebo stromů se doporučuje obkopat kolem dokola rygol a naplnit rašelinovým lehoučkým substrátem ( udržovat vlhký). Rostlina by v něm měla vytvořit spoustu jemných kořenů, které by jí pak následné ujímání na novém místě měly usnadnit. Taky můžeš v létě a napodzim nařízkovat keře i růže jako základ pro novou zahradu, aby pak její zakládání nebylo tak drahé ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Smuma

Kavárna u Krásné růže 16. dub 2016 21:10 #305658

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Bohužel nám bylo řečeno přímo na obci, že ten předešlý návrh s jakýmsi šíleným nájezdem, co by nás minul, neprošel...tak poslaly ten nový a jiný už tady udělat nejde..samozřejmě prý rok bude trvat schválení, jenže šance že by to neprošlo je nulová.. Na cestě z Špk do Losin stojí v cestě jen 3 domy...můžou začít s výstavbou za třeba 10let ...ale... Nikdo nic neví, i kdyby věděli, tak nepoví..nejvíc je mi líto( krom toho všeho okolo) že prostě přijede bagr a vše by to srovnal se zemí.. Varianta s řízkováním mě taky napadla..přeci jen ty rostlinky něco stály..snad se mi podaří přesunout co nejvíc..
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 17. dub 2016 07:21 #305668

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zeuwicko, přesouvala jsem napodzim 2014 asi desetiletý trojpuk, byl už skoro dvoumetrový, bal byl těžký tak, že jsem ho nedokázala sama zvednout. Byl suchý podzim, suché jaro a suchý vlastně celý rok ( a já tam nedosáhnu hadicí a s konvema běhám nerada, mám problémy s rameny :unsure: ). Ikdyž jsem ho kuchla asi půl metru nad zemí, přesto měl velké problémy, udělal jen asi 10 cm přírůstky a nové lupení v těch letních vedrech uschlo,ale uvnitř keře byly lupeny živé, takže jsem viděla, že stále žije.
Letos obrazil ;) . Jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat, než se rozjede, ale jsem přesvědčená, že to už zvládne ;) .

Věřím, že 3-4 leté keře to zvládnou taky, možná některé růže to budou dýl rozdýchávat, ale půjde to.

Jen mi to přijde od obce opravdu neomalené, že rozhodli a ani vás o tom vlastně nikdo oficiálně neinformoval. Taky, vědí, že takovou variantu mají a klidně sledují, jak budujete dům a zahradu a netušíte, co hrozí. Doufám, že se s vámi alespoň slušně vyrovnají, abyste měli možnost si pořídit stejné bydlení i zahradu
Poslední úprava: 17. dub 2016 07:24 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka

Kavárna u Krásné růže 17. dub 2016 15:02 #305683

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Zeuwicko, držím palce, aby se ti podařilo zachránit co nejvíc
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Láďa

Kavárna u Krásné růže 17. dub 2016 19:39 #305696

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Zeuwicko,přesazovala jsem pětiletého Pilgrima,dřina neskutečná,ale dali jme to oba :)

15-pesaz.zvrstvo.jpg

16zvrstvoII.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Kaja, Evka, Jikra, Ajka

Kavárna u Krásné růže 18. dub 2016 06:38 #305720

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Moc vám všem děkuji za podporu a rady! Počkám ještě ten rok, jestli a já doufám že ano, ten slavný návrh neprojde. Magnolii a wistárie dám mamce hned, u těch nebudu riskovat..
JanoV to byla dobrá kudla do zad.. Dozvěděl se to jen soused, co se tu narodil...Výkup bude až na silnicích ČR, s tím nemá obec nic společného, tak že stát, dům je skoro 100 let starý...samozřejmě tu rekonstrukce máme ale za 10-15 let třeba...
No nebudu vás tím tady zatěžovat ;) jste super ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže 18. dub 2016 06:58 #305722

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3944
Zeuwicko, to je mi moc líto. A jak správně říká Jana, obec vás informovat měla, to jim ukládá zákon. Počínání úřadů, nebo někdy jejich nečinnost moc nechápu. Úředníci jsou na úřadech pro lidi a tak by se měli chovat. Zeuwičko, moc bych ti přála, aby vše dopadlo k vaší spokojenosti, aby situaci ještě přehodnotili. ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Kaja

Kavárna u Krásné růže 18. dub 2016 08:52 #305728

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja take preji, at to dopadne co nejlepe. Navic ze zkusenosti vim, ze kdyz neco neni jiste, tak clovek nema chut neco zlepsovat nebo budovat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Ajka

Kavárna u Krásné růže 18. dub 2016 16:57 #305744

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Zeuwicko, azalky jsem přesazovala - japonskou letitou i opadavé knap-hill letitou i mladou a u nich je jediný problém obrývat velkoryse zeširoka- mají mělký, ale široký kořenový systém. Asi před 14 dny jsem přesazovala Magnolii stellatu cca 150cm vysokou (zašel nám jap. javor, jsem nesnesla mít tam prázdné místo) tak taky - široký mělký kořenový systém. Hned během půl hodinky jsem ji zasadila na nové místo, podsypala stejnou hlínou z pův. stanoviště, orientovat stejným směrem ke světovým stranám. Pak zalít dešťovou vodou s Lignohumátem a udržovat vlhké. Normálně již vykvetla a začínají pučet listy. Tak snad OK.

Mišpul, na Tebe mám dotaz ohledně šípků - stratifikovala jsi? zasadila?
Poslední úprava: 18. dub 2016 16:57 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka
Moderátoři: Eva L., Květa