Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 31. kvě 2016 22:19 #308346

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Alceo, doplň ( i další, pokuď nemáte ) si do profilu alespoň přibližnou lokaci, sím.
ad chemie - osobně bych použila Syllit event. Dithane.

--

mno, Jani... B)
Dva roky jsem používala v těchto situacích Evinu větu : se neraduj, ještě nejsme ani v Kněžmostě.. ( to jsme jely z HK, od Sobotky všude louže.... dojely jsme a fakt jsem se neradovala.. )

od včera musím manželovo ( na otázku, kde vězí ) Dřepím v autě před Lidlem, páč z nebe provazy...
Dotyčný Lidl je od nás vzdušnou čárou pouhých 500 m.
U onoho Lidlu je ta stanice, odkud beru data. Včera naměřila 8 mm. Doma sotva navlhlý chodník.. B)

U Lidlu dneska pršelo vskutku 2x - tj. těch celkových 15 mm. U nás jednou ( 8 mm ).

Takže za celý květen 8 + 8... ( + těch prvních vosum je zase od Lidlu, že :laugh: )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Počasí III 31. kvě 2016 22:21 #308348

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jo, Miško - a BERU to od tebe jako pěknou provokaci, ne že ne.. :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 31. kvě 2016 23:09 #308351

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Alcearoso, jestli se ti nechce do "tvrdé" chemie, tak můžeš zkusit to polyversum. Těžko říct, jestli to může být lepší než opravdová chemie, ale je to lepší než nic ;) . Mám zatím dojem, že na obyč. padlí to docela zabralo, na pravé padlí to tedy nezabralo ( je prorostlé skrz list i na spodní stranu, stříknout zespodu se mi ne vždy zřejmě povedlo). Ale snad by to mělo fungovat i jako prevence.

Květo, škoda :huh: , ale lepší než nic ;) . Slibujou bouřky a přeháňky každý den až do konce týdne, tak snad budeme mít dobrý základ pro červnovou statistiku,a le hlavně snad budeme mít aspoň trochu zalito ;) .

Jeníku, statistika půl kilometru od zahrady je tak nějak asi naprd ;) , z toho ti kytky neporostou :unsure: . Ale hlavně, že to spadlo ve správném skupenství, no ni ;) ? Taky mám někdy pocit, že srážkoměr kecá, ale bude to tím, že se u mě těžko hledá místo, které by bylo širokodaleko bez porostu, který to má zřejmě občas na svědomí...
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 01. čen 2016 00:20 #308356

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
46 mm ve srážkoměru během hodiny FAKT neberu jako provokaci, páč...
... já BERU jako provokaci 8+8, resp. 0+8 za měsíc. Zase je první! :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 01. čen 2016 07:02 #308358

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
V sobotu jak ty byla ta mega bouřka, tak jsem nestihla odklidit 8l kýbl a v něm cca 3l vody.. Ráno plný a musel i přetékat.. Včera jsem na zahrádce rýpla do země a už je zas vcelku sucho :( kde mám mulč. folii, tam je ještě ,,mokro"
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 01. čen 2016 07:27 #308361

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zeuvicko, to si neumím ani představit, já měla v kýblu po dešti max. několik centimetrů vody ( nejvíc snad 4 nebo tak nějak), půl kýble mi napršelo jenom předloni v létě, kdy byl týden, kdy každý den přišla v noci bouřka a napršely vždy asi 2cm, součtemto bylo asi 12cm a to byl rekord ;) .
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 01. čen 2016 07:33 #308363

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
U nás až na výjimky chladný květen a srážek, srážek bylo za celý květen ke 135 ml!!!!

Doufám, že ta příjemně nasycená půda vydrží, jak jsme na kopci a je tu hodně větrno, tak i velké deště pak brzy nebývají znát.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Počasí III 01. čen 2016 07:40 #308364

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
No byl to fakt mazec, proudy vody ale tady bylo tak vyprahlo, že jsem ráno našla jen pár kaluží..
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 01. čen 2016 08:51 #308366

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Včera v Táboře dost prudký liják, takový, který vůbec nemám ráda. Měla jsem strach o jiřičky, co zrovna zahnízdily, aby jim prudký liják nepodmáčel hnízdo, naštěstí to dopadlo dobře. Průběžně tu prší, zalito je. Kroupy, a to klepu na dřevo , se nám většinou vyhýbají.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 01. čen 2016 09:02 #308367

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
u nás to včera vypadalo hrozivě . no ale nakonec se to přesunulo do vedlejší Kopřivnice . a tam měli hasiči výjezdy . tady tak akorát zalilo .

IMG-20160531-WA0005.jpg

IMG-20160531-WA0003.jpg

edit - te´d mi poslala dcera fotky ze včerejší Kopřivnice . je to od nás dva km-- :silly:
Poslední úprava: 01. čen 2016 09:13 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa