Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 07. lis 2016 19:16 #313958

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, míchat to jde, pokud aspoň některá komponenta je suchá, což by substrát z pytle měl být ( bývá jen lehce vlhký). Taky se dá koupit ve stavebninách křemičitý písek ( 20 kg asi za 50,-) a ten je suchý úplně.
Doporučuju míchat v kolečku (nebo jiné velké nádobě).
Nejdřív smíchat ty suché věci, tj. rohosku promíchej nejdřív s tím nejsušším, co máš, pak přidávej po částech to mokřejší a neustále promíchávat ( nejlép se to dělá gumovýma rukavicema pěkně ručně, ale je to dřina :unsure: .
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 07. lis 2016 19:59 #313961

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Substrát je v pytli, písek brávám dětem z pískoviště (na jaře dostanou nový). Míchávám to v 90l stavebním kalfasu. Zem je ale hodně jílovitá, jak je mokrá, dají se z ní modelovat figurky. Budu se s tím muset nějak poprat. Teď už tam zas mrzne pro změnu.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 07. lis 2016 20:02 #313962

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no-- dneska bude mrznout .. :( už i u nás..
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 07. lis 2016 20:50 #313964

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Figurky jsou špatné znamení :unsure: .
Musíš opatrně, nemačkat ;) . Nemáš v záloze třeba hlínu ze skleníku? ( vím , je to práce navíc :sick: )
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 07. lis 2016 20:54 #313965

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
U nás je poránu jinovatka už 3. den.Teď je těsně nad 0,,na autech už se třpytí střechy.Roztrhané,bílé mraky,probleskujou hvězdy.Ráno lezlo sluníčko,vypadalo to nadějně,ale pak se zatáhlo,fičel leďák a teplota nevylezla nad 4°.Vůbec se mi ven nechtělo,jsem celý den zalezlá doma :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 07. lis 2016 21:31 #313969

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
U nás je zatím relativně fajn, dnes stejně jako včera i v sobotu bylo kolem 10 stupňů, na slunku i víc, teď večer jsou 4, myslím, že do rána trošku přituhne. Včera hodně pršelo, tak mám zalito. V týdnu by měly dorazit růže od Pelců (zatím dorazila jen faktura na e-mail), ale má začít trochu mrznout. Tak nevím co s nimi, snad jim to neublíží. U nás stejně asi bude nad nulou, max tak mlha, jsme cca půl km od řeky Moravy.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 08. lis 2016 07:32 #313975

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Lucie, nevím, kolik máš objednáno a jaké máš možnosti, ale rozhodně nenechávat zabalené v té strečové folii ( plísně).
Ideální je založit do velkého kýble/květináče a zasypat pískem a udržovat vlhký v chladu ( v bezmrazu - obvykle garáž, sklep). Zasypat lze i jiným materiálem, ale ten písek jak je sypký, tak se hezky dostává mezi jednotlivé kořínky ( narozdíl od pilin třeba).
Do pilin by to šlo asi třeba na nějaký stůl na ležato ( vrstva pilin, pokropit, 1. vrstva kořenů, 2. vrstva pilin atd... jako lazaně ;) ). Větve udržovat pokud možno nemokré.
Takhle to lze udržovat i několik týdnů, ale bacha, pokud je v garáži teplo moc, kořeny začnou růst a větve rašit :whistle:

EDIT: tak koukám a taky mám v e-mailu fakturu :unsure: . No, hlavně aby nebyly přes víkend na poště :unsure: ( kýbl i písek mám ;) ).
Poslední úprava: 08. lis 2016 08:14 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: bradhal, LucieT

Počasí III 08. lis 2016 10:05 #313979

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Výhodou je studený skleník. Dvakrát jsem ho použila, když jsem na podzim nestačila připravit záhon. Růže jsem zasadila do velkých plastových květníků v zemi ze skleníku a zapustila do země. Všechny zapuštěné rostliny ( i trvalky připravené k jarní výsadbě ) jsem pořádně zalila , v mrazech zakryla textilkou naplacato a v zimě pod ní naházela sníh.Občas skleník vyvětrám kvůli plísním. Vše přežilo bez úhony lépe než venku.
Venku se chystám kopčit a choulostivky zabalím do textily. Letos je počasí hodně bláznivé a čert ví, zda bude
zima k růžím milosrdná.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 08. lis 2016 11:20 #313980

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Díky za rady, kýbl, písek i studený sklep když tak mám. Ale doufám, že to stihnu zasadit, zatím nemrzne. U nás dnes ráno bylo slabě nad nulou a krásná mlha jak z Rákosníčka. Ale už svítí sluníčko, tak je fajně. Miluju ty podzimní mlhy. :blush:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 08. lis 2016 11:39 #313982

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Ble, nesnáším podzimní mlhy. Tady se táhnou údolím od rybníka, je úplně vidět, jak to teče. V údolíčku se to pak zastaví a začne hladina stoupat a postupně v tom mléku mizí celý dolík i skály až k našemu plotu. Najednou máme dům na břehu bílého jezera. Jo, romantika, jak do toho trošku posvítí slunko, ale já v tom vidím vždycky tak plísně a viry. Ostatně předkové nepojmenovali vesnici Jedovnice jen tak. :)
Můj balíček od Dresly už někde putuje, uvidím, kdy dorazí. Díky za rady, jak to zazimovat, možná taky využiju. Část mám zasazenou v 10l nádobách, že je buď zakopnu do záhonu nebo dám na půdu (sklep ani skleník nemám).
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa