Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 23. bře 2020 11:15 #326951

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Tak jsem prošla zahradu, nejlépe dopadly macešky. Narcisy jsem měla otrhané, jinak vše leží stále na zemi. Meruňka je hnědá, broskve vypadají v poupatech OK. Zelené špičky hortenzií jsou spálené taky. Naštěstí jsem včera přihrnula zemí vylézající lilie. Největší práce včera bylo obalení borůvek netkankou. Jsou hodně narašené a obalené, tak uvidíme, zda se pomohlo. Hlásí mrazy do pátku..... :(
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 30. bře 2020 08:39 #326956

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
no uvidíme, ešte prežiť tento týždeň :evil:
zdá sa mi, že momentálne celé ľudstvo dostalo globálnu facku od prírody
kedy sa už poučíme?

Kavárna u Krásné růže II 01. dub 2020 20:20 #326959

• alenak
  • Platinum Boarder
Lušo poučení? :laugh: :laugh: Když člověk zná trochu historii, vše se opakuje, lidi se nechají oblbnout, tzv. selský rozum se moc nepoužívá, bohužel.....
Následující uživatel poděkoval: Luša

Kavárna u Krásné růže II 11. dub 2020 17:17 #326967

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
Krásné Velikonoce, hlavně zdravíčko a ať to všechno v pohodě přečkáme :kiss:

Fotkyoznaenhvzdikou9.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Lukáš, Ajka, alenak, Luša, babkaela, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 15. kvě 2020 13:37 #327035

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ahoj, po dlouhé době jsem tu, zdá se mi to, nebo to tu umřelo? :ohmy: Prosím politujte mě, musela jsem nechat zlikvidovat všechnu zeleninu i jahody, protože mi je družstvo zasáhlo úletem herbicidu. Ani mi toho agronoma líto nebylo, když tu sekal trávu a vytrhával moje vzrostlé jahody. Tak mám doma frigo sazenice jahodníku. Přišly včera. Třicet jsem jich ráno v dešti vysadila, ještě cca 100 ks mám v sáčcích. To už se fakt nedalo. Jde mi o to, co udělat se sazenicemi v sáčcích. Jestli je mám dát třeba do hlíny do kýble? Jsou takové chlorotické chudinky, ale věřím, že porostou. Tak nechci, aby uschly. Co mi zbývá jiného, že...
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže II 15. kvě 2020 15:18 #327036

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Tak to je smůla Geno. Měli by ti to aspoň ti umělci nahradit, ale...Sazenice dát do zeminy by bylo asi dobré. Zeminu bych navlhčila. Tak ať se zadaří. :)
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 15. kvě 2020 15:42 #327037

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ale jo, vyhádala jsem si finanční náhradu. A sazenice koupili oni. Trávu posekli a odvezli a záhon se zeleninou vytrhali a poryli. Ale ten vzrostlý hrách, co si holky samy nasely, jahody s plody atd, to nám nic nenahradí :S . Zaplať pánbůh, že neodešly ovocné stromy a že růže a okrasná část zahrady je v pořádku.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže II 15. kvě 2020 18:34 #327038

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Páni Geno, takové škody! Ale jak píšeš, mohlo být i hůře. Jahody co nejdřív do země a pokud nemáš čas, tak do kýble a trochu zasypat hlínou a navlhčit, chvíli to tam vydrží.

Kavárna u Krásné růže II 15. kvě 2020 20:51 #327041

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Genovesa napsal:
Ahoj, po dlouhé době jsem tu, zdá se mi to, nebo to tu umřelo? :ohmy: Prosím politujte mě, musela jsem nechat zlikvidovat všechnu zeleninu i jahody, protože mi je družstvo zasáhlo úletem herbicidu. Ani mi toho agronoma líto nebylo, když tu sekal trávu a vytrhával moje vzrostlé jahody. Tak mám doma frigo sazenice jahodníku. Přišly včera. Třicet jsem jich ráno v dešti vysadila, ještě cca 100 ks mám v sáčcích. To už se fakt nedalo. Jde mi o to, co udělat se sazenicemi v sáčcích. Jestli je mám dát třeba do hlíny do kýble? Jsou takové chlorotické chudinky, ale věřím, že porostou. Tak nechci, aby uschly. Co mi zbývá jiného, že...
Pokud je máš možnost uskladnit v chladu, asi kolem 2 st, vydrží 1-2 týdny bez újmy. Takže lednička, box na zeleninu

Kavárna u Krásné růže II 15. kvě 2020 22:37 #327042

• alenak
  • Platinum Boarder
Geno to tě polituju. Frigo sadba je fajn, už jsem zapomněla, ale má jít do 3 dnů do země sázet. Jak píše Ivik, chladit, ne hlínu ani vodu. Oni pak jak dáš do země jede strašně rychle. Hlavně žádné zasypávání, to bys je podtrhla. Ať rostou. :)
Moderátoři: Eva L., Květa