Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 21. lis 2016 22:58 #314241

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Florianus má v nabídce Záhony v krabici. Pro místní zkušené zahradníky asi nezajímavé, ale myslím, že se to může uplatnit pro zahradní začátečníky nebo třeba pro seniory jako dárek. Rostliny i s výsadbovým plánkem.
www.florianus.cz/zahony-v-krabici/
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 22. lis 2016 10:50 #314242

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Je pravda, že někdy je ten můj klek skoro i leh.
Výhodu to má - nejsem při práci na zahradě vlastně vůbec vidět,
takže nikdo nemůže říkat, že nic nedělám. :laugh:

Bradhal, to je praktické. Nevěsty super a "Babička Květa" také nemá chybu. :laugh: :woohoo:
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, alenak

Kavárna u Krásné růže II 29. lis 2016 22:44 #314307

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jo, soused Gusta, o tom tajne snim. Jednou bude muj!
Vazeni pratele ruzi, ma zahrada je zazimovana a uklizena, jen ty zahony na zeleninu jsou neporyte. Nicmene kouzlo ma zahrada zase jine, posilam fotodokumentaci a preji vam vsem krasny a klidny advent.
IMG_20161128_131940.jpg

IMG_20161129_183500.jpg

IMG_20161129_183301.jpg
Poslední úprava: 29. lis 2016 22:45 od Genovesa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, sany, Kika, Marta, alcearosa, jaru20, LucieT

Kavárna u Krásné růže II 02. pro 2016 10:54 #314334

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahojte, jezdíte někdo na adventní trhy do Německa?
Můžu si vybrat mezi Drážďany a Pasovem. Co byste volily a proč? Tak nějak pocitově víc mě to táhne do Pasova. Si myslím (třeba naivně), :P , že by tam nemuselo být tolik lidí??), ale nikdy jsem na vánočních trzích v Německu nebyla. Co byste mi doporučily? Díky. :)

Kavárna u Krásné růže II 02. pro 2016 17:43 #314337

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já byla jen v Norimberku ( cca před 8 lety), synek byl se školou v Drážďanech a prý se jim tam líbilo.
Já se chystám v sobotu do Prahy, už jsem tam nebyla na vánočních trzích skoro 20 let :blush:

Někdy bych ráda viděla tohle : www.mariazeller-advent.at/
Poslední úprava: 02. pro 2016 17:46 od Jana V..

Kavárna u Krásné růže II 05. pro 2016 08:30 #314369

• skalnička
  • Platinum Boarder
Tak jsem nakonec byla v Pasově. Bylo to takové komornější, lidí přiměřeně, počasí vyšlo (lehce nad nulou), bylo na co koukat. ;) Prostě bylo to moc fajn.
V Praze jsem byla před pár lety a spíš mě to otrávilo, právě kvůli množství lidí. Ale já mám na Prahu averzi tak nějak obecně :)
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Kavárna u Krásné růže II 05. pro 2016 09:08 #314371

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Skalni, moc se omlouvám, že odepisuju až teď a kor když už máš po...

V Dráždanech jsem byla vloni a moc se mi líbilo. Jak trhy, kterých je tam dost a jsou opravdu vánoční, tak město samotné. Zwinger, Frauenkirchen, Labe i s divokými husami. Je to na dlouhé povídání.
Nákupy mne neoslovily. Výběr dost podobný co u nás (tedy v Praze- jenže tu ty nemusíš ;) ) a abych si vozila triko z HM o pár feniků levněji, kvůli tomu jsem tam nejela. Nejlepší jsou perníky a štóla.
Letos jedeme autem, já jako řidička, a máme zabookovaný přespání v Drážďanech a 2.den jedeme do Bad Schandau, to se blížíme k hranicím, a je tam prý hezký koupání v lázeňském resortu + prohlídka i s trhy. Tohle jsem si našla na fb a i jeden čecháček, co prodával na dráž.trhu nám to vychválil. Poreferuji, bude-li zájem.
Pasov si už moc nepamatuji, ale víc na mne udělal dojem Regensburg. Hezčí historické centrum a i oslík :laugh: . Je tedy za Pasovem dál od hranic. Třeba příští rok se tam rozjedeme.
Prahu je lepší navštívit v týdnu, ale i tak to zas v porovnání např. s drážďanskými trhy nestojí za moc. To už si myslím, že krajská města jsou na tom líp. Třeba České Budějovice.

Měj se vánočně a doufám, že zabrousíš do Topek.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., skalnička

Kavárna u Krásné růže II 07. pro 2016 08:16 #314403

• skalnička
  • Platinum Boarder
Miško, díky za obsáhlý report, i když po. Mě nešlo o vánoční nákupy jako takové, nic jsem nesháněla, ale primárně o tu atmosféru adventu na trzích - vůně svařáku, trdelníku, průvod mikulášů a čertů, vánoční ozdobičky a tak a to se povedlo. A hlavně jsem se nemusela přetlačovat s davem, což nesnáším. Takže jsem s výletem do Pasova byla spokojená, líbilo se mi. Bylo to víceméně rozhodnutí na poslední chvíli, takže jsem pak už nebádala, kam by se nechalo jet. Ale štolu jsem si taky přitáhla. ;)

Kavárna u Krásné růže II 11. pro 2016 10:49 #314462

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Koupila jsem si na jaře tuto bylinku
www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Hel...italsky--kari-koreni
a teď mám obavy, že mi venku zmrzne. Názorů na způsob přezimování je několik - od ubezpečení, že vydrží až -17° až po varování, že mráz nevydrží vůbec a že je nutno přezimovat v nádobě a bezmrazu. A tak se na vás obracím s prosbou o radu, tedy pokud smil pěstujete více let a víte co s ním přes zimu. Ráda bych využila současného oteplení a přesadila ho do nádoby a šoupla domů. Díky. :)

Kavárna u Krásné růže II 11. pro 2016 12:11 #314464

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Před lety jsem ho jednu sezónu měla, ale zimu nepřežil. I v mém chytrém seznamu z trvalkové školky je u něj poznámka "zimní ochrana." Ale mám takový pocit, že víc než mráz mu dělá potíže zimní a jarní mokro, takže možná spíš vyhnije než vymrzne podobně jako spousta dalších suchomilných a sluncomilných trvalek.
Moderátoři: Eva L., Květa