Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 26. led 2017 23:56 #315751

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Mišpule, :laugh: Gustav je teď víc než ve figuře. Doufám, že s jarem něco sundá. Nevím, jak je na tom Kajin soused. Shoda je čistě náhodná.Tenkrát jsem nevěděla.Ale myslím si, že je to oběma celkem fuk. Našemu Gustovi i fotku můžu ukázat.A opačném případě, nevím, nevím... :laugh:mišpule napsal:
Jak pročítám zameškané,narazila jsem na debatu o růži,sousedovi a Reginině kocourovi Gustovi.
Já bych teda podobu mezi sousedem a kocourem viděla.Oba jsou důstojní a pěkně "ve figuře" :laugh:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kavárna u Krásné růže II 27. led 2017 00:25 #315752

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ve figuře není jen Gusta,ale i já(+5)a naša Máša(+1),což na normálně 12kg franc.buldočici i na mně (a na naše klouby)je dost.Ale obě jsme už "oldies",máme nárok :laugh:
Už aby začalo jaro a zahrada ,Máša bude se mnou venku a startovat ke vratům na lumpíky,já jezdit do práce na kole, pak se to zlepší ;)
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka

Kavárna u Krásné růže II 27. led 2017 09:04 #315758

• Regina
  • Platinum Boarder
Mišpule, já už jsem super oldies. :laugh: To plus u mě by bylo vyšší. :laugh: U psů je to zatím v normálu. Labradorka Žofka prošla po operaci kolene a loketních kloubu včera přísnou veterinární kontrolou. I když jsou tam celkem rozumní. Psi nemusejí mít parametry modelek.Doufám, že s jarem se to trochu zlepší. Či spíše nebude stoupat. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Evka

Kavárna u Krásné růže II 30. led 2017 13:10 #315861

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3942
Kájo, přeji hodně zdraví.
Mišpul, také se už nemohu dočkat jara. Po kole se mi nestýská, na tom jezdím celou zimu, nemám to do práce daleko. Minulý týden mi před kolo padla paní, uklouzla. Divila se, že jezdím na kole. Ale ono je to na kole, na prohrnuté silnici, bezpečnější než na uklouzaných chodnících. O tom se konečně paní sama přesvědčila. Naštěstí se jí nic nestalo. A zima se mi letos zdá příšerně dlouhá, ale dočkáme se. :)
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kavárna u Krásné růže II 06. úno 2017 20:58 #316033

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
To je votrava,co?Venku bahno,šedivo,psiska ucouraný,Kikina toho na svých chlupatých "bačkůrkách" a pupku natahá kila,utřít to z těch chlupů pořádně nejde,až to uschne,opadá :S .Ale ty kosí trylky ráno,to je čirý blaho :woohoo: !!!

Kavárna u Krásné růže II 07. úno 2017 07:51 #316035

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Nojo :unsure: , u nás to taky roztálo, ale protože půda je ještě zmrzlá, jsou všude loužičky :angry: .
Sluníčko tu svítilo jen v neděli. Rychle jsem umyla okna alespoň tam, kde plánuju umístit výsevy, aby měly co nejvíc světla. Chystám se tento týden pomalu začít...

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 10:17 #316128

• Regina
  • Platinum Boarder
Není to úplně příjemné kavárenské téma. Ale možná by mělo vidět co nejvíc z nás. Začátek je u každého z nás.

www.midwayfilm.com/

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 13:28 #316135

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Přesunu se sem s debatou o názvech růží. U růží i u klematisů si hledám význam, někdy je to zajímavá osobnost (např. Emilia Platter) nebo zajímavé místo (např. Alden Biesen), občas mě to pěkně zaskočí (Jude...). Koupila jsem si dvě růže jen kvůli jménu - Eperyes a Zsilinszky Istvan a věřím, že jednou seženu i tu Máňu Böhmovou (Okresní hejtman Čubr a Parník Liptov jsou také kandidáti).
Nějaké vlákno s předlohami jmen pro růže, aspoň krátkým osvětlením toho jména typu "název rodné vesnice šlechtitele" nebo "první manželka zemského rady" pokud možno s obrázkem dané osoby si opravdu ráda přečtu. Psala jsem něco podobného u Louise Odier, že je to někdy škoda, že máme rostlinu, ale ten, jehož jméno nese, už zmizel v zapomnění. A někdy ani strejda Google moc nepomůže.
Pokud by nové vlákno vzniklo, stačil by mi název "Jména růží" nebo "Zajímavá jména růží".
Poslední úprava: 12. úno 2017 14:14 od bradhal. Důvod: hrubka

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 13:40 #316138

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Jé, tak to jsem ráda, že se ten nápad líbí ......co takhle "Růže s příběhem".....u některých růží stačí přeložit název,to si může každý sám, pokud bude chtít........ale některé jsou pojmenované po slavné osobě, postavě z dějin, knih atd. a některé mají svůj vlastní příběh jako třeba Gloria Dei....ten je jistě všeobecně známý. Pan Meilland ji vyšlechtil již před válkou, ale v povědomí vešla až po jejím uvedení v USA...prý v ten samý den, co byl dobyt Berlín. Já bych šuplíček možná dala do "Růže ostatní", co myslíte? A možná i přidat fotku by nebylo od věci....a taky bych to víc nedělila...jen napsat šlechtitel, rok :whistle:

PS Omlouvám se, napsala jsem to původně austinek.....neumím to zrušit. :blush:

Kavárna u Krásné růže II 12. úno 2017 13:52 #316139

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
a právě proto , že i klematisy mají slavná jména , bude líp dát diskuzi tady a ne do růže ostatní .
takže pak asi název diskuze bude jiný - dávejte návrhy-- pokud to chcete i na klemíky.
Jména růží ,klematisů i jiných rostlin / a jejich význam ?
tohle téma už jsem načala na week v diskuzi o růžích /205/ . některé jsou velmi zajímavé . ovšem zas aby to nebylo na dvě stránky . stručně.

Queendery , vpravo dej upravit, pak zamodři a vyjmi . musíš ale dát náhradu - jinak se ti to znovu vrátí .
Poslední úprava: 12. úno 2017 14:46 od Kaja.
Moderátoři: Eva L., Květa