Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 04. dub 2018 21:40 #322057

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Mne dneska z arba prisla jedna ze zrusene podzimni objednavky ... no nemela jsem to srdce vratit zasilku... takze jsem vysypala vsechny penizky z kasicky a do vyplaty jsme bez koruny :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Malajkaa

Kavárna u Krásné růže II 04. dub 2018 22:56 #322058

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Alenko, já bez jmenovek ani ránu....no stará větev .....přiroste tomu lístek, dva a hned bych z toho byla zmatená jak sejkora :woohoo:

Kavárna u Krásné růže II 05. dub 2018 00:54 #322061

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Zojo, Parade jsem měla.
Ona má nádhernou barvu květů, veliký květ.. ale... je to popínavka a zmrzlina.

Na každoroční omrzání reagovala dlouhými klacky, bujným růstem s málo květy. Navíc se chovala jako jednoukvetoucí, více nestihla.
Poslední úprava: 05. dub 2018 00:54 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Zoja

Kavárna u Krásné růže II 05. dub 2018 10:23 #322065

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja jsem Parade a New Parade dostala od jedne zdejsi ruzarky, lec nevim, ktera je ktera, ale vypadaly docela pekne (jen trochu jinak nez na obrazcich z toho eshopu stromky-ruze. Mam je v Pze, zatim se jevi dobre, ale tady mrazy moc nebyly. Kvetly tak nejak prubezne asi ve 2 vetsich vlnkach, ale fotku nemam. Tak uvidis, jak se jim u tebe bude darit.

Kavárna u Krásné růže II 05. dub 2018 14:55 #322068

• Zoja
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 17
Parade i Cream Dream jsem dala před kamennou zeď do takového proužku trávy přibližně metr dvacet a hned ulice. Žádný chodník. Je to na jih, 200 m nad mořem. Jestli Parade i tak omrzne, bude míň práce s popínáním. Plus tam jsou ty tři neznámé od Pelců, takže online detektivka :)

Kavárna u Krásné růže II 06. dub 2018 15:01 #322087

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Zojo, ať se jí daří.

já psala o této :
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4648&tab=36
Boerner, 1953

ad Parade a New Parade
no, to je právě to, co zazlívám někt. místním školkarům ( a hlavně přeprodejcům ). "Cosi" dovezou, nejspíš z Polska, jméno tomu dali už někde, či případně si to prostě tady nějak pojmenují... co z toho vyroste a jak se to bude chovat je ve hvězdách.
www.stromky-ruze.cz/stromky-ruze-cz/e-se...&search_submit=&qm=2

tady se evidentně podle obrázku pod Parade schovává něco jiného, New Parade - jako Parade, možná. Nebo taky ne. Nebo mají prostě cosi nafoceného, jiného.
:down :down kozle, vyber si. :down

narážím samo i na předloňskou ( ?) kauzu z Bau - Oranžová Princezna, mini růže. Hopla, vyloupla se z ní popínavá Harkness Bridge of Sighs. Terno ! B) :unsure:

Kavárna u Krásné růže II 06. dub 2018 15:43 #322089

• Zoja
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 17
Květo, přesně tahle fotka (růžová Parade) byla na jednom balíčku a na druhém stejná (Cream Dream) jako v tom šopu, který uvádíš :)). Balíčky proto, že to vypadalo jako válcovité zavinovačky s trochou zavoskovaných klacíků nahoře. A byly toho v Tesku dvě obří papundeklové krabice, až zrůdně navršené, takže se ani nedalo moc vybírat. Z jedné strany všeobecný obrázek květů, z druhé fotka se jménem. Na výšku asi metr dvacet, takže co si asi myslej manažeři, že budou dělat s těmi mrtvolkami vespod? Takové plýtvání a neúcta k živému, hrozný pocit... Ať tak či tak, koupila jsem, zasadila a čekám; něco vyleze a bude se mi to líbit.

Kavárna u Krásné růže II 08. dub 2018 13:12 #322112

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Tak jak vám to roste? Po této zimě jsem čekala ztráty na trvalkách i na růžích, ale nevypadá to. Naopak mě příroda opět překvapila, jak raší různé rostliny ponechané jen tak v K9 bez zarytí do záhonu, nepřikryté. Nebo lilie, co jsem nestihla přesadit cibule, byly celou zimu hozené jen tak s trochou zeminy v kýblu a jsou taky ok. Kdyby to všecko zmrzlo, tak se poučím a budu víc pořádná, toto jen podpoří to moje nakupování kde čeho zeleného. :)

Kavárna u Krásné růže II 08. dub 2018 20:52 #322117

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Dnes jsem růže dostříhala a nic moc, hodně šly k zemi,nakvétá zlatý dešť, trvalky - hlavně šalvěje vypadaly že je po nich, dnes jsem koukala že obrážejí, chtělo by to vodu a teplo. Zimu tzv. odprdly hlavně cibuloviny - některé narcisy a tulipány. Lilie taky začínají vylézat, tam to snad bude dobrý. Zahrada je zhruba hotová, ostříhaná, konečně taky hortenzie panic. začínají pučet, zítra začnu hnojit, začínají do květu meruňky - zítra postřik na monilii, potom může pršet ;)

Kavárna u Krásné růže II 09. dub 2018 06:46 #322120

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já stříhat ještě nezačala . namohla jsem si ruku . hřbet ruky a prsty- stříháním větví z jabloně. bolí jak čert a mám to opuchlé . takže POZOR !! taky se tam včera nedalo být kvůli větru .
Poslední úprava: 09. dub 2018 06:47 od Kaja.
Moderátoři: Eva L., Květa