Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 12. čen 2018 15:18 #322971

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Geno, ty máš takovýho místa! Já bojuju o každý metr!
Mohl by tam být nějaký solitér, třeba pnoucí růže na oblouku nebo mouchový keř nebo tak něco, J.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 12. čen 2018 22:22 #322984

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jj, to je dárek od tatínka, tenkrát koupil to, co nikdo nechtěl. :woohoo: Místo tu je, jen čas není. Všechny záhony jsou děsně zarostlé letos. Ale jsem první rok v práci, malé děti, to se poddá...
Mouchový keř, oč to jde? Já mysela spíš, že bych tam dala pár nižších růží, nějakých fakt top a voňavých. Ale solitér nějaký by asi taky mohl být....

Kavárna u Krásné růže II 13. čen 2018 07:19 #322991

• Jikra
  • Platinum Boarder
Geno, mouchový keř je muchovník, krásně kvete a můžou ho ďobat děti, J.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 13. čen 2018 12:13 #322993

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Geno, dobrý nápad od Jikry. Muchovník jsem ti vyfotila, je to různě velký keř podle druhu, zapěstovala jsem si ho do stromku - vypadá to lépe. Na jaře pěkně kvete a v létě dozrávají plody podobné borůvkám postupně, takže výborné dětem pro ozobávání. Než ti zaplodí, dala bych do kruhu 3 - 4 půdokryvky nebo trvalky či letničky. Může to být pohledově dobrá solitéra, navíc zdravá. Stromek je nezničitelný , po 3 letech jsem jej přesazovala, příšerně ořezala s tím, že se neujme . Teď je 2 roky po přesazení a plodí slušně - viz foto.

P1030399.jpg

P1030401.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Genovesa, alenak

Kavárna u Krásné růže II 13. čen 2018 21:46 #323001

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Děkuju, já muchovník na zahradě mám. Bohužel jsem skočila zahradníkovi na špek, plody jsou trpké, nechutnají nám. Necháváme je ptáčkům. Je to hydra rozlejzavá, tak tak ho zvládám.
Z tedasy je výhled do celé zahrady, asi by bylo lepší jej zachovat a nasadit něco nižšího.

Kavárna u Krásné růže II 13. čen 2018 22:58 #323004

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Alcea, ten muchovník máš parádní. U nás se jim zatím nedaří. Měla jsem asi 2 rok roubovaný, ten nakonec zašel. Tak jsem koupila jiný, chtěla jsem zapěstovat na tvar, co máš ty. 2 roky ho mám a moc neroste, furt slabý proutek. Ale kvetl a nechala jsem pár plodů na ochutnání a byl moc dobrý - Prince William. Teď spadla nějaká voda a pohnojila jsem, tak by se mohl pustit do růstu, už jsem mu domlouvala. :laugh:
Poslední úprava: 13. čen 2018 23:02 od alenak.

Kavárna u Krásné růže II 14. čen 2018 08:57 #323010

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Tak já pořídím Prince ještě. Mám chuť ty dva keřové vykopat, uzurpují mi Rosarium uetersen. No ale zas krásně vypadají a cloní nás od okolí, tak vezmu vždycky na jaře rýč a jedu.

Kavárna u Krásné růže II 14. čen 2018 09:23 #323011

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Já mám už koupený stromkový muchovník, letos má poprvé víc plodů a je moc dobrý.

Geno, u muchovníků bych nikdy nekoupila neznámou odrůdu. Právě že první, u nás v ČR, pěstované plody bývaly trpké a pořád je různí zahradníci, kteří nedbají na odrůdy, množí. Já bych doporučila nejvíc odrůdu Princ William a Balerina.

Kavárna u Krásné růže II 14. čen 2018 09:27 #323012

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Alenak : Asi jsi měla slabší sazenici. Moje měla už od zahradníka cca 80cm uprostřed silnější vertikální větev, přímo se nabízelo ostatní odstřihnout a zapěstovat na stromek. Odrůdu ,bohužel, neznám - ani nebyl jiný výběr. Chce to čas. Stejně dělám hokus pokusy s ibišky, některý jede a tvoří pěknou korunku, jiný se vzpírá být stromkem a zajde. Můj první pokus ze sazeničky( kolem 15 cm) jedlého kaštanu se ale zdařil. Je z něj velký strom a na podzim velký binec pod ním. Kaštánky jsou trochu menší než v prodeji, ale dobré.

Geno: ještě mně napadá dát do kruhu blíž k sobě aspoň 8 sazenic pokryvné růže.Pokryvné v zahradě mám 3 : Knirps, Lipstick a The Fairy. Nejhustěji kvete The Fairy, je to kopec pastelově růžových plnokvětých květů, každého upoutá.Sem tam jsem mezi vsadila Lovely Fairy, ale to nebylo nutné. Růže snese všechno. Brzy na jaře vše střihnu na 15 cm , mám málo místa a mezi keříky mohou kvést ranné tulipány. Zatahování přikryjí rychle rašící růže.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Genovesa

Kavárna u Krásné růže II 15. čen 2018 09:41 #323015

• Jikra
  • Platinum Boarder
Geno, co třeba magnolii, je krásná na jaře květem a po celý rok listem, třeba magnolia stellata a nebo sloupovitá MAGNOLIA GRANDIFLORA ALTA
www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=1534
ale určitě najdeš i jiné keře či stromky, J.
Moderátoři: Eva L., Květa