Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 24. bře 2017 22:46 #317364

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Smumo, přijde na to, jak je v místech, kde nelezou, mokro. Já tu mám písky, to je bezproblémové. Nesnáší mokro.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dělání, dělání III 25. bře 2017 07:35 #317367

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Já mám jílovačku, ale podsypala jsem štěrkem pískem, zasypala lehčím sustrátem. Tak pokus nevyšel, píšu si - nedá se.
Tím že tu bylo dost sněhu, tak zem promrzlá moc nebyla, ale teď je tu mokro a dlouho bude, jsem zvědavá, co mi zbyde z lilií :sick:

Dělání, dělání III 25. bře 2017 08:24 #317368

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Smumo, zkus to brát z té lepší stránky. Já mám hrozně sucho a musela jsem se rozloučit s myšlenkou pěstovat vlhkomilné kytky - všechny pokusy selhaly. Mám tedy ( chtě-nechtě) sbírku suchomilek a prérijních rostlin ;).
Mám jen jedno malé místo, kde se drží půda déle vlhká a tam musím hodně vybírat, co si tam dám a co oželím. Zkus vypozorovat, kde máš na zahradě nejsuššeji a tam naopak soustředit ty suchomilky.

Dělání, dělání III 25. bře 2017 09:13 #317369

• Regina
  • Platinum Boarder
Smumo, jak píše Jana. Já zas pomalu slzím, když vidím všechny ty rostliny do vlhka s obrovskými listy. Nejde to. Maximum jsou rhododendrony, které tu jdou docela dobře zase díky lehké půdě.

Dělání, dělání III 25. bře 2017 09:45 #317370

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
No, tohle bylo jedno ze sušších míst, ale loni si soused vybudoval kůlnu na dřevo a zastínil mi ho, tak jsem čekala, jak se s tím kýti vyrovnají...
Lilie mám u baráku na jižní strany, takže tam je od jara úpal a sucho - jen ta zima je vlhká...
Je mi líto, že některé kytky tu se mnou nebudou, ale budou jiné - možná :)
Stejně tak po letošku už nebudu kupovat lewisie, měla jsem je pod střechou v korýtku takže byly v suchu, ale zase neustály mráz...

Dělání, dělání III 25. bře 2017 10:01 #317372

• Regina
  • Platinum Boarder
IMG_1205.jpg

Smumo, lewisie je takový zvláštní případ.Měla jsem jich několik. Dávala jsem pod sklo, korýtka, všechno možné a marně. Dcera pak dovezla jednu, nadávala jsem jí, že to stejně nepřežije. Dala jsem do misky na okraj jezírka. Nic jsem s ní nedělala, byla tam asi tři roky, jednou chudák dokonce stále přes zimu v podmisce s vodou než jsme si všimli. Dost se rozrostla. A vydržela. Tak jsem ji vloni na podzim vzala na milost a píchla do země.Bez krytí, beze všeho. Stále je naživu.A vypadá velice dobře. Zřejmě nějaký velmi odolný jedinec.
Poslední úprava: 25. bře 2017 11:56 od Regina.

Dělání, dělání III 26. dub 2017 15:35 #317914

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Včera jsem plela.
NOV je sice dneska, ale to avizovali déšť. Takže jsem plela v předstihu a budu doufat, že to bude fungovat stejně ( pampelišky šly hezky s celými kořeny). Při té příležitosti jsem naložila do kýblíku kopřivovou jíchu ;) . Mám jen ty žahavky, ale z těch to snad bude fungovat taky :whistle:

Dělání, dělání III 02. kvě 2017 08:03 #317999

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Konečně bylo pár dní slušně, takže předpokládám, že si včera většina z nás huntovala těla prací na zahradě ;) .
Konečně jsem dočistila zbytek záhonů. Letos díky tomu vleklému kašli jsem se k tomu dostala hodně pozdě, takže jsem hamtala v už celkem zarostlých záhonech a hodně toho poškodila :( . Ale mám konečně skoro hotovo.
Nestihla jsem ostříhat několik větších růží. Laguna i CPM už jsou ale tak olistěné, že jsem se rozhodla už do nich teď nestříhat a vezmu je víc až po 1. floru. Budu muset ale stříkat proti houbovým chorobám :unsure: .

Několik růží, které jsem střihla před měsícem až k zemi stávkuje a vypadá to, že vůbec nevyraší :angry: . Na sázení náhradníků už je pozdě, ikdyž tu mám nějaké nasyslené kontejnerovky, asi už je sázet nebudu. Asi to zaplácnu pro letošní sezonu nějakou trvalkou :whistle:

Dělání, dělání III 02. kvě 2017 15:37 #318003

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Ale jooo, taky jsem zaklekla. Letos jsem poprvé vzala taky pár totálně k zemi, některé obráží, jiné ne. Aspoň dostanou prostor i trvalky, jak píšeš, vidím to stejně :-) Hezky se pleve, všechno jde hezky i s kořínkama.

Na podzim jsem založila záhon v polostínu z nasyslených kontejnerových rostlin, dvě dubolisté hortenzie, bílá komule, dvě dlužichy z výprodeje, Rose de Rescht, kterou jsem kupovala v Maďarsku a ten rok rostla spíš do země než ven a nebyla na správném místě, přidala jsem jednu H.macrophyly, která už byla na několika místech a nešla, dodala tomu růž Alden Biesen a Red Yesterday, Všechno bílorůžové s trochou červené. Tak jsem to teď všechno obsypala štěpkou co jsme udělali z listnáčů (nechala ji přes měsíc odležet) - nemám s ní zkušenosti, tak snad jim to bude jako mulč svědčit. Ještě chyběl rantlík, tak jsem využila kostky co zbyly ze zámkovky a jsem spokojená :P

DSC_0686_2017-05-02.jpg

Teď jen vysvětlit dětem, že ty kostky, než si samy sednou a zpevní nemají vyndávat a hledat pod nimi brouky. Pač přesně to mi udělali už na jednom záhonu a tam je to jako by to podryl nějaký krtek :evil:
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Dělání, dělání III 02. kvě 2017 17:59 #318004

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Vendy, to je jednoduchý :P , povol jim na hraní vodu ;) , taková "polívka z hlíny a vody, to zabaví každé mrně :whistle: .

Taky mám ráda u záhonů obruby, ono to pak vypadá tak nějak dokončeně ;) . Tak pak poreferuj, jak šly růže v tom polostínu :)
Následující uživatel poděkoval: Vendy
Moderátoři: Eva L., Květa