Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí

Re: Počasí 17. pro 2012 08:01 #285781

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Asi se mi přece jen podaří dohnat co jsem prošvihla - zazimování růží. ;)

www.meteocentrum.cz/zpravy/page.php?page=12121600
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 17. pro 2012 09:15 #285782

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Evo a vy tam na Liberecku nemáte sníh? U nás ho napadlo docela dost a teď tu máme jednu velkou ledovou plochu s loužemi. Pokud to do Vánoc roztaje, budu jen ráda. Už jsem sebou 2x šlehla na kostrč.
Růže mám naštěstí zazimované, a navíc sněhová přikrývka ty mrazy dost zmírnila. Jen jsem si myslela, že to přijde až v lednu. Mám dost pozdě sazené trávy s astrami, tak jsem napnutá, jestli i přes zasypání listím a zachvojování je uchráním.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Počasí 17. pro 2012 12:19 #285783

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Evo, taky jsem včera doháněla.... ta hromada sněhu skoro všechna odtála, tak jsem zašla kousek za dům, kde na mne čekala obrovská spadlá borovicová větev s již naporcovaným chvojím, jen chvojí nandat do košíku. Pěkně mi to příroda naservírovala. Ale jinak se mi tento způsob zimy zdá poněkud nešťastným....
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 17. pro 2012 16:28 #285784

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Ladův kraj: Počasí škoda psát. Každý den leje, teploty 0 až 6 stupňů, sníh stále drží - vrstva kolem 8 cm, odtává to velmi pomalu. Ráno ledovky - dnes auta v příkopech. Teď navečer hustá mlha. Zítra nás patrně čeká totéž. :evil:
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 17. pro 2012 17:20 #285785

• helena
  • Platinum Boarder
Něco málo zimní pohádky minulého týdne, i se sluníčkem.
02.JPG

01.JPG

Těžký experiment: vlevo zabalený Graham Thomas, vpravo Ghislane de Féligonde. První nápor mrazů (kolem -7) měly bez zakrytí.
Zazimovani.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Počasí 17. pro 2012 17:34 #285786

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Miška napsal:
Evo a vy tam na Liberecku nemáte sníh? .

Miško, bylo ho tady až až, ale v posledních dnech se rychle ztrácí. Před tou sněhovou kalamitou jsem nestihla nakopčit růže a tak se sněhová peřina hodila.
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 17. pro 2012 17:35 #285787

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Zatím ještě +4,sníh na zahradě sesedlý,ale stále nějaká vrstvička drží.Ráno pršelo.Včera jsme byli u sv.Bartoloměje na adventním koncertě,v katedrále byla daleko větší zima než venku.I když jsme se nabalili,ručičky zábly(o to víc jsme tleskali :) ).Když jsme vyšli,trhovci už balili,ale jednoho jsme umluvili,takže po jednom bombardinu a svařáčku mi bylo blaze.Byl to povedený večer ;) .Kdyby k tomu ještě chumelilo,idyla by byla dokonalá.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka

Re: Počasí 19. pro 2012 13:34 #285788

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Momentálně je slunno a + 5C, sněhu zatím dost, což je prima, protože do Vánoc to asi nestihne roztát. A dle předpovědi má i mírně přituhnout.
A moje zazimování růží sice není tak hustý jako Helenino, ale zase funguje už před příchodem mrazů, tak jsem sama zvědavá, co vyraší z těch popínavek:

Vnoce2012012.jpg

to chvojí ani není vidět, ale je tam a na modré opoře kolem LO je až téměř k horním větvím.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Počasí 19. pro 2012 17:55 #285789

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jéžiš Miško,u vás je krásně!
Tady se přetahovala oblačnost se sluncem,celý den nad 0,jen ráno byla klouzačka na vlhkém asfaltu.Nejvíc klouzala silnice a bílé pruhy na přechodech.Brzdící auta,to byly sáně a nějaký člověk za mnou sebou lupnul na přechodu.Nejdřív se ozval žuchanec,pak plesknutí igelitek o silnici a několik hodně jadrných (anatomických :laugh: )výrazů.Ale sebral se a šel dál,tak asi dobrý.
U nás už po sněhu ani památky,jen scvrklá kupička uprostřed dvora.Škoda,bylo to hezký,snad ještě napadne.
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 19. pro 2012 19:31 #285790

• helena
  • Platinum Boarder
Ladův kraj: V noci liják. Probudila jsem se s obavami a představou ledovky: auto i silnice zalité do ledu. Uf, naštěstí byly 2 stupně, mokro, mlha. V Praze odpoledne slunečno a 6 stupňů. U nás 3 stupně a opět mlha. Sníh setrvává.
Jsem zvědavá, která varianta počasí - studená či teplá - zvítězí na Vánoce. Romantický by byl křupající sníh a poletující sněhové vločky. Ale pro cesty k příbuzným jsou nezmrzlé silnice velké plus. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa