Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O původu jmen růží

O původu jmen růží 15. úno 2017 22:23 #316340

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Díky Regino za tvůj Welt der Rosen.Z wiki furt padali Laingové developeři,fotbalista,biskup a on to byl zahradník :woohoo: (že mě to nenapadlo!Pachatel je vždycky zahradník ;) )
Paní John Laing, Bennett (GB) 1887 skloněná hybridy Old Rose pink s stříbřitý zrní skloněná silně sladké voňavé, téměř žádný trny pro chudé půdě. Důležité mateřská odrůda. Mohou být kombinovány s vysokými růžové Hollyhocks.
Manželka (1824-1901) z Londýna zahradník John Laing (1823-1900) věnoval, který také kultivované růže a 1897, Victoria Medal of Honour RHS přijat.
Má oblíbenkyně,nádherně voňavá,na padlí náchylná a opravdu stříbřitě růžová Mrs.John Laing:

13_2017-02-15.jpg

22.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Marta, JUDY, babkaela, bradhal, Regina, LucieT

O původu jmen růží 15. úno 2017 22:31 #316341

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
William Christie / Guillot 1998/ - William Lincoln Christie (19. prosince 1944 Buffalo, New York) je francouzský dirigent a cembalista amerického původu. Je zakladatelem souboru Les Arts Florissants.William Christie vystudoval historii umění na Harvardově univerzitě. Od roku 1966 studoval hudbu na Yaleově univerzitě, kde byl studentem Ralpha Kirkpatricka. V roce 1971 se odstěhoval do Francie pro svůj nesouhlas s válkou ve Vietnamu.

Ve Francii se stal známým díky interpretacím barokní hudby, zejména francouzské barokní hudby. Roku 1979 založil soubor Les Arts Florissants, který pojmenoval podle Charpentierovy stejnojmenné opery (Les Arts Florissants, 1685-6), kterou uvedl jako první. Obrovské uznání se dostavilo v roce 1986, když v Opéra Comique v Paříži, uvedl Lullyho operu Atys. Mimo děl Rameaua a Lullyho uvádí Christie se souborem také díla Campry, Couperina a Monteverdiho.

Christie byl v letech 1982-1995 profesorem na Národní konzervatoři hudby a tance v Paříži. V roce 2002 založil Le Jardin des Voix, akademii pro mladé zpěváky v Caen.

William Christie rozšířil repertoár svého souboru o ne-francouzské skladatele; Purcella, Händela a Mozarta.

Christie se stal francouzským občanem roku 1995. Byl oceněn Řádem čestné legie (v r. 1993) a také Řádem umění a literatury. Byl zvolen členem Académie des Beaux-Arts 12. listopadu 2008. Zahrady u Christieho domu v Thiré byly označeny v roce 2006 jako Monument historique.

DSC01850_2017-02-15.jpg

DSC01993_2017-02-15.jpg
Poslední úprava: 15. úno 2017 22:33 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, mišpule, Marta, JUDY, babkaela, bradhal, Regina, LucieT

O původu jmen růží 15. úno 2017 23:21 #316342

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Mišpule, myslím, že nám mnohým Svět růží připravil velká překvapení :)

Ale vybavuje se mi v hlavě. Lepší temnou pravdu zříti, než v nejistotě žíti. :laugh: Jestli je to přesně nevím, jen taková asociace.

Ještě se dám do pátrání, kdo dal dohromady takové penzum informací. Jestli něco zjistím, podělím se.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

O původu jmen růží 15. úno 2017 23:28 #316343

• Regina
  • Platinum Boarder
LucieT napsal:
Brother Cadfael (D. Austin 1990)
David Austin pojmenoval jednu ze svých růží podle oblíbené literární postavy - bratra Cadfaela. Autorka 21 detektivek je Ellis Petersová. Příběhy se odehrávají v první polovině 12. století na anglicko-waleském pomezí kolem města Shrewsbury.

Lucie, detektivky znám :up A asociace při pohledu na bratra Cadfaela Umberto Ecco. Jméno růže.
Kdo viděl film nebo četl tak za mě :up :up
Následující uživatel poděkoval: LucieT

O původu jmen růží 16. úno 2017 01:05 #316344

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
str. Svět růží jsem znala, jen tam málo chodím, ptž. si vše musím nechávat přetranslátorovat.

Tvůrkyní stránek je :
www.garten-literatur.de/pers.htm
/ translate.google.com/translate?hl=cs&sl=...eratur.de%2Fpers.htm /

co napsala -
www.garten-literatur.de/mail-brandt_autorenportraet.html

tady je její blog, vč. fotky
gaerten.blogspot.cz/
Poslední úprava: 16. úno 2017 01:18 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, mišpule, JUDY, babkaela, bradhal, Regina

O původu jmen růží 16. úno 2017 07:02 #316345

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jméno růže Distant Drums (volně přeloženo jako "vzdálené bubny") mi přišlo poněkud zvláštní, skoro bych byla věřila na nějaké sluchové halucinace pana Bucka. :cheer: Nikoliv, je to název písně amerického country zpěváka Travise Jamese Reevese (l923 - 1964), který tragicky zemřel při letecké havárii. A jak už to tak bývá, největší slávy se dočkal až po své smrti.
Ve Velké Britanii se Distant Drums v r. 1966 stala hitem č. 1
cs.wikipedia.org/wiki/Jim_Reeves
www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=Distant+Drums

Distant Drums (G.J.Buck 1984)

DistantDrums3.jpg

DistantDrums1.jpg
Poslední úprava: 16. úno 2017 07:08 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, alenak, Marta, JUDY, babkaela, bradhal, Regina, LucieT

O původu jmen růží 16. úno 2017 08:07 #316346

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
V případě jména Jean Stephenne jsem si nebyla jistá - žena, nebo muž ? Někdy bývají cizí křestní jména zavádějící. Konečně se vyjasnilo.
Jean Stephenne je belgický podnikatel, studoval chemii a bioprůmysl, působí úspěšně v oblasti vývoje a produkce bakteriálních a virových vakcín. Za jeho vynikající zásluhy v oboru mu byl v r. 2001 udělen králem Albertem II. titul barona.
en.wikipedia.org/wiki/Jean_St%C3%A9phenne
connaitrelawallonie.wallonie.be/fr/wallo...ne-jean#.WKVN__KdOM8

Jean Stephenne (A.V.Bouldolf 2006)

JeanStephenne2.jpg
Následující uživatel poděkoval: quendery, alenak, Marta, JUDY, babkaela, bradhal, Regina, LucieT

O původu jmen růží 16. úno 2017 08:43 #316347

• Regina
  • Platinum Boarder
Květo, dobrá informace. Doufám, že má relevantní informace. U některých mě výklad docela samotnou překvapil. Zmíním za chvilku. Nevím, ty jsi víc angličtinář, mně víc vyhovuje němčina. Je to takový jednoznačnější jazyk. Některá anglická slovíčka v různých spojeních mají docela odlišný význam. Syna i dceru bavila vždycky víc angličtina. to jsem jim děsně záviděla, protože třeba takovým Pink Floydům a jejich nezapomenutelnému albu The Wall cs.wikipedia.org/wiki/The_Wall rozuměli i bez pohledu na anglický text, kde já s bídou. Pak jsem jim koupila slovník slangových výrazů. A tam jsem se fakt divila. :laugh: Někdy z toho třeba něco přidám.A zeptám se, je něco takového třeba v angličtině jako ten svět růží? Třeba by se tam dalo i něco ověřit. A teď k tomu překvapení. Nehledala jsem dlouho, jen jsem vzala tady zmiňované. Moody Blues a baladu. To mě tak nepřekvapilo. Ten výklad. Ani to Status Quo ale docela mě překvapil Carruth s Ebb Tide. Epizoda z nějakého seriálu. To by mi víc šel ten Sinatra. Ale nezklamalo. Je tam taky. Jen u starší růže Ebb Tide Von Abrams. A má to logiku. Pokud je něco v angličtině, může se stát, že zase budeme překvapeni. Ale o tom to je. Člověk se učí celý život. Nakonec slavný filosof umíral se slovy Vím, že nic nevím.A teď mě napadá, jestli jsou i nějaké růže po těch nejslavnějších. :)

Květa napsal:
str. Svět růží jsem znala, jen tam málo chodím, ptž. si vše musím nechávat přetranslátorovat.

Tvůrkyní stránek je :
www.garten-literatur.de/pers.htm
/ translate.google.com/translate?hl=cs&sl=...eratur.de%2Fpers.htm /

co napsala -
www.garten-literatur.de/mail-brandt_autorenportraet.html

tady je její blog, vč. fotky
gaerten.blogspot.cz/
Poslední úprava: 16. úno 2017 08:51 od Regina.

O původu jmen růží 16. úno 2017 09:11 #316348

• Regina
  • Platinum Boarder
A když už byli Pink Floyd tak přidám

Nepotřebujeme žádné vzdělávání
Nepotřebujeme žádnou kontrolu myšlenek
Žádný sarkasmus ve třídě
Učitelé nechte ty děti být
Hej! Učitelé! Nechte ty děti být!
Tak jako tak je to jenom další cihla ve zdi
Tak jako tak jsi jenom další cihla ve zdi

Nepotřebujeme žádné vzdělávání
Nepotřebujeme žádnou kontrolu myšlenek
Žádný sarkasmus ve třídě
Učitelé nechte ty děti být
Hej! Učitelé! Nechte nás děti být!
Tak jako tak je to jenom další cihla ve zdi
Tak jako tak jsi jenom další cihla ve zdi

Nepotřebujeme vzdělání. Pokud je tu někdo učitel, tak omluva. Nejsou všichni stejní. Ale potřebujeme ho. Ale můžeme se vzdělávat i sami.
Tak přidám tu slavnou Zeď celou. Jsou tam i překlady.
www.karaoketexty.cz/texty-pisni/pink-flo...ll-double-album-2854

A ještě jsem zvědavá, jestli na ně nějaký šlechtitel vzpomněl?
Poslední úprava: 16. úno 2017 09:51 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak

O původu jmen růží 16. úno 2017 09:39 #316349

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Crown Princess Margaret-DAustin

c-p-margaret.jpg

Margaret_of_Connaught.png

Brllopet_1905.jpg

Margareta z Connaughtu, plným jménem anglicky Margaret Victoria Charlotte Augusta Norah Saxe-Coburg and Gotha, Princess of Connaught and Strathearn, krátce Margareta of Connaught (15. ledna 1882, Bagshot Park, Surrey - 1. května 1920, Stockholm, Švédsko) byla anglická a švédská princezna.
nebo taky --sestra kr. Alžběty????
Její královská Výsost princezna Margaret, hraběnka ze Snowdonu (Margaret Rose; 21. srpna 1930, Glamis, Skotsko – 9. února 2002, Londýn) byla členka britské královské rodiny, dcera krále Jiřího VI. a jeho manželky královny Alžběty, mladší sestra královny Alžběty II.
V roce 1953 se princezna Margaret seznámila a zamilovala s kapitánem Peterem Townsendem, hrdinou bitvy o Anglii, příslušníkem RAF. Třebaže nebyl šlechtického původu, byl přidělen do Buckinghamského paláce a do kruhu královské rodiny. V té době byl již rozveden a měl z manželství děti, což bylo příčinou toho, že jeho manželství s princeznou Margaret nebylo možné: anglikánská církev i královská tradice zakazovaly sňatek s rozvedeným člověkem, to ostatně byla i příčina abdikace Margaretina strýce Eduarda VIII. Aby se Margaret za kapitána Townsenda mohla provdat, musela by se v souladu s pravidly královského dvora podobně jako Eduard VIII. vzdát svých práv k následnictví královského trůnu i svých důchodů jako královské princezny, to vše ovšem až po dosažení věku 25 let. Po několika letech vztahu Margaret veřejně oznámila svůj rozchod s Peterem Townsendem «kvůli svým povinnostem a závazkům ke své zemi».
Маrgaret v té době náležela k londýnské smetánce a stala se vyhledávaným objektem paparazziů pro své vysoké společenské postavení a výstřední chování neobvyklé pro člena královské rodiny. Byla pozorována ve společnosti Johna Turnera, pozdějšího premiéra Каnаdy.
6. května roku 1960 se provdala za známého fotografa Antonyho Armstrong-Jonese, potomka nevýznamného velšského šlechtického rodu. Královna Alžběta ho jmenovala lordem Snowdonem, hrabětem z Linley; od té doby princezna Margaret vystupovala oficiálně jako hraběnka Snowdon. Z manželství se narodily dvě děti, syn a dcera, jimž byla oddanou matkou:
David Armstrong-Jones (vikomt Linley, 3. listopadu 1961);
Sarah Chatto (lady Chatto, 1. května 1964);
Manželství po dvouleté zkušební době roku 1978 skočilo rozvodem. Princezna se poté již znovu neprovdala.
Poslední úprava: 16. úno 2017 11:51 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, JUDY, babkaela, bradhal, Regina, LucieT
Moderátoři: Eva L., Květa