JanoV., já tě asi přestanu mít ráda. Odpoledne jsem prohlédla svoje 4 chudinky kanadských borůvek a ty flíčky taky našla

. A to je nestřihám, čili zanesení nástrojem vyloučeno.
Je fakt, že mi taky moc nejdou. Ale u mne je to naprosto nevhodným místem, přesně jak píše Zeuvicka. U paty staré jabloně, takže sucho a sucho.
Nicméně mě lehce přirůstají, ale výškou jsou tak na 60cm. Musím je už konečně přesadit.
Jinak mám už z té korové spály slušný stihomam - koukám všem do zahrady a prohlížím, jestli ji někde nezahlídnu. Dokonce jsem ji našla na plané šípkové růži u lesa!
Opět jsem musela některé růže zastřihnout. Dokonce i podzimní Sweet Blondie z Lottumi měla flek!
Už se ale přikláním k verzi, že by to mohlo být tím velkým teplotním kolísáním v noci a přes den.
Pro tu zkratku jsem to spíš jen tak plácla. Nicméně už pro snadnější vyhledání o chorobě samé by bylo lepší se tu dohodnout, jak ji pojmenujeme. Neboť jí každý zoveme jinak. Např. Květa v sekci O růžích - houba. Další fleky atd. Takže už teď je v tom trochu zmatek. Fungovalo kdysi tady téma
www.krasneruze.cz/index.php/forum/3-tech...0979-ty-vase-zkratky. Tam bychom to zanesli. No a jako další fakt: spoustu zkratek si bez rozdílu prostě děláme sami už ze samotných názvů růží. Viz: Gertrudka-GJ. Woh, Sdml, atak bych pokračovala do nekonečna.