Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hnojení růží

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 11:25 #273937

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Maggi, dík za odkaz. Vida, jak se i ZOO přizpůsobují tržnímu hospodářství. Ta "sloní" hruška je perfektní reklama.
Budu se muset poptat v naší liberecké ZOO jak to mají s expedicí sloninců.
Před lety jsem si odtud přivezla několik pytlů sloních produktů a zadarmo !!! Asi to teď bude jinak. Ale jo, já jim ty penízky přeju, péče o zvířata je nákladná.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: maggi, Eva.Trifon

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 21:50 #274003

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Zminovala jsem se o mem nedavani kostni moucky (bone meal) pri vysadbe ruzi, nedalo mi to, vyhledala jsem: na strankach: Paul Zimmerman Roses-pod hlavickou: Care (Bone meal-Think twice about...), velmi zjednodusene...koreny ruzi si vytvareji symbiozu s blahodarnymi houbami, pokud pridate kostni moucku-fosfor, zmensite schopnost techto organizmu obklopit(doslova kolonizovat) koreny ruzi a ty potom musi vyvinout vice usili v prijimani vody a zivin z pudy.O to vice je potom musite "krmit".Tyka se to i jinych neprirodnich(chemickych)hnojiv, ktere jsou v disharmonii s prirodnimi pudnimi organizmy.Uf, snad jsem to pochopila a podala srozumitelne.Na tech strankach je vic zajimavych clanku.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, maggi, Kachnishte, Evka

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 22:36 #274009

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Ještě k těm sloním lejnům v přímé souvislosti s hnojením růží (Jestli jste to tedy už nečetli. Byl to následný odkaz pod článkem, na který sem dávala link Maggi): hobby.idnes.cz/sloni-trus-je-idealnim-hn...20_hobby-zahrada_mce

Evai, kostní moučka rovná se rohová moučka (ROHOZKA)?! Já ji "naštěstí" nestihla koupit před podzimním sázením růží, takže holky dostaly každá na dno své jamky (kopu tak 40 na 40, na větší bohužel není čas) jen lopatu vyzrálého kompostu, a pak jsem je zasypala vykopanou zeminou smíchanou se zakoupeným zahradnickým substrátem B (Soběslav). Teď je budu v průběhu podzimu a zimy "kopčit" výše zmíněným dřevným popelem (prý je lepší z listnáčů). Snad jim to pro usazení bude zatím stačit a na jaře zas vyrazíme do zoo na mláďátka a pro kyblíky s trusem.

Teď jsem si ještě vzpomněla, že (snad) Dresla radila přihodit do díry při výsadbě šlupku/y od banánů. Těch je teď kolem Mikuláše u nás dost a dost. Tak je použiju na ty růže, co mají dorazit z Lottumi a z Rinteln, jestli se jich ovšem do zámrazu vůbec dočkám :dry:
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 22:47 #274015

• evai
  • Platinum Boarder
Doubravko, kostni moucka je vyrobena z kosti a rohova z kopyt a rohu, ta druha ma asi vic dusiku.Ty blahodarne organizmy jsou mycorrhizal fungi-tj.mycorhizni houby, zive organizmy, cim vic chemie, tim vetsi ubytek techto pomocniku v pude-nekde jsem cetla, ze se i prodavaji.Bananovy slupky-jj,prima, taky je zahrabavam.

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 22:48 #274016

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Doubravko, rohozka je rohovina / pomalu působící dusík / z rohů, pazdrátů a pod. Když ji namočíš, zželatinovatí.
www.tomsiva.cz/sortiment/hnojiva-a-postriky/organicka-hnojiva/
Kostní moučka je z kostí ( mletá ). Obsahuje fosfor.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., maggi, Evka

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 22:50 #274018

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Slupky od banánů zahrabávám i okolo růží již zasazených. Co se týče rohozky, tak tu tak nekřesťansky zdražily, že jsem přešla také na kompost. Ostatně, kompost je požehnáním pro zahradu a asi bude tím nejlepším,co růžím lze do začátku dát.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., evai

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 22:51 #274019

• Květa
  • Moderator
Evai byla rychlejší :lol:

.. ještě k popelu ze dřeva - P + K, ale také Ca.
Fajn, taky ho dávám.

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 22:52 #274020

• Květa
  • Moderator
Maggi - kolik teď rohozka stojí ? já ji kupuju v Německu, musím ale podotknout, že je jemněji mletá a smrdí. Česká ne-e- :lol:

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 23:03 #274024

• evai
  • Platinum Boarder
Kveto, to si porid jete respirator, pri hledani "bone meal" jsem se na nejakem foru docetla, jak je "nebezpecne" pohazovani teto suroviny, jemne mlete obzvlaste, pufne ti to do tvare, vdechnes a sup...mas BSE:blink: :blink: :blink:

Re: Hnojení růží 04. pro 2011 23:06 #274025

• Květa
  • Moderator
Evoi, já kostní nepoužívám. Rohozku jo.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa