Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odpovědět k tématu: Sympathie v kombinaci s ... ( pro Varoucha )

Jméno
Subjekt
Boardcode
B) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :up :S :evil: :whistle: :down
Zpráva
Zvětšit /  Zmenšit

Topic History of: Sympathie v kombinaci s ... ( pro Varoucha )

Zobrazit nejstarší 10 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)
26. čen 2010 10:47 #10623

varouch

Avatar uživatele varouch

Lenko - taky dobrej nápad, svidy nepřesadím, ale ty by asi moc nevadily, protože dokvítají před nástupem růží a trvalek. pak je tam o kus dál ještě bělas, to bude totéž. Takže leda přesadit jen ten jeden bílej clematis.

Vlaďko, ta teda je, k domu s ní nesmím, protože máme roubenku a tu jednou za cca 4-5 let natíráme lazurou. Je potřeba se dostat ke "zdem" , takže mám zákaz sázení pnoucích růží (nejen růží) u baráku. Já mám tak trochu vůbec zákaz růží kvůli fóbii ze zplanění, ale zatím je úspěšně na zahradu propašovávám. U Sympathie je teď malá treláž, myslím, že časem uděláme pevnější a větší, doma už si zvykli, že všechno pořád přesazuju a překopávám. :)
25. čen 2010 23:55 #10590

Květa

Avatar uživatele Květa

Varouchu, njn, už mi zase nedocvaklo - on se ten ŽP musí taky udržovat.
QotMusk je letošní, sázená na jaře.

Lenko, dobrý !
25. čen 2010 23:49 #10589

Květa

Avatar uživatele Květa

Vlaďko, tvoji Symp. na zdi jsem obdivovala už minule, když jsi sem fotku dala.
Zapomněla jsem ti to napsat :blush:
25. čen 2010 22:53 #10586

Vlaďka

Avatar uživatele Vlaďka

tak takhle
Přílohy:
25. čen 2010 22:47 #10585

Vlaďka

Avatar uživatele Vlaďka

Varouchuu, když tak koukám na tu trelážičku, víš ty jak naroste veliká? a střihat za ní živý plot bych také nechtěla:silly:
Dávala jsem na tohle vlákno tu fotku u zdi. Ta zeď má určitě přes tři metry, dřevěnou oporu vyvrátil vítr a tak se opírá o plt, který se do té fotky kompozičně nevešel a o tu zeď na druhé straně. Takže je ještě jedou tak do druhé strany a do výšky až na štít domuB)
Přílohy:
25. čen 2010 10:05 #10494

Lenka

Avatar uživatele Lenka

Napadla mě ještě jedna odvážnější barevná kombinace, i když pro tebe, varouchu, nebude asi použitelná, muselo by pryč všechno bíle a pastelově kvetoucí, ale zas by to dobře ladilo s tou stračkou. Co takhle škála modrá (zvonky, stračky, plamének), sytě fialová (nějaký plamének nebo růže - barva jako Cardinal Richelieu + třeba nějaký phlox, agastache, monarda...), červená (ta už tam je, podpoří třeba kohoutek chalcedonský, hvozdíky ap.), zářivě oranžová (jestřábník oranžový, denivky, oranžové měsíčky, zápleváky, lilie, na lem oranž. devaterník, ale i růže se v téhle barvě najdou - Westerland nebo nějaký mrňous na podsazení) a nakonec sytě, řvavě růžová - kakosty krvavé i jiné, na lem trávničky, nízké phloxy + růže - třeba polyantek v téhle barvě je spousta). Je to divočina, ale já mám pro tyhle kombinace nějak slabost.
25. čen 2010 08:12 #10483

varouch

Avatar uživatele varouch

Květo, ještě ten cornus - je to anonymní kousa, kultivar zatím neznámý. Každopádně kvést by měl bíle.
25. čen 2010 08:06 #10482

varouch

Avatar uživatele varouch

Díky za opravu, mám tu na počítači anglickej kalendář a ten mi vpravo končí sobotou, oni zaínaj týden nedělí, tak jsem to zas jednou přehlídla. I tak teda nevím, jestli to stihnu, jak jsem si říkala, že to je pondělí, tak jsem na víkend nenaplánovala žádnou takovou velkou cestovní akci.. :)
Květo - ta treláž je vystrčená dopředu proto, aby se dalo dostat k živýmu plotu a ostříhat ho, ale je fakt, že možná půjde dát kousek víc dozadu k plotu, pak by se tam QotM vešla. Jak ji máš velkou a starou? Každopádně bych treláž mohla posunout až na podzim, abych nezničila clematisy, ty už jsou do ní zamotaný.
25. čen 2010 01:27 #10472

Květa

Avatar uživatele Květa

varouch wrote:
Eva: Jo, kompaktní, jednoduchý květ, Ta by taky byla pěkná. A Dresla ji má ve výpisu na dni OD. Nestihnu tam jet, je to v pracovní den, ale mohla bych zkusit ukecat rodiče, ani by to neměli daleko.. :) Ještě projdu Dreslin seznam pro další kandidáty. Ale je to těžký, brala bych snad všechny, nechápu, kam ty růže na zahradách všichni dáváte, mám takových 800 m2, ale už teď mám pocit, že za pár let až to povyroste budu mít problémy s nacpaností. :)

Varouch, Honza ti to už napsal - neděle ! tato !

... k tomu, kam dáváme.. Danate má termín : Sevejde.
Hele, když už jsme u toho místa - máš nějaký zvláštní důvod k vytrčení té treláže takhle dopředu ? kdyby šla posunout dozadu a trochu doleva, hned se ti tam takové tři kousky vejdou :laugh:

co je to za cornus ? ( asis mi to už říkala - :blush: )
Ono to s tou QotMusk nebude ( možná ) tak horké. Já ji sice strkala k plotu, ale Dresla ( předávám moudro ) mi říkala, že hustou clonu mi neudělá ( mně neva ), nijak závratně do výšky se také nepohrne.
hele :
www.lens-roses.be/html/search_w.dhtml?op...ssion_id=74118358118
White Fleurette by k Symp. mohla být také moc hezká.

Honzo, splnila jsem, ale...
Přílohy:
25. čen 2010 00:54 #10471

HonzaPM

Avatar uživatele HonzaPM

Varouchu, DOD je v neděli, jak jsi psala o tom pracovním dni.
Dresla vypsala i QotM, ach jo, to je pokušení. :)

S tím místem - udělám čárymáryfuk a místo je.
Je pravda, že jsem toho už hodně vyházel.
Nekompaktní, rozvalující se kytky, nemocné a jinak nevyhovující.
Leccos odešlo samo a místo zase vznikne.