Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Dotaz na Alchimistu a Westerland 22. čen 2011 16:53 #260375

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Jitko ahoj, myslím, že je to spíš "kosmetická" vada, střihám až vše odkvetlé, když jsou to vícekvětá květenství. Ale někdy střihám i jednotlivé květy - když mi vadí, že padají do cestičky. A některý nestřihám vůbec - mechovky, alby....a harisonii.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dotaz na Alchimistu a Westerland 22. čen 2011 16:59 #260376

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak já se snažím zpočátku vyštipovat a potom odstřihuji k pravým listům. nelíbí se mi odkvétající nahnilé květy . hyzdí to celou růži . vždycky ale taky nemám čas. dnes u nás pere slunko až jsou růže popálené . takže ráno budu běhat s nůžkama.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 22. čen 2011 17:59 #260383

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, ani nevíš, jak jsi mě potěšil :) Jsem ráda, že se ti Lupo líbí. Nemá nadarmo ADR.
Pelcovi budou mít na podzim podobnou (asi) Stadt Rom. Až pojedu do Sobotky na čumendu, omrknu ji.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.154146
Poslední úprava: 23. čen 2011 10:06 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 22. čen 2011 18:09 #260385

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Caramella je úspěšná po všech stránkách - krásná, zdravá, voňavá
Caramella.JPG

Caramella1.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, jaja99, lenpel, Jevgenija, maggi, JaninkaH, Eva.Trifon, Dida

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 22. čen 2011 18:14 #260386

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
krásná........proč že jí nemám????? jo nemám to místo, sakryš...... :down ale ta by SEVEŠLA :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: České růže - růže dle šlechtitelů 26. čen 2011 12:15 #260977

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P6200376.JPG

Evo v Příboře stál Westerland 48 kč- to i kdyby déle nevydržel . mám taky dva.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, jaja99, maggi, JaninkaH, VláďaJ, Daniela, Dida

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 26. čen 2011 16:51 #261017

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Mám ho s Příbora :) no jo ale já ho mám u plotu, chci kvetoucí živý plot částečně s růží a než naroste po nasazení, trvá to i 3 roky :huh:
2011-0660schloseutindoubledelight.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Rhea, jaja99, Kaja, maggi, Daniela

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 26. čen 2011 17:44 #261025

• Daniela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1083
Westerland
SAM_0955.JPG

L.L.
SAM_0961.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, jaja99, Kaja, JaninkaH, Eva.Trifon, VláďaJ

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 29. čen 2011 21:37 #261419

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Přehodila jsem příspěvky konečně do správné diskuse, včetně debaty o výprodejových / kontejnerovaných růžích.

Sebastian za pět E

vůbec nic mu není, prostě byly poslední kusy. A potřebují navézt další zboží.

P1080820.JPG

P1080826.JPG
Poslední úprava: 30. čen 2011 09:46 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, ZuzanaCh, lenpel, Eva.Trifon, helena, Lenas

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 30. čen 2011 05:59 #261425

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Musím se Jasmině omluvit, měli jste pravdu, už květy miskovatěj a je pěkná.

Květo, ještě k té debatě o sázení.Sázela jsem Jasminu loni nějak touhle dobou, měla asi tři tenké výhony, nic moc, ale zdravé. Po zasazení si holka evidentně spokojeně řekla: "Jo, tak už jsem doma" a začala se usazovat. Narostly jí ještě dva výhony, tak 30-40cm, byla nízká, ale pěkná, zdravá, vitální a bylo jasné, že to hlavní se odehrává dole - kořínky rostly a mohutněly. Zimu i ten mráz zvládla bez poškození. Nestříhala jsem nic. A od jara jede jako čert.

Já kupovala všechny růže kontejnerované a i když byly chudinky chudinkovatý zbytkový, tak kořenový bal už měly vyvinutý a ten to zachránil. Takže mi po zasazení neodešla ani jedna. Sázela jsem většinou v létě, takhle v červnu, jen Jasminu 2 na podzim. UKlosterrose, jsem koupila dokonce jako zbytkovou s prostokořenných, kterou narvali do kontejneru ještě z voskem, já ho pak loupala veleopatrně doma. Ale ty výhony byly silné a i ten vosk nakonec prorážely nové výhonečky. Tak jsem ho vzala a je moc pěkný.( Pro úplnost : taky Wellbeing nebyla nic moc, FLady byly taky z výprodeje a dost chudinky, ale myslím, že ty jsem kupovala někdy v září. Pepitu určitě.
QoS a Molineux jsem kupovala od Havlise někdy v červnu, přímo dodané kontejnery z Anglie a někdy v těch měsících taky Kristall a Concerto - ty všechny byly ale v pořádku. )
Po přesazení na záhon se ujaly všechny a na jaře pak vyrazily, co to šlo. Pokud kdy něco odešlo, tak po zimě.
.....nasadilas mi brouka do hlavy a jak o tom tak přemýšlím, docházím k názoru, že to bude asi hlavně místem. Růže mi po zasazení neodešla nikdy žádná. Ale na stejném místě(jsou na něm QoS, Jasmina, UKlosterrose) byly třeba ty mateřídoušky, které vůbec nezakořenily. dtto vřes, který tu jinak roste divoce všude v okolí. Zásadně mi tu odcházejí hledíky všeho druhu.
Řekla bych, že těm růžím to tu vyhovuje. Jednak asi ten pramen, který jde napříč zahradou a dvojak ty zdi, které to tu ze všech stran chrání. Odborník by možná odhadl víc.

Jasmina3.jpg

Jasmina4.jpg
Poslední úprava: 30. čen 2011 13:39 od ZuzanaCh. Důvod: Zpřeházené odstavce
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, lenpel, Eva.Trifon, helena, VláďaJ
Moderátoři: Eva L., Květa