Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 12. čec 2011 13:32 #262849

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
óó, děkuji vám za sebe i Pomponellu.
Naprosto nepopírám, že je nohatá, podsadit chce. Zase - právě ta nohatost je výhodou, krásně se kouličkuje nad šalvějí. Žádná velká fontána.

Vlaďko, v druhém kvetení je sytější, loni jsem dávala fotky myslím právě z něj. Na podzim mi právě ty intenzivní barvy nevadí, barevné lupení mi k podzimu sedne. Takové veselé loučení není na škodu :lol:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 12. čec 2011 13:40 #262850

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Jasmina
Jasmina6.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Kaja, JaninkaH, Eva.Trifon, helena

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 12. čec 2011 20:55 #262877

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květo ta Pomponella je nádherná. Já růžař začátečník moc chválím Angelu - kvete bez jakékoliv přestávky a má další výhony plné poupátek. Mám ji od jara a teda fakt velká spokojenost. Květo, děkuju za pomoc při výběru, tohle byla trefa.

IMG_3034.JPG

IMG_2937.JPG

Nevím jestli je patří sem, ale rozkvetl mi první kvítek  Schwarzer Samt - je suprový, tmavě sametově červený - barva na fotce je úplně jinde, Dal si na čas, kvítek je taky takový tvrdší, doufám, že pokvete delší dobu.
IMG_2987.JPG

IMG_2992.JPG
Poslední úprava: 12. čec 2011 20:56 od JaninkaH.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kaja, helena, evai, vydrik

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 12. čec 2011 21:01 #262879

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Květ Schwarzer Samt je ve srovnání s tvou dlaní obrovský :woohoo: , Angela je moc pěkná ! U ní barva odpovídá?
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 12. čec 2011 21:05 #262880

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Rheo, jojo Angela je v pořádku i barevně :) . Jestli ta velikost květu není klamná, první květy jsem měla u všech nových růží obrovské a další už o dost menší. Ale o Angele to neplatí ;)
Poslední úprava: 12. čec 2011 21:07 od JaninkaH.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 12. čec 2011 22:20 #262888

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Sch.Samt - opravdu velký květ. Jsem zvědavá, jak se bude dál vyvíjet.

Janinko, jsem ráda, že se ti Angela líbí, že jsem se ti už druhou růží ( po Sally Holmes ) trefila do vkusu. Zajímá mne, jak se ti budou/líbí i ostatní. I negativa, pls... ti je následně "vymluvím":lol:

Je to opravdu neúnavně kvetoucí růžička, nic jí nevadí, zdravá. Onehdá jsem byla u EvyL, má starší, veliký keřík. Byl úplně pokrytý květy - jsem ho obdivovala a Eva : no, ano, to Angela... bylo v tom trochu schovívavosti - jako co bys JINÉHO od ní čekala.. :lol: :up
Rheo, barva je opravdu odpovídající, ještě dodám, že Angela ( nevím jestli je to dostatečně vidět ) má mléčně růžový vnitřek květu, vnější plátky jsou pak opravdu takhle růžové. Docela svítí. Psala jsem jinde, že jsem ji malinko potlumila růží s kapkou modré - se mi to líbí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 08:49 #262912

• Rhea
  • Platinum Boarder
Děkuji za reference k Angele. Vypadá přenáramně a vylíčily jste tolik jejích předností, že je to jasné. Tu musím mít :laugh:
Janinčina kombinace s kontryhelem a řimbabou se mi líbí. Květo, dávala jsi fotku? Zkusím ji najít.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 09:35 #262915

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Rheo - Angela je opravdu hezký větší keřík a pořád kvete.mají sousedé, loni na ni sypli strusku - nedopatřením - měla chlorozu . už se ale vzpamatovala a je dobrá. :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 10:12 #262918

• Rhea
  • Platinum Boarder
Kájo, děkuji za další info. Jak je vidět, je i značné oddolná :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 10:26 #262919

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zuzo, jak jsi spokojená s Jasminou? Praštila mne do oka a nosu u Fišera - pět nakvetlých obalených větví a dva mladé výhony k tomu.
Jsem z ní tedy hotovson, včera jsem jí i konečně zasadil. Snad jediná její chyba je to množství ostnů, to je prekérní.
I proto jsem ji potřeboval někam zakoutit, aby se nechodilo okolo. Jinak mě moc baví ta krásná vůně "jabloňových" ramblerů,
kterým je opravdu podobná, růstem i těmi roztřepanými květy, mohly by být o chloupek menší a byla by božská. Ale to je i tak.

Janinko, to je neskutečné, co ďábel Angela vyvedla od jarního sázení. Třeba se letos dostane i na mne. :)
Poslední úprava: 13. čec 2011 10:27 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa