Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 10:45 #262923

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Honzo, po té, co přestala dělat placaté květy a je samá bambulka se mi zamlouvá náramně. Jasmina 1 jede jako dráha, mám ji částečně na zdi a částečně na oblouku, soudím, že by báječně zvládla "sloup" nebo starý strom. Sázela jsem ji před rokem, má cca 1,60. Jasmina 2 byla chuderka a taky nemá tolik slunce, tak je menší, ale velmi se snaží. Obě jsou zatím náramně zdravé s moc pěkným lesklým olistěním. Stárnutím květy tmavnou k vínové - jsou tedy kontrastnější, je jich hodně pohromadě, takže klopí a v podstatě tedy ideální na oblouk nebo pergolu, aby jeden měl na co odspoda koukat :)

Jasmina5.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, helena

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 10:54 #262924

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zuzo, díky. Jasmina je prostě skvostná.
Přiznávám, že na fotkách to nebylo pro mne to pravé ořechové, ale naživo jsou ty květy opravdu zkonzumování hodné. :woohoo:
Jak ti (jednička) přezimovala? Máš ji i v avataru nebo se pletu?
Chtěl jsem ji zasadit ke dveřím toho zahr. domku, ale je tam jen úzká štěrbina v chodníku a tak se mi tam 6L kontejner
nepodařilo vpašovat, tak jsem musel vymýšlet náhr. alternativu místa. Nakonec to možná bude i lepší, kvůli těm ostnům.

Ještě semi u Chládka tuze líbila Garden of Roses (spolu s Cinderellou a Jasminou bych je asi dal do mojí moment. kordesovy TOP 5).
Máte ji někdo?
Poslední úprava: 13. čec 2011 10:55 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 11:15 #262926

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Lili napsal:

Garden of Roses - jak to říci, když vám se tak líbí :blink: vysazována byla na podzim 2007, v roce 2008 - 2010 chcípák neživotný mrňavý neodolný, absolutně nejhorší z Kordesek na place. Vlastně zjišťuji, že nemám jedinou její fotku v celku - nezaujala mě. Fotku květu mám za celé ty tři roky jen jednu.
Proč se jí tak nedařilo nevím, půdou a péčí to není (viz výše), asi není pro naše podnebí.

detail hezkého květu:

Docela to odrazuje, a jinak vypadá moc hezky.:)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 13. čec 2011 11:25 #262927

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
1. přezimovala naprosto excelentně, ze 2. zbyl jeden klacíček - ale nebylo divu, podle toho, jak v říjnu vypadala. Jinak jen spodek zabalím do textilního sloupku a dosypu kůrou. Zvládly všechny, až pak Acropolis doplatila na ty holomrazy. Ovšem, jak jsem psala jinde, u mě to chrání ty kamenné zdi.
Ale máš pravdu, Jasmína je růžička s sežrání :D
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. čec 2011 13:18 #263008

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Jevgenijko, díky. Vzpomínám si, Květa + Lili tu Garden of Roses řešily. Viděl jsem u Ch. ale samé nádherné kousky,
o stupeň lepší, než např. vedlejší kultivary, tak proto mne zaujala a určitě ji mám na višlistu.

Přidám nový přírůstek do mého kordesova nepočetného hejnka - Bremer StadtMusikanten, jemně voní a vypadá zdravě, vitálně.
Na HMF jsem mrkal na obr keř v jedné ruské zahradě, tak bych rád, kdyby se ta moje odhodlala k něčemu podobnému.
Pak, si myslím, vynikne dvojnásob. Květy jako takové jsou romantické, ale zase ne moc, jestli mi rozumíte. :)
P2040224.JPG

Edit: dám i "keřík" pro představu, to lupení je neskutečně lesklé.
P2040222.JPG
Poslední úprava: 14. čec 2011 13:29 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Kaja, ROMANA, JaninkaH, Daniela

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. čec 2011 14:31 #263015

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
Honzo moc hezky :up a Bremer StadtMusikanten barevně se mi líbí víc než její sport Schloss Eutin. Ten keř z ruské zahrady jsem viděla na Ruskem forumě, jistě že majitelku ptaly co děla že jsou tak velký, no za první jsou tam asi tří keře a za druhé mulčuje to každý rok zjara koňským hnůjem . Koňský hnůj používají jako mulč ještě v jedné profi zahradě a výsledky neskutečny. Ach jo jak ještě to zorganizovat a provést. :blink:
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. čec 2011 14:43 #263017

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Jevgeni - přesně (barevně se mi líbí víc, než Schloss Eutin). Přitom je Bremer Stadtmusikanten mnohem hůř k sehnání.
Díky za informace. Toho koňa si holt musíme pořídit, zkusím popřemýšlet, kam by se mi asi tak vešel. :laugh: :laugh:

Takže jsou to tři sazenice, pravíš? Ajta krajta, tož vyryjeme další floxy a přisadíme, holt... mno... :)
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.174761
Poslední úprava: 14. čec 2011 14:44 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. čec 2011 16:17 #263020

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
Honzo sorry jsem se spletla:blush: tří keře a koňský to bylo někde jinde ale odložilo se mi to v paměti na ten obrázek, ale našla jsem kde to četla flower.wcb.ru/index.php?showtopic=8430&st=240 a tady její album www.radikal.ru/USERS/lena28/rozy-2011?pg=1
Tak že je to jeden keř Bremer Stadtmusikanten 5 lety a Schloss Eutin 4 lety. A každý rok sundavá vrstvu zemí a dává tam kompost a taky každých 14 dní zálivka s kravským hnůjem.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kaja

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. čec 2011 21:36 #263042

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, tak holt poridis kravu misto kone, velikosti nastejno a jeste bude mliko a tvaroh.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. čec 2011 22:12 #263051

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Co si pamatuju, tak Lanling měla mít Garden of Roses v jarních pokupkách. Tak až se ukáže, třeba sdělí info.
Na poznatky Lili si velmi dobře pamatuji ( divila jsem se tenkrát, proč že GofRoses dostala Rose of the Year pro let. rok - a pro rok 2010 Absolutely Fabulous, že mi ten výběr připadá hodně ovlivněný ).
Odradila mne od jejího nákupu.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa