Larissa tu ještě nebyla, tak přihodím. Brala ji se mnou i Danate, tak jsem zvědavý na její postřehy.

Danate, jeden by myslel, že po škole budeš mít na nás víc času a ono naopak?? Teda...
Když jsem na Larissu mrkal v katalogu, tak jsem si říkal: tak ti nevim Kadle, je to verze té krásky od Tantau nebo ne?
Rozhodně to mušíme zkusit... Když jsem ji pak na jaře (moje sílila v zemi) viděl u Chládka, byl to trochu šok - je to prcek.

Tak jo, jdu na to, růže už se vzchopila (ach ty jarní obří česneky) a nabízí se srovnání s MariaTheresia (Tantau):
Oproti MT má Larissa cca 1,5 krát menší květy, ty při plném rozkvětu nejsou tak precizně a božsky vyskládané
jako má MT a taky Larissa ztratila tu krásnou lehkou a velejemnou vůni nezralého jablka a šípku, kterou MT má.
Larissa má trošku delší stopky, ála Pomponella, v poupatech mi to vyloženě vadí, ale když se květy otevřou,
dá se s tím žít. Mám jednu letošní - jarní. Už teď vím, že si pořídím časem další sazenice, je to prima růžička.

Snad jen dodatek - má nešvar - při silnějších deštích a/nebo nedostatku slunce a/nebo přehnojení ráda shazuje stonky s poupaty.
Shodila jich snad polovinu, ale i tak jich zůstává dost...
Larissa, ADR