Jano, Florentinu ti nepokrytě závidím. Mám ji objednanou pro jaro 2012 u Kordese, doufám, že na mě zbyde.
Tvoje je (taky) z centra Matty? Je tam ještě nějaká?
Sunny Sky - předpokládám, že byla krátce u mne.
Možná dohledám foto - měl jsem záměnu - u Chládka kupovaná jarní Cinderella nebyla Cinderella, ale dost možná právě Sunny Sky.
Nechal jsem vykvést tři květy a vyhodil jsem ji. Pěkná (nic víc) růže, ale nemám na tyhle záměny místo.
Kordes sám ty záměny občas mívá. Např. na platě byly desítky kousků růže ´Marie Rottrová´ a hup, mezi nimi jeden červenáček,
podle okuku a očuchu Out of Rosenheim s ceduličkou (a za cenu!) Marie.
Herkules - v loňském katalogu mám tlustou černou fixou poznámku - NE !!! - nevím, asi nějaké tehdejší veledůležité zjištění
a přesvědčení, už si nevzpomínám.

No, každopádně ji mám a jasně, může za to Květa. To jsme tak chodili s tátou v Plzni u Fišera a táta: sitedakup k tomu svátku něco...
Tak, když to teda zpětně muselo bejt, semsikoupil Herkules. Byly tam poslední dva kousky. Zaručeně správná sorta.
Květy byly taky dva, už postarší, jeden opadal v autě, další pak hned druhej den.
Nevoněly vůbec, barva bělavá, vyblinkaná (to já rád), tvar klasický, poloplnější. Říkal jsem si, co ta Květka v Hradci asi viděla/cítila?
Mj. Květo, tvá fotka výše je úchvatná.

Ty tyčinky, áách...
Zatím je Herkules pořád v 6l kontejneru, přemýšlím o vhodném místě.
Mezitím včera stihl potichu vykvést jeden nový květ, jinak nijak neobráží (asi tím kontejnerem a zimou).
Přitom i na H. zkouším testovat metodu odstranění prvního horního listu (po střihu) v zájmu rychlejšího obrůstání/opakování.
Květ je tvarově atypický, květině fotce nepodobný, barva je kávově (s mlíkem) zelená a ta vůně... ach bože...

Pořádný kus příjemného zralého banánu, nádhera. Bez klasických příměsí (citron, maliny a spol.).
Herkules (Fišer)