Evka napsal:
Máte prosím někdo růži Rosenfee,je tak krásná jako na odkazu níže ?
photo.qip.ru/users/karkela.fotoplenka/15...21611/#mainImageLink?
Evko, vytahuji odjinud.
Rosenfee mám sázenou prostokořennou (od Kordes) na jaře 2012.
Je to pěkná růže, milovníkům starých růží možná mohou vadit její dosti lesklé, tuhé (poloumělé) listy.
Má pěknou jemnou vůni po zeleném jablku, nijak silnou - podobně jako další mimina z Kordesova šlechtění
Delbardovy ´Centenaire de Lourdes´.
Kvetla mi dvakrát - poprvé velmi silně, podruhé skoro neznatelně. Mezi tím byla dlouhatánská pauza.
Otázka je, jestli je to té růži vlastní nebo to bylo zapříčiněno tím extrémním suchem (po prvním kvetení
jsem ji už nezaléval). Takže to uvidíme letos, snad.
Rosenfee kvete velice časně, o poznání dříve než jiné růže. Když vidím Kordesovu nabídku pospolu v kontejnerech
u Chládka, v Průhonicích nebo na Kalabousku (Hortis), tak Rosenfee jim tam vyloženě vévodí a zaujme už z dálky.
(jiné totiž ještě/už nekvetou).
Nevím, jestli bych si ji pořídil znovu - po prvním suchém roce těžko hodnotit. Mám ji např. vedle austinovy ´Queen Anne´
a ta je mi ale nesmírně milejší, mj. pro ten čistě historický vzhled a neustálé průběžné nakvétání.
(PS: na tvém odkazu je na kmínku - a asi (určitě) v první vlně kvetení - to jsou takové ty efektní sorty na kmínek,
pro jeden moment - kdy jsou skoro celé obalené, ale pak dlouho sbírají sílu do další části sezony)
Rosenfee 14/7/2012 (malinko v džungli

)