Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. bře 2013 14:15 #286419

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,děkuji ti za podrobný popis,moc mi to pomohlo.Nebyla jsem si jistá koupit či nekoupit a nakonec jsem objednala zrovna právě Queen Anne,u které jsem také pořád váhala,ale zvítězila,protože je austinka a ty mám nejraději.Tak jsem měla šťastnou ruku,jak vidím po tvém zhodnocení obou růží.:up
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. bře 2013 11:17 #286454

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Přehazuji Květy příspěvek sem, protože bych ráda širší debatu.Květa napsal:
jako na HMF je spousta nádherných fotek Raubrittera.. ale tahle taky stojí za pokoukání
www.rosebook.ru/roses/gallery/macrantha-hybrid/raubritter/16/

dtto platí pro L. Lassie
tahle fotka taky není marná ( njn, se jim to pěstuje, v teplíčku ;) )
s6.beta.photobucket.com/user/the_bustoph...derLassie-6.jpg.html
Raubritterovi se letošní zima moc líbila, ani oní nevěděl.
Ale chtěla jsem se zeptat jak vám naroste v našich podmínkách Lavender Lassie? Sázela jsem loni a teď přemýšlím, jestli má dost místa, kdyby se náhodou rozmáchla.Tady také tvrdí, že mají šestou zonu...
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.61749
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. bře 2013 11:33 #286455

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Lavander Lassii, mám od podzimu od Dresly. :up
Moc se na ní těším a jsem zvědavá, jak poroste. Jestli se jí povede, jako těm na fotkách, tak bude dělat parádu hlavně u sousedů. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. bře 2013 12:16 #286457

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vlaďko, tuhle fotku znám, slintávám nad ní.. jenže... onen pán ( Mitchell ) sice uvádí z6, ale žije v New Jersey, státě zahradníků. Tam mají jiný charakter zimy ( i léta, pravda ) .. se jim to tam pěstuje. Pokud klikneš na jeho fotky, koukni jakých rozměrů mu narůstá Saly Holmes ( u mne pravidelně k zemi i pod ní.. ).
Depkoidní na té fotce je, že píše, LL stará 2 roky, že.. to bych tedy také moc chtěla :(

L.Lassie u mne přezimovala již 4x ( sázená na podzim 2009 ). Pravda, moje podmínky, že... 3x zima nad -22. st., letos ta -20.
Můj dojem : kráska, běh na delší trať.

Fakta : mám ji zasazenou na poměrně chráněném místě ( měla jsem tam vždy choulostivky ), "záda" chráněná po cca 3 m dílnou. Slunce celý den, písčitější půda než jinde ( pozůstatky po kdysi složeném písku ), špatně se zalévá ( voda stéká do studny ). Nicméně, loni i předloni si na nedostatek vláhy nemohla stěžovat, pršelo dostatečně v letních měsících.

V prvním roce mi klopila květy ( viz d. Moschata ). Pak již ne. Květy mají průměrnou ( ba i kratší ) trvanlivost, žádné plasťáky. Pravda, vždy si vybírá ke kvetení horké dny, v té době růže odkvétají všechny rychle. První násada květů velmi bohatá ( obsypaná ), druhá várka již skoupější, delší pauza.
Krásně voní.

Po každé zimě stříhána k zemi ( jeden rok tuším zbyla 3 očka nad ). Loni kousíček keře vymrzl. V prvním kvetení výška cca ( max. ! ) 70 čísel, v druhém ( opět max. ) cca 120. Tloušťka prutů na bázi cca 1 cm, konce - špejle. Samonosná, vzpřímený růst, úzká. Zdá se mi, že neochotně větví. Třeba se to změní léty, stářím. Moc místa u mne ale nikdy nepotřebovala :angry: .
Ptž. jsem si tvůj příspěvek přečetla, šla jsem do ní zkusmo šmiknout. Letos se i vršky zdají mrazem nepoškozené. Je ale brzy, mohou se ukázat nějaké mrazové plotny. Edit : pamatuju si, že jeden rok jsem juchala, jak jsou stonky krásně zelené, pak jí "došlo" a stříhala jsem.
Snad si zapamatuji, že jses na ni ptala, podám info po střihu. Kdyby ne, nakopni mě, jo ?

Tož to by bylo za mne, teď jiní.
Mám tuhle růži moc ráda. Brala jsem si ji na doporučení Dresly, patří k jejím oblíbenkyním.
Poslední úprava: 05. bře 2013 12:27 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. bře 2013 12:33 #286459

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květo díky, jako vždy vyčerpávající odpověď. Já si říkala, že bych tu šestku chtěla vidět :lol: jsem na ní moc zvědavá. Zasadila jsem ji poblíž Blue for You, mohly by se doplňovat, doufám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. bře 2013 23:10 #286484

• Květa
  • Moderator
Hespí, kam jsi LL zasadila ? Doufám, že s ní budeš spokojená, u tebe v teplíčku by se jí mohlo líbit skoro jako v tom New Jersey ;) .

Vlaďko, to bude hezkéééé.
( k své jsem přisadila taky růži do modra, jsem na holky zvědavá )
Poslední úprava: 05. bře 2013 23:34 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 06. bře 2013 07:14 #286485

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Květi, je v předzahrádce u nového, jižně položeného dřevěného plotu sousedů. :laugh: Řikali, že když tam poleze, nevadí, mají prý kytičky rádi. V případě, že by LL byla opravdu expanzní, vrazila bych k plotu ještě kari síť ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 14. bře 2013 16:20 #286667

• Květa
  • Moderator
Hespo, jsem zvědavá, jak se jí u tebe bude líbit... přece jen, máš mírnější zimy..

Zkusmo nadhodím - pořídil jste si již někdo Constanze Mozart ? ( teda kromě Danči :lol: ).

pořád váhám, jestli se po ní mám jít nebo ne..

Honzo, co ty ?
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 21. bře 2013 10:06 #286895

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, Constanze Mozart nemám. Nevím, zda si ji koupím (leda až ji uvidím a ucítím u Chládka).
Neplánuji ani žádnou jinou Kordesovu novinku - mě ty jeho lesklolístky jaksi vypadly z oka.
Poslední úprava: 21. bře 2013 10:31 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 23. bře 2013 18:24 #286950

• marky
  • Fresh Boarder
Neodolala jsem na výstavě a dneska koupila Pomponellu,Lagunu a Summer Memories.Na Pomponellu se hodně těším jak mi poroste a pokvete:) .At´už je jaro . . ..Doufám ,že jsem nasáhla uplně vedle a vyvedou se.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa