Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odpovědět k tématu: laik

Jméno
Subjekt
Boardcode
B) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :up :S :evil: :whistle: :down
Zpráva
Zvětšit /  Zmenšit

Topic History of: laik

Zobrazit nejstarší 10 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)
06. dub 2011 08:15 #249095

amazonka01

Avatar uživatele amazonka01

A co teprve já, když mám (teoreticky) doma "Colombovu manželku" - Naši národní ;) (co je a není K H Borovský, nebo Havlíčkova národní, nebo Baron G.d A.)

Jak já jsem zvědavá na květy :silly:
06. dub 2011 08:03 #249094

danah

Avatar uživatele danah

Tak jsem si tu s gustem početla, tolik vyčerpávajících informací pohromadě :up Dreslo :up taky by mě zajímalo, jak to Vendy nakonec vyřešila :laugh:
06. dub 2011 06:55 #249091

MartaZ.

Avatar uživatele MartaZ.

A jak to nakonec všechno dopadlo?
11. říj 2009 22:34 #2174

dresla

Avatar uživatele dresla

Vendy, to máš pozorné okolí:P . U nás by se tohle stát nemohlo.
Vendy, i jestli ho chceš dát ven, tak ho letos přezimuj v květináči v bezmrazu a až na jaře vysaď. Během sezóny si vytvoří kořenový systém a bude líp připravený.
11. říj 2009 22:22 #2173

Vendy

Avatar uživatele

Ahojky, Dreslo nyní něco pro pobavení - před časem jsem se doma zmínila o Clematisu armandii /ale ne už o tom, že jsem změnila názor/ a nyní jsem dostala dodatečně k svátku výše jmenované, takže mi nezbývá nic jiného než ho zasadit, opečovávat co to půjde a modlit se /já ateista/, aby přežil. Upřímně, nevím jestli ho nemám dát do nádoby a na zimu uklidit - ale to z něj nikdy nebude popínavka, protože tolik chráněného prostorů nemám. Bylo mi řečeno, že bez "v e l k ý c h" /co je velké ale nevím/ problémů přežije -20, s rizikem, že namrzne vršek. To je protichůdných informací co?????
28. zář 2009 07:52 #2025

honey

Avatar uživatele honey

Dostat se tam je pomerne jednoduche - i kdyz je to cca 350 km. Na dalnici smer Usti nad Labem, potom trefit dalnici smer Drazdany a dal se uz jede opravdu jen po dalnici (podjizdi se Lipsko, Halle) az pod samotny Sangerhausen. Hned pod sjezdem na Sangerhausen jsou uz cedule na Rosarium - jsou to tak 2 km od dalnice pres dve krizovatky - vsude perfektne znacene Rosarium. Parkoviste je zdarma 50m u vchodu. Ja si vecer akorat namalovala na papir cary s cisly dalnic - jsou celkem asi tri - z jedne se sjizdi na jinou.Akorat pozor na benzinky, podel dalnic jsem nikde nevidela...ale muz tvrdil, ze kdybych sjela na nekterem z vetsich sjezdu, tak by tam byly...
27. zář 2009 22:23 #2023

Vendy

Avatar uživatele

Souhlas, ale mám se vztekat s jednou nebo s většinou z těch co mám? Mám o d Starkla Henry Matise, Habsburka a ještě jednu u které si nemohu vzpomenout na jméno-všechny barevně různě žíhané, ale ani jedna nestíhá Národní. Trpělivost růže přináší - snad to bude platit i pro mně.
27. zář 2009 22:03 #2022

dresla

Avatar uživatele dresla

Vendy, jasan, víš, jak štve mě, že ji nemám?:lol: :lol: Jednou ji budeme mít obě. Bude ale pravděpodobně hodně náchylná na černou skvrnitost a květy budou spíš menší. Tak je třeba nakonec lepší mít ji jako nedosažitelný sen, než se s ní vztekat v zahradě.
27. zář 2009 21:55 #2021

Vendy

Avatar uživatele

Dreslo, i když jsi hrozně milá a hodná, tak jinak dokážeš zkazit radost z případného nového úlovku, ha ha ha-neber vážně co jsem napsala, ale ta růžička je opravdu zajímavě nádherná - prostě si nechám zajit chuť a budu se držet při zemi.
27. zář 2009 21:22 #2019

dresla

Avatar uživatele dresla

Vendy, zapomeň na ni:P , ta růže je jak manželka pana Colomba - všichni o ní mluví, ale nikdo ji nikdy neviděl.
A taky bude docela vzrůstná na nádobu. Sangerhausen je největší evropské rozárium - západně od Halle.

Honey, na fotky pana Žlebčíka se dá spolehnout. Vyfotí, uvede, co je na popisce a napíše místo, kde fotil. Za správnost cedulek neručí. Vidíš sama, že fotka z Kunratic nesouhlasí s fotkou z Průhonic - nápadně se podobá původní růži, ze kt. vzešel Baron GdL a z něho pak Havlíčkova národní.
Kdysi jsem někde četla, že sport BaronGdL není úplně ustálený a rád revertuje.