Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odpovědět k tématu: řada růží

Jméno
Subjekt
Boardcode
B) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :up :S :evil: :whistle: :down
Zpráva
Zvětšit /  Zmenšit

Topic History of: řada růží

Zobrazit nejstarší 10 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)
22. kvě 2010 14:19 #7448

mišel

Avatar uživatele mišel

Dobrý den, taky bych si ráda nechala poradit řadu růží. Mám asi 20 m zdi od souseda, hospodářské stavení. Svítí tu od 12 hodin, je to západní starana. Moc se mi líbí austinovy růže. Mají krásný romantintický květ a olistění, jsou takové pěkné buclaté. Mám ale raději růže kulatější, než vzpřímené.Nijak na osázení nespěchám, ale teď se objednává, tak abych do podzimu ráda něco namyslela. Zvažuji, zda mezi ně dát i pivoňky kosatce a denivky. Jestli je to časem neutlačí. Původně jsem chtěla pnoucí, ale když vidím třebas, co mám, Tesing Georgia, Christopher Marlow, jaké to jsou pěkné keříky, tak to se mi moc líbí. Jsem začátečník, růžičky sázím od loňska. Mám i LD Braitway nebo Gertrude Jeckyll. To už ale pro mě není tak to pravé ořechové. Leda jsem zvažovala tyto vzpřímené ke zdi a před ně ty nižší, buclatější. Taky nevím, zda dávat v uvozovkách starší typy austinovek, nebo spíš nověji vyšlechtěné o kterých Austin píše, že opakují excelentně. Takový Alan Titmarch, nebo Lady Ema Hamilton, moc krásné. A teď jsem ještě u těch výšek, mám v tom guláš. Jinak jsem z jižní moravy. Růžičky, co zatím mám, mi rostou moc pěkně. Děkuji předem
13. dub 2010 10:56 #5260

Kaja

Avatar uživatele Kaja

Dreslo, Apricot Queen Elizabeth mám. Je to ona, a je fakt krásná.
12. dub 2010 16:13 #5238

Jirka

Avatar uživatele Jirka

Na Queen Elisabeth nesnáším její citlivost ja jakýkoliv i slabounký déšť v době květu. Na květních plátcích hned naskáčou skvrny a je po parádě.
12. dub 2010 08:32 #5227

dresla

Avatar uživatele dresla

.
Přílohy:
12. dub 2010 08:30 #5225

dresla

Avatar uživatele dresla

Ještě dodatek:
S nedůvěrou a zvědavostí jsem předloni koupila Apricot Queen E. (teď nevím, jestli nepletu s Yellow)
Měla by být sportem Q.E. Pokud je to ona, je opravdu povedená. Široký zdravý keř, krásné květy a květuschopná. Zaujala i hodně návštěv.
Přílohy:
12. dub 2010 08:20 #5224

dresla

Avatar uživatele dresla

Jak píše Honza, floribunda, tj. čajohybrid říznutý nějakými polyantími geny. Výsledek je víc menších květů na stonku, než TH. A jako jsou některé TH hodně vzrůstné (Jose Carreras 1,8m za sezónu klidně zvládne), tak i Queen Elizabeth. Kacířsky napíšu, že tu růži vůbec nemám ráda, ničím mě nezaujala, jak píšeš-hubená, dlouhá, nijak květuschopná, květy nezajímavé, bez vůně. A jeden pádný důvod pro velkou přízeň bych přitom měla. Byla to moje vůbec první koupená růže a koupená s rozvahou, podle hodnocení v anglické trvalkové encyklopedii.

Rosenstadt Freising znám jen z rosaria v HK. Tam je veliká a silná, roste ale v konstrukci a vypadá, že by se bez ní rozvalila. Možná jde vytvarovat střihem, nebo je na ní potřeba víc místa, které se v HK nedostává.
11. dub 2010 16:28 #5210

HonzaPM

Avatar uživatele HonzaPM

Queen Elisabeth je floribunda.
11. dub 2010 14:49 #5206

Barbora

Avatar uživatele Barbora

Dreslo,
díky za pochvalu Pashminy. Teď z jiného soudku, brouzdám zajímavými diskuzemi a zaujalo mne Tvoje hodnocení růží vhodných k plotu. Prosím, Queen Elizabeth lze řadit k sadovkám? Já jednu mám a nejsem z ní moc nadšená, má málo výhonů a roste hlavně do výšky. Typem růstu připomíná spíš čajovku. Nebo mám nějaký divný flazifikát? Pokud jde o zmiňovanou Rosenstadt Freising, tak já ji viděla nádherně narostlou v rosariu Uetersen. Rostla bez opory a tvořila statný keř. Možná už byla déle na stanovišti, a tak byly výhony silné, nevím.
25. lis 2009 17:41 #2836

dresla

Avatar uživatele dresla

Honey, Elina má pravdu. Nejde o živiny, ale o vodu. Břízy jsou hrozně žíznivé potvory a koření povrchově (pořádně pod nimi neroste ani tráva).
25. lis 2009 10:56 #2833

honey

Avatar uživatele honey

...tak jsem uplnou nahodou narazila na stranky slechtitele Gyoryho, od ktereho je ten Roaul W.. Kupodivu je ze Slovenska a dokonce zije!! :-)

http://rysroses.real-net.sk/