Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 30. zář 2010 09:57 #19181

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Jejda, holky děkuji:blush: . Jenže Skalnička chtěla prapůvodně poradit pnoucí růži, že? Mě by se mezi jinýma také líbila Elfe - asi není nijak bujná a na tom šprlení by se hezky vyjímala.

Re:Růže k terase 30. zář 2010 14:48 #19188

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Elfe je krásná, ale bude potřebovat ještě nižší růži před sebou, ona totiž kvete jen na hoře, dole je úplně holá.

Re:Růže k terase 30. zář 2010 16:09 #19193

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
lehce odbočuji od tématu. ale k těm "stromečkům", co vás pak začnou vytlačovat ze zahrady. Já to vyřešila po svém. Jinak byly dvě možnosti. Vykopat, nebo nechat zahubit vše okolo. Takhle je to v pohodě.
sest__ih.jpg

Re:Růže k terase 30. zář 2010 16:12 #19194

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Ahoj Maggi - a co to máš pod tou mřížkou?:dry:

Re:Růže k terase 30. zář 2010 16:23 #19195

• maggi
omluva, nejde se mi přihlásit....Kaji, to je nějaká stará betonová nádrž na dešťovku a vodu z pumpy. Mám tam lekníny a je to zakryté kvůli pejskům a vnoučkovi.Navíc je to zarostlé asi 35 let starými mini jehličnany, které však již mini nejsou a nejde tam skoro sluníčko. Ale vykácet to asi ne, tak se bude řezat:(

Re:Růže k terase 30. zář 2010 16:29 #19196

• Kaja
  • Platinum Boarder
ještě jednou ke Skalničce. fakt je nejlepší ten návrh od Janinky. ale k tomu plotu bych to nasadila ještě letos -a co nejvíc. nějakou dobu trvá než to naroste .

Re:Růže k terase 30. zář 2010 16:31 #19197

• Kaja
  • Platinum Boarder
jo - nevypadá to špatně, a místa máš asi dost:) já řeším napadenou hrušku. ještě příští rok , a pokud nezarodí - půjde. ale tím pádem to bude otevřeno od cesty. :blush: nahá se tam neopaluji - tak co . pořád padá listí a je hnusné- napadené. teď mi padá na záhon s kůrou . si na jaře máknu než to vyberu.

Re:Růže k terase 30. zář 2010 17:31 #19202

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
No Skalnička nemusí řešit přerostlé jehličnany, já to u některých taky udělala, jeden loni začátkem června v době monzunů přesadila. Já mám problém s Becky, ona si tam udělala dětské psí hřiště a vše co mělo kvést zašlapala:angry: . Takže tam není nic. Jinak ty velké jehličnany už stříhám a přitom to byly takové pidirostlinky. No nemám to úplně souměrné do kónického tvaru, od severu je menší.
DSCF2969.JPG

Re:Růže k terase 30. zář 2010 19:18 #19214

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Téda tady toho přibylo! Zkusím to ve zkratce probrat. Pergolu jsem původně moc nechtěla, protože si myslím, že terasa není zas tak široká a přijde mi, že pergola by terasu tak nějak uzavírala (hlavně ve výhledu). Pnoucí růži jsem chtěla, protože jsem si myslela, že to chce na ten záhonek něco vyššího, aby nebyl tak fádní. Schod rozšířit nepůjde. To už jsem jednou manželovi nadhodila a to bylo řečí.....
Návrh od Janinky H se mi taky líbí moc. Původně jsem měla v úmyslu ladit záhony po stranách do modro-růžova příp. bílá (mám k dispozici modré a bílé delphinium, modré a bílé vysoké zvonky).
Do rohu k bazénu jsem vysadila M. Gracilimus, nesviní a myslím, že by tam svým habitem mohl docela padnout (je takový volnější). Smrček Conicu moc nemusím, i když už ho na zahradě mám ( ikdyž takových věcí jsem nemusela a teď je kupuju o 106). Ale jak tak nad tím dumám, tak by něco jehličnatého možná nebylo od věci.
Nad osázením těchto záhonů bádám už strašně dlouho. Ruším tedy nápad s pergolou. Prozkoumám tedy (nejspíš) sadové růže ( tak max. do 1,2m?) - to zas bude dilemat. Janinko, chci se tě zeptat, co si to tam navrhla za ostatní keříky a kytičky?

Osázení u ploty se sousedy asi budu muset přeorganizovat. Letos už to nestihnu, tak snad během zimy něco vydumám a na jaře začnu. Ten tolik všemi obdivovaný živý plot znám a žasnu nad ním taky.

Jinak děkuju moc všem. :)

Re:Růže k terase 30. zář 2010 21:19 #19222

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Tak jsem taky vyrobila vizualizace je to v Realtime Landscaping Photo.:) A jak už jsem psála že volila bych stejny ruže ale zvolit tu pravou je problem.
ter1.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa