Téda tady toho přibylo! Zkusím to ve zkratce probrat. Pergolu jsem původně moc nechtěla, protože si myslím, že terasa není zas tak široká a přijde mi, že pergola by terasu tak nějak uzavírala (hlavně ve výhledu). Pnoucí růži jsem chtěla, protože jsem si myslela, že to chce na ten záhonek něco vyššího, aby nebyl tak fádní. Schod rozšířit nepůjde. To už jsem jednou manželovi nadhodila a to bylo řečí.....
Návrh od Janinky H se mi taky líbí moc. Původně jsem měla v úmyslu ladit záhony po stranách do modro-růžova příp. bílá (mám k dispozici modré a bílé delphinium, modré a bílé vysoké zvonky).
Do rohu k bazénu jsem vysadila M. Gracilimus, nesviní a myslím, že by tam svým habitem mohl docela padnout (je takový volnější). Smrček Conicu moc nemusím, i když už ho na zahradě mám ( ikdyž takových věcí jsem nemusela a teď je kupuju o 106). Ale jak tak nad tím dumám, tak by něco jehličnatého možná nebylo od věci.
Nad osázením těchto záhonů bádám už strašně dlouho. Ruším tedy nápad s pergolou. Prozkoumám tedy (nejspíš) sadové růže ( tak max. do 1,2m?) - to zas bude dilemat. Janinko, chci se tě zeptat, co si to tam navrhla za ostatní keříky a kytičky?
Osázení u ploty se sousedy asi budu muset přeorganizovat. Letos už to nestihnu, tak snad během zimy něco vydumám a na jaře začnu. Ten tolik všemi obdivovaný živý plot znám a žasnu nad ním taky.
Jinak děkuju moc všem.