Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 28. zář 2010 19:43 #19086

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
skalničko, já když se na ten váš baráček dívám, tak by mi tam ta pergola nebo trelážka moc neseděla, protože by podle mého moc zakryla tuhle pohledovou zeď ( opora by musela být dost vysoko ).
Pod terasu bych vysadila vyšší polyantky nebo floribundy ( a těch je nepřeberné množství i v typech květů, barev, vůní i výšce ) a pokud bych trvala pnoucí růžičce, zasadila bych ji vedle domu na tu stranu , kde teď je založený nový záhon a stojí tam bílý kámen. Možná by tam mohla být i vyšší sadovka, která má kompaktní růst a nepotřebuje oporu ( a těch je také hodně!! ). :woohoo:
No ale z moji zkušennosti vím, že ať to uděláš jakkoliv, stejně budeš časem přesazovat ( škatulovat ), protože teprve čas ukáže, jak to bude skutečně vypadat a jak se bude jednotlivým kytkám dařit a spolu ladit.:silly: Hanka

Re:Růže k terase 28. zář 2010 19:53 #19087

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Souhlas s Barborou, raději bych tam dala jen nízké růže,( kompaktní keřík typu The Fairy, bílou Sněhurku + nějakou voňavou, tmavší), hlavně vzhledem k tomu, že se okolo chodí, bych je nasadila co nejdál od schůdků.Z vlastní zkušenosti - měla jsem půloblouk se Sympathií nad chodníkem u domu - mně to tolik nevadilo, ale manža hudroval, když procházel.
Líbí se mi tvoje výsadba okolo plotu a skalečka až zaroste, bude taky moc pěkná. Neplánujete terasu v budoucnu zastřešit?
Pokusila jsem se o obrázek.
za.jpg

Re:Růže k terase 28. zář 2010 21:44 #19094

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Já bych se také připojila k volbě s nižšími růžemi a ještě bych tam doplnila něco stálezeleného, aby to dělalo parádu i v zimě a bylo na co koukat ( možná už tam je - to zelené vlevo?).
A pokud něco omrzne, tak to nebude tolik vadit, jako když ti omrzne pnoucí růže a bude jí zase chvíli trvat než to dožene.

Re:Růže k terase 29. zář 2010 00:21 #19095

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Tak ten poslední návr je nejhezčí.Dle mého by do toho malého růžku záhonu směrem k bazénu mohlo přijít něco mírně vyššího stálezeleného(v místě, kde je bílá nádoba s květinou), ale jinak i bez toho je to takhle pěkné.

Re:Růže k terase 29. zář 2010 00:27 #19096

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
S dovolením se zapojím.

Janinko, pěkně jsi to znázornila.

Souhlasím s Maggi - na kraj, co je letnička v bílém stojanu, bych sadil Picea glauca ´Conica´.
Jsem na tyhle smrčky ujetej, vim vim, ale i v zimě by bylo na co koukat (a co zdobit :) ).
Byl by hezkým pozadím např. pro bílou růži (Winch. Cathedral). A nenastele. :)
www.google.cz/images?um=1&hl=cs&rlz=1W1S...i=&aql=&oq=&gs_rfai=

Re:Růže k terase 29. zář 2010 11:55 #19111

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
maggi wrote:
Tak ten poslední návr je nejhezčí.Dle mého by do toho malého růžku záhonu směrem k bazénu mohlo přijít něco mírně vyššího stálezeleného(v místě, kde je bílá nádoba s květinou), ale jinak i bez toho je to takhle pěkné.
Jo, jo ten smrček by byl pěkný, navíc pomalu roste, do 2 m mu to potrvá přes 20 let.
Navíc ten živý plot od Mileny inspiroval i mě a už ho mám částečně vysazený. Jinak byla jsem zase v Bau a měli Lagunu za 79,- no nekupto a půjde zase k plotu.

Re:Růže k terase 29. zář 2010 16:04 #19112

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Honzo nemáš nějaké zkušenosti, jestli jde "zmladit"? Mám jeden už dost objemný a na to stanoviště se už nehodí. Navíc zevnitř už několik let hrozně prosychá, neustále se z něj sype suché jehličí. Teď jsem se dočetla, že je to možná tím, že to místo asi dost vysychá.
I když zpočátku mu to nevadilo ...

Sáhnout k motyce se mi moc nechce :S

Re:Růže k terase 29. zář 2010 18:28 #19116

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Fanynko, zkušenosti nemám, ale myslím, že zmladit nelze.
Trifonku, blahopřeju k Laguně. ;)

Re:Růže k terase 29. zář 2010 18:57 #19117

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
JaninkaH wrote:
Líbí se mi tvoje výsadba okolo plotu a skalečka až zaroste, bude taky moc pěkná. Neplánujete terasu v budoucnu zastřešit?
Souhlas ve všem. Janinko maš vkus, obrazek je moc hezky.

Re:Růže k terase 29. zář 2010 19:05 #19118

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Mám též takový už po více než 20 lety přerostlý no asi více než 2m a jak ho zmladit, že(jedině vykopat). Uvažovala jsem co tam dát, je to takové smutné, jenže psisko tam má eldorádo. Mám objednanou Red Yesterday, Buff Beaty, nevím kterou tam dát, sluce tam svítí v létě do 13 hod..
Honzo a ještě jsem vzala Jasmínu, moc se mi tedy nelíbla na fotkách od Lili, ale bylo mi ji líto:blink:
DSCF2970_Conica.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa