Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Bouquet Parfait a doba kvetení historických růží

Bouquet Parfait a doba kvetení historických růží 21. říj 2009 20:52 #2314

• Jana
Chtěla bych poprosit o radu, jak dobře opakuje kvetení Bouquet Parfait a jaký tvoří keř, jak voní... prostě jaká je to růže :) . A taky bych ráda věděla, jestli historické růže kvetou všechny v podstatě ve stejnou dobu nebo jestli se z nich dá zahrada poskládat tak, aby na ní kvetly skutečně co nejdéle. Dík moc.

Re:Bouquet Parfait a doba kvetení historických růží 21. říj 2009 22:35 #2316

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Mám B.P. sázený loni na jaře, takže zkušenosti omezené. Tvoří silné výhony, které pod tíhou velkých kompaktních palic s květy převisají, takže zabere i hodně místa na šířku. Jak moc se budou výhony větvit a kvést na bočních větvičkách zatím nevím, protože jsem musela zjara většinu loňských výhonů kvůli namrznutí ostřihat (růže kořenila a vyhánět začala až příliš pozdě, výhony nevyzrály). Zatím je keř cca 160cm vysoký. Květy nevoní a myslím, že je ani nepoškozuje déšť. Listy jsou lesklé tmavě zelené.

Na druhou otázku jsem přemýšlela, jak odpovědět. Nakonec jsem mrkla do fotek.
5.5. první poupátka T. Bugnet - před rozvitím.
7.5. v plném květu r.hugonis
okolo 20.5. už v květech Frülings...., rugosy, pimpinellifolia-hybridy
okolo 30.5. první květy historických (alb, stolístek...)
Po polovině června vrchol květu historických, začínají kvést moschata hybridy
v červenci už moc fotek nemám, je to ale i tím, že když jsem měla nafocený vrchol kvetení, nebyl důvod fotit dozvuky.
V srpnu, září a říjnu se mi objevují na fotkách remontující odrůdy.

Na poli mám vše vysazené od loňského jara (něco jsem stěhovala starší, ale stejně výrazně zkrátila). Předpokládám, že jak budou keře růst a větvit se, pokryje období květu větší časový interval.

Tady je fotka keře B.P., je vyvazovaný k trojnožce www.rosenzeit.com/rosengarten-in-der-saverne/
Moderátoři: Eva L., Květa