Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé (no name) růže, určování

Re:Neznámé (no name) růže, určování 29. pro 2010 13:35 #240090

• Šárka
Proti typu Evy.T mluví původ růže, já jsem také pro C. Down.Ono lze předpokládat, že stará růže u vesnického domku bude česká či německá
Myslím , že řada z nás má podobné fotky jako jsou tyhle, je to typu- zastav, zastav- tohle musím vyfotit- tedy honem , technicky problamatické
Ale pak když přijde zima a přehazují se fotky z léta - no to se najdou věci - máte nějaké další ??
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 29. pro 2010 13:38 #240091

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jo, já vím, že to není ND, ta a Symp byly moje první růže, takže je mám už velké keře. A ten vzrůst mi jí připomínal. takové bohaté kvetení má ale jen krátce.
Ještě pro Šárku: krásná stará růže je také v Suchomastech u silnice u takového starého domku. A také když se jde z Popovic nahoru serpentýnami , nevím přesně, jak se to jmenuje.
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 29. pro 2010 14:20 #240099

• Šárka
Vlaďko - to je dobrý nápad - když už vím kde, přizpůsobím termín i trasu výletu
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 29. pro 2010 23:08 #240164

• Eva.Trifon
Šárka wrote:
Proti typu Evy.T mluví původ růže, já jsem také pro C. Down.Ono lze předpokládat, že stará růže u vesnického domku bude česká či německá
Podobná je i Blossomtime
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.745
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 30. pro 2010 09:56 #240195

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo Evo- víš že bych spíš řekla tu Blossomtime? to vinutí květu je více podobné než Coral Dawn.
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 30. pro 2010 14:45 #240256

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Kaja wrote:
jo Evo- víš že bych spíš řekla tu Blossomtime? to vinutí květu je více podobné než Coral Dawn.
Tak tohle je od Dresly na jiném vlákně:Byla tu řeč o Parade, protože to sem nepatří, tak jen krátce. Patří do skupiny dětí New Dawn, podobně jako Coral Dawn, Pink Cloud, Blossomtime a další. Nejsem si jistá, že je to růže k pergole (že udělá růžovou střechu). podle mě bude na hranici sadovky a pnoucí. Na poli od 2008 nijak závratně nerostla, ale letos už kvetla pěkně, snad se usadila. Blossomtime to taky chvíli trvalo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 03. led 2011 18:54 #240587

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Taky zkusím přihodit:
Sympatii nepěstuju, ale taky mě jako první napadla. Byla to tu jedna z nejdostupnějších růží, připojuju se k tipu Vlaďky.

Růžová u červené: tu bych tipla na Coral Dawn. Mám ji nakoukanou a takhle vypadá. Pokud je to ona, tak to bude mladý keř, protože je hodně vzrůstná. Blossomtime má jeden charakteristický znak, rub okvětních lístků je tmavší než líc.
Blossomtime
blossomtime2.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 03. led 2011 19:04 #240588

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
JitkaU2 wrote:
Mám tu jednu krasotinku, nevěděl by někdo, co to je zač? Barva je spíš purpurová. Je to první kvítek na zakořeněném řízku. Na mšice nehleďte, :-)

Dreslo, prosím, připomínám se s touhle starší fotkou. Nenapadá Tě něco?
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 03. led 2011 19:05 #240589

• dresla
  • Moderator
Vrátila jsem se k Šárčině fotce a beru zpět, může to být Blossomtime, i vzhledem k habitu.

A třetí, to je oříšek. Napadla mě Bonica clg., Fritz Nobis (na tu je ale dost velká).
Na starých KR dávala Vimrová fotku své oblíbenkyně Pink Apollo. Myslím, že vypadala podobně. Byla to růže z papírové krabičky v nějakém hobbymarketu, nedohledatelná na HMF.

Šárko, zkus pokecat s majiteli. Třeba aspoň naznačí původ, i když nebudou znát přesné jméno.
Téma bylo zamčeno.

Re:Neznámé (no name) růže, určování 03. led 2011 19:16 #240590

• dresla
  • Moderator
:blink: :blink: Jitko, kdes k ní přišla?
Připomněla mi hybrid hulthemie www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.57984.1
Ten střed je na růži divný.
Fotila jsem si ji na jaře u Schmitze.
IMG_8431.jpg

Ale přijde mi to málo pravděpodobné. Na tvé fotce jsou listy hodně světle zelené. Nemůžou být bílé rantlíky na květu způsobené nedostatečnou výživou, nebo tmou?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa