Vlaďko, je to otázka osobního vkusu a priorit. Někdo chce růži romantickou a může jí prominout lehké nedostatky.
Taky je to věc velikosti, umístění a typu zahrady. V přírodních rozlehlých zahradách se asi nějaký ten problém ztratí
a taky se tam historické růže mohou hodit víc. V malých zahrádkách, kde se místa nedostává a vše je hned vidět,
je dobré vybírat jen ty opravdu nejlepší růže. Myslím, že Tantau (Evers) zvládl zkombinovat a vyladit to důležité.
Zatím se mi letos moc nelíbí Rokoko. Ale spíš jsem ji blbě nakombinoval a ke klematisu Warszavska Nike se nehodí.
Astrid - Gräfin von Hardenberg mě taky nenadchla, už ji nemám, i když ta vůně, hlodá to hlodá....
Zrovna tak zlobil Albrecht Dürer Rose, už ho nemám. Johan Wolfgang von Goethe Rose se zase na sluníčku pálí květy.
Jitko, podle toho květníku (Tantau dodává i v modrých) by to už mohla být snad jedině Barock. Chippendale má listí jinačí.
I když u vás v B. ten sortiment byl přece jenom jinačí - např. jako jediní jste měli Pastellu - ale zatím bych to viděl na Barock.
Nemám ji, takže nevím, jaké má listí, takovéhle má právě Elfe, možná je jí Barock podobná. Uvidíme, až rozkvete. Napíná, že?