Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 13:18 #263485

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Trifonku, jen špáruj, Stephanie za to opravdu stojí.

Evoi, ano, roste mi na plácku.

Budu od Tantau 100% objednávat, zřejmě na jaře, tož kdo by měl zájem, nechť se po SZ přidá.

Přidám pokrok Pastella only záhonku, letos na jaře zakládaného, resp. tak nějak uchopeného a osázeného.
Ať žijou záměny - ta řvavá lilie je dle Basíka ´Elodie´, no, není. Ale aspoň, že ve zbylých třech případech se trefil. :)
Už je vyrytá. Vzadu je MariaTheresia, čili to není až tak úplně pouze Pastellčin záhon, že.
Ještě má(me - se záhonem) před sebou dlouhou a příjemnou cestu. :)
Taky mě napadlo, že tu trávníkovou cestičku uprostřed zruším a udělám tam buď vodní plochu,
jenom tak 5-10 cm mělkou, aby se ta voda pěkně zračila (jenže... KDO se o to bude starat, že)
anebo schůdnější a reálnější varianta - trávu zaryju a cestičku vysypu jemným kačírkem.
No, zatím to dopadlo tak, že jsem dneska tu trávu posekal, tak uvidíme, co dál...

Pravé křídlo - Pastella + MariaTheresia
P2060084.JPG

Levé křídlo - tady pro změnu všechny lilie Spring Pink od Lukon Bulbs souhlasí (uf, jsou nějako moc nahusto),
ale z Agel Rosen namísto jedné Pastelly poslali Candlelight... Pěkně tam pěje, jen to je pravda, tedy svítí, že.
Verbenu bonariensis tam už příští rok nejspíš dávat nebudu, je tam dosti... jak to napsat... majestátní. Tak. :P
P2060086.JPG
Poslední úprava: 19. čec 2011 13:32 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Rhea, JitkaU2, Vlaďka, Kaja, Jevgenija, helena, evai

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 13:30 #263486

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Honzo, nádhera. A koukám, ona už Ti kvete verbena B.? u mne se jí nějak nelíbí, stagnuje, má s bídou cca 15 cm. a to byla předpěstovaná. Jinak ta výprodejovka, co mne tolik napíná byla v drátěném košíčku, takže originálka to je. Jen vydržet do rozkvětu je těžké... Ta Stephanie, tak ta je LUXUSNÍ :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 15:52 #263495

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
ŠPARUJU :laugh: Piano je též povedené a je hezky čebrené
DSCF5694.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, Rhea, JitkaU2, Kaja, helena

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 19:05 #263516

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Dneska jsem ho viděla v B. :up pěkné. Už se těším na tyhle floxy od Tebe, už se mi chystají.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 19:39 #263529

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Ve kterém B. jsi byla? a copak mají ještě pěkného neslevnili nějaké Tantauovky, i něco jiného...Svrbí mne, potřebovala bych si asi nutně udělat radost ;)
Verbena b. sázená až po letošním DODu má pěkně našlápnuto, hádám tak 20-25cm. Možná to i dá ...Honzo dík, jo a s tím záhonkem mi pěkně brnkáš na nervy...Já asi překopu dvorek. Jak říkáš na malém prostoru musí vše vyniknout dokonale. Zahradu máme velkou celkem dost, ale na tom pidiplácku to pořád není ono...Záhon ala Svatební by se šiknul... Máš na něj copyright?
Poslední úprava: 19. čec 2011 19:47 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 19:49 #263531

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Vlaďko, Hradec Králové. U nás právě neslevnili nic - jak tu lidi psali, že u nich koupili Colette ve slevě atd, tak u nás stále nee. To víš mám to při cestě tak to hlídám, ale čekám marně. Tu jednu Tantauku v rozbitém květníku - ta zbyla úplně poslední z jarní dodávky, bez cedulky. Ale z další dodávky, jak měli ostinky, cca 460,-, meillandky za 350,- tak fakt žádná sleva. Další dodávka, co měli směsku v cenách od 150,- do 1100,- tak ta povážlivě řídne, dost se jich už vyprodalo i za draho. A teď úplně nová navážka Tant. ve velkých květináčích. nádherné. Slevněné měli akorát co mne zaujalo - Exochordy The Bride - teď jsou za 100,-.
prosím, kdyžtak toto přemístěte...
Poslední úprava: 20. čec 2011 10:44 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 19:51 #263532

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Brrr, za ty prachy by je měl člověk od zdroje přímo :down
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. čec 2011 19:55 #263533

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Tak Honzo, asi jsi to určil správně - nejspíš Barock. Světlejší žlutá a trochu meruňkové tóny. Voní krásně. Prosím, kdo ji máte, můžete porovnat?

barock.jpg
Poslední úprava: 20. čec 2011 10:43 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 20. čec 2011 11:08 #263586

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jitko, zdá se, se ta růže ve tvé péči za těch pár dnů vyloženě pookřála. Zdá se mi to?
Snad Kaja a Romana a další majitelé porovnají. :)
Teoreticky - teď, po nakvetení poupěte, klidně i Augusta Luise by to mohla být, když píšeš, že hodně voní, to by sedělo.

Vlaďko, ne, copyright na svatební nemám. Ale, mezi námi, ty lilie regale album, jak se tam tak válí, víš, mě štvou.
Moc se mi líbí lilie Elodie, ta je ve stejném tónu jako MariaTheresia a hlavně regale zmrzly při těch zmrzlících (kvetou jen nově sázené).
Elodie jako asiatka víc vydrží a hlavně se tedy neklátí. Tak možná časem.... ale nic. To už je spíš do kombinací. :)

Pastella, MariaTheresia a spol. z bočního pohledu ode dvéří
P2060769.JPG
Poslední úprava: 20. čec 2011 11:09 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., JitkaU2, Kaja, JaninkaH, Eva.Trifon, evai

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 20. čec 2011 11:12 #263587

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
barock1_2011-07-20.jpg

barock2_2011-07-20.JPG

no podle mě to barock není, moje nemá ani náznak oranžové barvy.....
je spíš taková tělová....makeupová.....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, JitkaU2, Kaja
Moderátoři: Eva L., Květa