Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 12:07 #265010

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jitko, ta tvoje je náramná. :up Jsem rád, že jsem ji zkusil. Možná, že voní jen na sluníčku...?

Trifonku, znamenám.

Už musím jít něco (důležitého) dělat, ale neodpustím si:

Supervoňavá Agusta Luise a lilie Salmon Twinkle
aaugustaluiseasalmontwinkle.jpg

MariaTheresia dostala u mne dva záhony:
Tenhle sdílí s Pastellou
amariatheresia.jpg

A tenhle s "vysokými" růžemi (možná budou jednou/někdy popínavé)
amariatheresia1.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., amazonka01, Rhea, JitkaU2, Kaja, lenpel, ROMANA, Jevgenija, maggi, evai

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 12:12 #265012

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Díky, krásná letní fotka, dnes mi sestřička v ordinaci říkala: hlásí, že bude 3 dny teplo, TŘI......doktorka je taky nachcípaná ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 12:15 #265013

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Hele Honzo taky si neodpustím tenhle sdílí Pastella ,....s něčím a ještě jeden záhon taky s něčím,.... by mě zajímalo kam narveš zbytek růží,.... když máš pár metrů:woohoo:
Začínám ttě podezřívat jestli ty nemáš pronajaté záhonky i v ulici nebo snad okolních ulicích???? I ty zahradní záletníku,....:woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 12:36 #265017

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Lenpel, neboj, nemám pronajato. Většina růží mi tu zmrzne k zemi, některé i navždy, takže fotit keře asi ani nikdy nebudu.
Zároveň to znamená, že je můžu pěkně hustit vedle sebe. Teď jsem při proplevu šanty zjistil, že tam mezi ní je mrtvá
Lovely Fairy, Sebastian Kneipp (třetí, tak zbyly dva) od AgelRosen a taky Souvenir de Greuville, ta mě vysloveně bolí...
Takže připisuji k zimním ztrátám, které byla dost rasantní. Růže jsou tu po celém vnějším obvodu pozemku.
Ubývá trvalek, skoro vymizely keře, přibývá růží. A za to může Dresla a ty a vy a taky ty růže, že. :lol:
Ostatní (např. ze seznamu na HMF) mám u babi - asi 40 keříků - zbytek už nepěstuju, vedu je ale v seznamu, pač
kdyby se na ně někdy někdo ptal (on se nikdy nikdo neptá), tak se ně můžu poskytnout příp. referenci a foto, že.

Elfe byla jedna z těch, které volaly hlasitě po obezličce, tak se jí jako jedna ze dvou (druhá je Louise Odier) dočkala.
Další musím donatřít. Nejdřív jsem ji natíral světlou přírodní hnědou, nakonec jsem si vymyslel, že bude obezlička zelená. :)

Elfe 24/7, výborně voní, růžovka napravo je Coral Dawn
aelfe.jpg
Poslední úprava: 01. srp 2011 12:44 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 13:06 #265022

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Šmarjáááá... objednávka od Tantaua teď????? :ohmy: :ohmy: :ohmy: Do středy??? :sick: :sick: :sick: Já potřebuju dokoupit plenky :D :D :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 13:06 #265023

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Honzo, to u te stěny musíš zalévat, že...já totiž uvažuji, že k těm lilim u stěny šoupnu taky růže, jediná trvalky co tam vydrží je flox, echinacea a rudbekia, seda, levandule, jinak to uschne i když prší, mám to v dešťovém stínu.
No ten seznam chcíplých růží by mě asi dost nas..l, Sebastian Kneipp mě překvapil, sem si myslela, že Kordes růže jsou dost mrazuvzdorné.

Ptám se co ti chcíplo díky zimě, kromě Alohy- nebudu ji už kupovat, zimní počasí je nevyzpytatelné všude v našich zeměpisných šířkách, teď mě napadá když se dívám v katalogu na Winter Hardiness Zones, jakou máš podle tvého názoru zonu?
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 13:12 #265026

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Do středy vybrat sorty, peníze až růže přijdou (jaro 2012). Kachniště, nakupuj čile plenky. :)

Trifonku, u stěny nezalévám. Nikde nic nezalévám. Pokud to není zrovna vysazené, nenacucaný kontejner
a nehlásí týden třicítky, že. Poslední dva roky už tam (u stěny) ani růže nevadnou. Předtím (dvě léta) Coral Dawn občas zvadlá byla.
Ostin píše, že růže má být ode zdi aspoň 30 cm, kvůlivá srážkovému stínu. Když chci ale růže na zdi, ne u zdi, tak ji sadím šikmo.
Tj. větvičky ke zdi, šípek - kořeny ode zdi, co nejvíc a nechám je co nejdelší, nezkracuju. A mulčuju, travou, fest.
Ostatní info hodím... někam. :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 13:38 #265031

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Jo dobře Honzo, s tím sazením mě to taky napadlo, akorát, že tam mám k chodníku tak 50čísel od stěny, dej to třeba do stanoviště B)
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 14:28 #265038

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Evi, já tu mám takhle hned u baráku sazené poděděné letité nějaké polyantky - no to jsou úplní chudáci. Srážkový stín a navíc jen asi cca 40 cm široký záhonek. Hrozně trpí padlím, mšicemi. Už jsem k nim zakopala uřezané PET lahve na zalévání ke kořenům, dala koňské kobližky, - no zlepšily se trochu, to jo, ale není to ono. Fakt jedině vytipovat nějaké hodne odolné. Padlí je prý ze sucha.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. srp 2011 15:40 #265042

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
:) letos sucho není :laugh: a potok vlhko dodá :) až moc někdy :huh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa