Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 00:02 #265159

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
HonzaPM napsal:
Lafino, ony jsou to (Mary Ann a Gospel) růže k řezu. Proto jsou v sekci Profi - Růže k řezu.
Otázkou je, proč je Tantau nenabízí i klasickým hobby-zahradníkům - nám. Buď je (zatím) nemá dostatečně
namnožené, jsou v testech apod. anebo existuje nějaký důvod (např. malá odolnost mrazu - spekuluji).
Až po dvou mailech mi sdělili obj. číslo a sumu pro Mary Ann. Klidně se na Gospel zeptám, vypadá trochu jako Falstaff.
Pokud tomu dobře rozumím, pak tyhle růže mají pod sklem a/nebo na plantážích v Keni, jak je teď pro řezané zvykem.

Jevgeni, to tys mě (nás) na Mary Ann navedla, pamatuješ?

no, to by mne taky zajímalo. Dával jsi odkaz na rosebook
www.rosebook.ru/roses/florists-rose/mary-ann/

ve sbírce ji mají 3, všichni 5 zóna. Angelmel od níž většina fotek pochází, pak bydlí v zóně 3 ( ? proboha, ta snad musí omotávat celou zahradu textilkou... www.rosebook.ru/users/gardens/angelmel/ .. Laguna )

Jevgeni, když tak mne oprav, jo ? mýlím se ? pokud je růže v kolekcii, pak ji pěstuje ?
nicméně, zřejmě se v Rusku koupit dá ..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 06:43 #265164

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Já myslím, že důvod nenabízení je ten, že mají smlouvy s květinářstvími, které to pak prodávají řezané. Kdyby to lidi měli doma, přišli by o kšeft. Tentýž problém jsem řešila, když jsem utrofejčila Magnolii KOrdanu. Také tam psali, že je to jen ve smluvnívh květinářstvích.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 06:55 #265165

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Teda především klobouk dolů před pěstitelem růží na Sibiři :blink:

A jinak ano, už jsem na to párkrát narazila (při vyhledávání růží na netu) že jediný odkaz byl jen na řezané růže, případně na různé "plantáže", kde se pěstují. Takže to by opravdu mohl být důvod. Každopádně Honzovi dík za vyjednání prodeje :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 07:00 #265166

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Amazonko, není zač. Snad prodej dobře dopadne a růže přijde.

Vlaďko, jak jsme se bavili - Satin Haze (ADR) teď vypadá takhle. Jestli je počůraná od Koudyho a to je důvod, to už nezjistím.
Každopádně je tedy momentálně celkem nevábná, kdyby okvětní plátky raději opadaly, bylo by to asi lepší.
Ale ustřihnout se dají vždycky, že. Na druhou stranu - přesně tyhle květy už jsou staré přes tři týdny! :woohoo:

Satin Haze
asatinhaze.jpg

asatinhaze2.jpg
Poslední úprava: 03. srp 2011 07:07 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 07:07 #265167

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No, Honzo, ale já mluvila o Cute Haze ;) ( kolik ono těch Haze je)
No takhle podobně neopadavě mi odkvetla Alden Biesen. Už jsem ji ostřihala.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 07:10 #265168

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
A vida - máš pravdu - v notýsku mám: Vlaďka - Cute Haze. Vidíš, jak jsem na tom už špatně...
A klidně si místo Haze napíšu slovo zase a ani mi to nevadí. Jen to jaksi pak nedává smysl. :lol:
Žádnou jinou další Haze nepěstuju, jen Satin. :whistle:

No, ona se na Satin Haze dotazovala Květa, onehdá. Tak budiž jí fotky k disposici.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 11:53 #265178

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, Satin Haze hm,hm ( tentokrát spíš negativní hm ).
Moc vábně nevypadá, máš pravdu. Nesnaží se zatím nikde ani obrážet ?

hehe, asi jsou Haze pro psy neodolatelné. Benda ji má jako patník také nejraději. Vybrat by si mohl i z jiných, nikoliv.

ad M.Ann - jasně, důvod ( prodej jako řezaná ) to být může. Ale třeba je důvod úplně jiný ( nemají namnoženo, proč by měnili sort., když mají Chippendale, lépe roste v suchu a horku nebo ve fóliovníku... prostě těch důvodů může být hafo. ) My můžeme pouze spekulovat.
Ale asi v Rusku se opravdu prodává ( nějaká dovozní společnost ji přivezla ). Njn, ruský trh je něco jiného než ČR.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 12:07 #265179

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květo, Satin Haze neobráží. Zatím. Na druhou stranu - donedávna sotva vykukovala z geranium macrorhyzum.
To bylo příliš invazivní, tak je vyryté. Ale zase mu Koudyho přihnojování ani kapku nevadilo. :P Je tam slevová liriope z Bau.

Můžeme spekulovat i o tom, proč záložka Alte Sorten na stránkách Tantau ukrývá takové růže, jako Bernd Weigel nebo Cappuccino
nebo Impression. Už nejsou v nabídce. Že by se jim na ně nevyplatilo udržovat TM a licenci? Nebo přijde (přišlo) v dalších letech vylepšení?
Bernd Weigel - krásná, odolná, voňavá, ale do opakování se nehrne. Cappuccino - zcela ok. I když (místy) docela podobné Candlelight atd.
Nebo třeba Leandra? Možná netrpěla zdravím a odolností květů... Jo aha, píší do zóny 6.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.78638

Takže počkáme na Kachniště a objednávám?
Poslední úprava: 03. srp 2011 12:28 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 12:24 #265180

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Rheo, ptala ses v kvetení na Alabaster - zatím nemám moc co fotit, resp. pěkný keřík a pár rozpitých bílých skvrn. :laugh:
Viděl jsem ji loni v září (bože, už to bude rok, jako by to bylo včéra) v řepském Hornbachu, opoupatovanou, obalenou.
Láska na první pohled. I jsem si ji pochoval. Nakonec jsem asi měl zatmění mysli, neb jsem ji tam (za 169 !!) nechal.
Poslední úprava: 14. říj 2011 15:03 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. srp 2011 12:32 #265182

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Jo s Mary Ann je záhada proč jí zjara prodaly do Ruska, ale nadály do podzimního katalogu, možná fakt nemáji dost namnoženo.
Ta Ruska firma Mir Uvlečenij co ji má kupuje růže přímo od Tantau, Kordese a td. a ve velkem množství tak asi umí domluvit novinky, Novalis od Kordesa taky měly. Mary Ann už jim kvetla.
fotki.yandex.ru/users/miruvlecheniy/view/421651/?page=11
Zda se mí na foto že Mary Ann skoro stejná jako Chippendale ale fotoaparáty neberou všechny barvy.

Nenašla jsem v katalogu Tantau Lavender Ice například, proč?

Květo v Rusku na Zímu růže kompletně přikrývají dvěma vrstvami agrotextilie, a dávají pod to duhy abych sníh to nepolámal, pnoucí sundávají z opěr a taky do tunelu z agrotextilie. No obdivují takovou snahu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Eva.Trifon
Moderátoři: Eva L., Květa