Květa napsal:
Honzo, máš ještě Sonnenschirm-y? Loni jsme je chválili ( nebo to bylo již předloni ? ) a letos ticho po pěšině.. nebo jsi je v rámci přebudovávání záhonů někam/komu podaroval ?
Ptám se, páč mého mi muž vyrval při likvidaci broskvoně, mám ho v květníku k léčení. Teď váhám nad návratem do záhonu ( či nenavrácení

)
Květo, mám. Kupoval jsem v Teplé dohromady tři, někdy 2007 a 2008. Slábnutí každým rokem, co popisuje hlouběji v diskusi Emilka,
nemůžu potvrdit, naopak. Hlavně v první části sezony překrásná růže, v druhé už méně - černá skvrnitost je velkej kámoš.
Chválili jsme ji asi předloni, poněvadž loni jsem u mou (2007) vyhodil (blbec) a zasadil na její místo Kronprinsesse Mary Castle (Poulsen),
na kterou jsem neměl žádné reference, vybíral jsem ji zavoskovanou podle obrázku na kontejneru, pocitově a tak nějak jsem
očekával superhit, takže dostala prioritní místo v záhonu. Mno nic. Je to chcípák na entou a výhozu Sonnenschirm lituju celkem dost.
Má božsky mléčnou vanilkovou (banánovou?) barvu a tmavé lupení, což mě hodně bere. Ta silná černá skvrnitost už méně.

Jak mám poslední rok nechuť ke žlutým růžím, tak tuhle můžu. Dospěl jsem dokonce tak daleko, že, uvažujíce o vyhození Kronpr. Mary Castle, jsem si zakoupil Solero (Kordes) a vysadil ji do těsné blízkosti KMC s prohlášením - snažte se dámy, tužte se, kdo s koho.
Nevylučuju, že obě (Solero a KMC) nahradím zpět Sonnenschirm (anebo nějakou úplně jinou, abychom se nenudili, že).

Myslím tedy, Květo, že není nezbytně nutné Sonnenschirm opečovávat/mít, uvidíš, jak seti bude chtít, to abychom se nenudili, že.
Někde mám červencové fotky dvou kousků (2008), co jsou u babi, i s pavoučkem, heh, ale co se vleče, neuteče...
A v zimě budeme mít času dosti. Takže teď jedna Sobotková Sonnenschirm (zajímavé je, že já ji doma považoval za půdokryvku
- Slunečník, v Sob. ji mají celkem trčákovitou nahoru - možná husté očkovance)