Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 07:00 #268537

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Ahoj Emilko,.... mám ho na plném slunci skoro celý den,...
Listy v pořádku bez skvrnky,..jednou sem stříkla a to v červenci pak sem se na to vykvajzla, kousek vedle mám Black Magic ten je do 1/2m holej,...
Prostě té skvrnitosti nerozumim,....:)
No uvidíme příští rok,...:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 11:39 #268562

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Walzertraum - nerost nekvět, už to tu bylo řečeno. Za celé léto sotva 2 umrněné květy a najednou se zbláznil... :woohoo:

walzertraum.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, lenpel, Eva.Trifon, helena, quendery

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 12:19 #268567

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jitko , ale když kvete je hezká - mám ji taky . :(
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 14:53 #268573

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
krásná to je, ona má krajní lístky zelené vnitřek růžový a krásně naducaná kulatá poupata. Čichala jsem a přes tu dnešní vodu mi trošku ta vůně připomněla fialky....akorát nevím, jestli mi kdy vytvoří keříček nebo ji dřív zadusí floxy. Budu je muset zase odrýt, třeba příští rok to rozjede ještě víc. Nemá proti nim nějak sílu, chce být asi sama.
Poslední úprava: 19. zář 2011 15:21 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 15:18 #268577

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Walzertraum-- první kvetení
P6200349.JPG
Poslední úprava: 19. zář 2011 15:24 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Eva.Trifon

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 15:30 #268580

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
JitkaU2 napsal:
Baronesse

Jitko, páni, rozepsala ses. :lol:
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 15:46 #268582

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Když já ji mám úplně novou, nakonec teda 2 ks ;) . Report bude až příští rok. Zatím jen v květníku - zdravá a květy pěkné, tvar jak MarieT.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 15:56 #268585

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
jana H napsal:
Honzo,prosím tě,mohl by ses svěřit s poznatky o Artemis?Mám tři objednané už od začátku léta,je na co se těšit?

Jano H, je a není se na co těšit. Pokud chceš živou a kvalitní růži, která nezná nemoci - těš se na plný plyn.
Jestli ale čekáš záplavu květů celé léto - možná budeš zklamaná.

O dokonalém zdraví Artemis jsem si povídal i s panem Pelcem (zdravím), mají jich naočkovaných rovných sto.
P. P. mj. potvrdil moje pozorování - Artemis nakvétá později, než jiné růže, takže skvěle prodlouží hlavní flór + dtto opakování.
Určitě ji vhodně doplň, zkombinuj... Co se mi na Artemis hodně líbí - dělá šípky a kališní lístky jsou jako hvězdičky... Nádhera.
Kvetení se pak dá rozdělit na silné A a slabější B. Zajímavé je, že po letním střihu obráží ošmikané výhony pomalu a neochotně
a tak se vlastně člověk ochudí o efekt z šípků. Příští rok na ni vůbec s nůžkama během sezony nesáhnu, uvidíme, co uvidíme.
Efekt šípky + květy zároveň semi dost líbí. Kvetení B se většinou děje na nových větvích, které vyrazily z prostředka "keře" - jasně,
bavím se mojí rostlině z jarního sázení, v Sobotce ji taky mají zcela nově. Dospělé keře by možná kvetly průběžněji, silněji.
Jinak květy jsou kouzelné, maličké, hluboké, žádné rozkřápliny, mladé snesou slunce, déšť, starší-dokvétající v sibérii trochu lepí.
Má lehkou myrhu.

Artemis - pár nezmenšených fotek ze Sobotky, pardon, čtvrtá fotka s roztomilým pavoučkem, pardon :lol:
P1040774.JPG

P1050071.JPG

P1050073.JPG

P1050061.JPG

P1040769.JPG

P1050056.JPG

P1050065.JPG
Poslední úprava: 19. zář 2011 16:32 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Kaja, lenpel, helena, Viola

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 16:27 #268588

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květa napsal:
Honzo, máš ještě Sonnenschirm-y? Loni jsme je chválili ( nebo to bylo již předloni ? ) a letos ticho po pěšině.. nebo jsi je v rámci přebudovávání záhonů někam/komu podaroval ?

Ptám se, páč mého mi muž vyrval při likvidaci broskvoně, mám ho v květníku k léčení. Teď váhám nad návratem do záhonu ( či nenavrácení :sick: )

Květo, mám. Kupoval jsem v Teplé dohromady tři, někdy 2007 a 2008. Slábnutí každým rokem, co popisuje hlouběji v diskusi Emilka,
nemůžu potvrdit, naopak. Hlavně v první části sezony překrásná růže, v druhé už méně - černá skvrnitost je velkej kámoš.
Chválili jsme ji asi předloni, poněvadž loni jsem u mou (2007) vyhodil (blbec) a zasadil na její místo Kronprinsesse Mary Castle (Poulsen),
na kterou jsem neměl žádné reference, vybíral jsem ji zavoskovanou podle obrázku na kontejneru, pocitově a tak nějak jsem
očekával superhit, takže dostala prioritní místo v záhonu. Mno nic. Je to chcípák na entou a výhozu Sonnenschirm lituju celkem dost.
Má božsky mléčnou vanilkovou (banánovou?) barvu a tmavé lupení, což mě hodně bere. Ta silná černá skvrnitost už méně. :lol:
Jak mám poslední rok nechuť ke žlutým růžím, tak tuhle můžu. Dospěl jsem dokonce tak daleko, že, uvažujíce o vyhození Kronpr. Mary Castle, jsem si zakoupil Solero (Kordes) a vysadil ji do těsné blízkosti KMC s prohlášením - snažte se dámy, tužte se, kdo s koho.
Nevylučuju, že obě (Solero a KMC) nahradím zpět Sonnenschirm (anebo nějakou úplně jinou, abychom se nenudili, že). :whistle:
Myslím tedy, Květo, že není nezbytně nutné Sonnenschirm opečovávat/mít, uvidíš, jak seti bude chtít, to abychom se nenudili, že. :lol:

Někde mám červencové fotky dvou kousků (2008), co jsou u babi, i s pavoučkem, heh, ale co se vleče, neuteče...
A v zimě budeme mít času dosti. Takže teď jedna Sobotková Sonnenschirm (zajímavé je, že já ji doma považoval za půdokryvku
- Slunečník, v Sob. ji mají celkem trčákovitou nahoru - možná husté očkovance)
P1050001.JPG
Poslední úprava: 19. zář 2011 17:13 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lenpel, helena, Viola

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 17:03 #268593

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Mno Honzílku tak stejnavá zkušenost se Sonensch,... krom té skvrnitosti,... Pojala mě myšlenka zda to není tím že ještě půda neni zaneřáděná skvrnitostí,.. jako že tu růže nikdy nebyly - se píše že by se měli opadané i napadené listy sbírat atd,.. jinak se to dostane do půdy,..
Jo jinak je fakt půdopokryv ale co sem střihla schválně na vnitřní pupen, pač šly výhony do trávy tak aby manža při sekání neměl dotazy tyypů to mám jako obět nebo useknout fakt pak trčí hezky nahoru,...:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa