Kachniště, možná, ale opravdu jen možná, budu dělat malou obj. u Agel Rosen. Pastellu mají.
(PS: nepochopil jsem, proč ji žádná česká školka nedělá)
Jevgenijko ahooj. Ano, Pastella je focená včera, ale nemám vrásky jako důkaz.
Věrko, díky za obdiv na HMF. Kája mě navedla na stránku, kde jsou neoblíbenější zahrady uživatelů HMF.
Ten můj plácíček je na čtvrtém místě na celém světě. No rozesmálo mě to, absolutně neobjektivní a nesrovnatelné.
Nejde srovnávat muj dvorek a famozní zahradu/park třeba jako má Marina, ale zároveň je to moc milé, hřejivé i zavazující.
Líbí se mi, že HMF poslední dobou reaguje na nezveřejňování původu růží šlechtiteli, že je tak zásadní věc taky začala zajímat.
Biedermeier - super. Budeš určitě kolem ní tančit pochvalný a opěvný tanec, pokud to půjde.
Bral jsem ji loni na jaře v plzeňském Baumaxu, psalo setu o těch časně jarních dodávkách z De mnoho.
Že díky nepéči personálu růže uschnou, že zmrznou, že přes zavoskované větvičky ani nevidíme pravý stav věci...
No, stejně jsem Biedermeier risknul a zkusil, i když vypadala opravdu chcíplá. Dlouho nic, už jsem hledal účtenku pro reklamaci
a pak najednou něco. Ale nic moc. Loni mě prostě nezaujala, neuchvátila. První květy neměly dobrý tvar, ani výdrž.
Jako jedinou nízkou růži jsem ji nechal v té řadě, která je už tedy teď minulostí, mno a na jaře super překvapení - žádné zimní ztráty,
téměř žádné omrznutí. Je fakt, že je to bobek malej, takže byla pořád pod sněhem, i když ho dost odtálo.
A pak to přišlo - viz. fotky na HMF. Květy vydrží určitě přes týden a všechno - slunce, déšť, denní otlapkávání a očuchávání.
Voní slabounce po muchovníku, dneska trochu po bezinkách (ono je to ve finále jedno). Stala se letošní top růží mojí maminky.
Biedermeier, momentálně asi tři týdny už v celodenním stínu, absolutně zdravá neustále, nyní pomalu nakvétající k opakování
(opakuje na naše klima podmínky dost rychle, opravdu to stojí za zmínku), fotil jsem, jak jde do zelena, snad je to vidět