Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 19. zář 2011 21:39 #268631

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Chá, to jste mi teda dilema prohloubili :silly:

Po Lenpel popisu jsem si říkala, jo, to je dobrý postřeh ( bezproblémová, tak se o ní nebavíme )... nechám si ji, po Emilčině - jo, tak to je možné, já ji na celodenní slunce dát nemohu ( jarní + podzimní stín od sousedů ) .. tak to půjde..
po Honzově příspěvku zase - že bych si ji teda nechala... :lol:

jak na houpačce.

Mně se na ní líbí barva, ale nebyla u mne nijak vysoká ( furt ji něco přerůstalo ). Na ČS netrpěla, letos ji mám v květníku ( jsem už psala, vím ) a květníkové jsem zapomněla stříknout. Nebyla tedy ošetřena ani jednou - mám pocit, že je zdravá ( za světla zkontroluji ).

Nejspíš počkám, jak se vyvrbí místo ( jestli ho bude dostatek, nechám si ji.. pokud ne...holt se obejdu ).
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 20. zář 2011 16:25 #268664

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Honzo,moc Ti děkuju za odpověď,spíš se těším.Abych to rozvedla,mám naplánovaný kruhový záhon s růžemi,nízkým pustorylem a buxusem,možná k tomu ještě dám nějaké trávy.Mám ještě objednané -3xWilliam a catherine,jednou generous Gardener a Mme hardy,už jsem zasadila Annapurnu-mj.se kterou jsem spokojená,voní a kvete nádherně a čs se jí zatím moc netýká.jen ještě nevím,jak přezimuje,žejo.Myslím si,že do tohoto záhonu vnese artemis přinejmenším stále zdravé olistění a květy,které se dobře kombinují,také bude vyšší než většina ostatních...a tak si to maluju.jana
Téma bylo zamčeno.

Re:Tantau (DE) - Nostalgické růže II 29. zář 2011 23:30 #269334

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jano, není za co. Jsem zvědavý na výsledek. :)

Dám opět Pastellu, kterou jsem si tak nějak určil, osobně a potichu, jako svou opravdu nejoblíbenější růži.
Nevím, jestli to bude nafurt, ale letos určitě ano a v letech minulých byla vždy alespoň v Top 5, ne-li rovnou jako vítězná.

Dnešní fotky, různé sazenice, La ´Pastella´ mi piace a basta amore :lol:

Povětšinou je to zapraná krémově bílá, občas lehká bílá káva, zeleň, smetana, máslíčko...
Takové kouzelné samonosné palice zhruba v metrové výšce udělá po 2-3 letech na místě.
apastella2991.jpg

Občas jde kouzelně do oranžova
apastella2992.jpg

Mám tu i o poznání růžověji kvetoucí větev se světlejším lupením a méně plnými/uspořádanými květy.
Je naočkovaná u Pelcových a uvidíme, jestli je to skutečný sport, názvů mám pro jistotu vymyšlenson už několikson :lol:
apastella2993.jpg
Poslední úprava: 30. zář 2011 12:00 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Kaja, Dany, lenpel, Doubravka, Kachnishte, quendery

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 30. zář 2011 11:23 #269351

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Honzo!!!!!!!!!!já tluču hlavičkou do cihliček, že jsem si ji nehodila do objednávky od Tantau... A mé srdce teď prahne a vysychá :down . Kde by se dala ještě sehnat???
Poslední úprava: 30. zář 2011 11:46 od Kachnishte.
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 30. zář 2011 14:38 #269356

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Honzo to máš Pastellu focenou ted v září , ty jo krása, vypadá moc atraktivně a určíte bych ji šlo kombinovat se spoustou růží .:up

Ted už chápu proč Heidi Klum zklamala loni Evu, cele leto byla jsem s Heidi spokojena kvetla furt ale koncem srpna ji tak napadla ČS že ted na ní velmi bídný pohled, už na ní není ani lísteček. :(
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 30. zář 2011 14:50 #269358

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Nazdárek, Honzíku, já vím, že tvoje "number one " je Pastella, ale já bych prosila o pár informací o jiné růžindě. Objednala jsem si Biedermaier Rose, a protože jsem objevila tvoje parádní snímky na HMF, ráda bych o ní něco od tebe vyzvěděla. :whistle: Prosím, prosím ....... Díky předem za kladné vyřízení mé žádosti. V. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 30. zář 2011 22:53 #269405

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kachniště, možná, ale opravdu jen možná, budu dělat malou obj. u Agel Rosen. Pastellu mají.
(PS: nepochopil jsem, proč ji žádná česká školka nedělá)

Jevgenijko ahooj. Ano, Pastella je focená včera, ale nemám vrásky jako důkaz. :)

Věrko, díky za obdiv na HMF. Kája mě navedla na stránku, kde jsou neoblíbenější zahrady uživatelů HMF.
Ten můj plácíček je na čtvrtém místě na celém světě. No rozesmálo mě to, absolutně neobjektivní a nesrovnatelné.
Nejde srovnávat muj dvorek a famozní zahradu/park třeba jako má Marina, ale zároveň je to moc milé, hřejivé i zavazující.
Líbí se mi, že HMF poslední dobou reaguje na nezveřejňování původu růží šlechtiteli, že je tak zásadní věc taky začala zajímat.
Biedermeier - super. Budeš určitě kolem ní tančit pochvalný a opěvný tanec, pokud to půjde.
Bral jsem ji loni na jaře v plzeňském Baumaxu, psalo setu o těch časně jarních dodávkách z De mnoho.
Že díky nepéči personálu růže uschnou, že zmrznou, že přes zavoskované větvičky ani nevidíme pravý stav věci...
No, stejně jsem Biedermeier risknul a zkusil, i když vypadala opravdu chcíplá. Dlouho nic, už jsem hledal účtenku pro reklamaci
a pak najednou něco. Ale nic moc. Loni mě prostě nezaujala, neuchvátila. První květy neměly dobrý tvar, ani výdrž.
Jako jedinou nízkou růži jsem ji nechal v té řadě, která je už tedy teď minulostí, mno a na jaře super překvapení - žádné zimní ztráty,
téměř žádné omrznutí. Je fakt, že je to bobek malej, takže byla pořád pod sněhem, i když ho dost odtálo.
A pak to přišlo - viz. fotky na HMF. Květy vydrží určitě přes týden a všechno - slunce, déšť, denní otlapkávání a očuchávání.
Voní slabounce po muchovníku, dneska trochu po bezinkách (ono je to ve finále jedno). Stala se letošní top růží mojí maminky.

Biedermeier, momentálně asi tři týdny už v celodenním stínu, absolutně zdravá neustále, nyní pomalu nakvétající k opakování
(opakuje na naše klima podmínky dost rychle, opravdu to stojí za zmínku), fotil jsem, jak jde do zelena, snad je to vidět
abiedermeier299.jpg
Poslední úprava: 03. říj 2011 09:47 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Kaja, Dany, lenpel, Jevgenija, Kachnishte, quendery, jana H, Skokanka

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 01. říj 2011 20:42 #269450

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Honzíku, díky moc za reference, moc se mi tahle růžička zalíbila a už se těším. Místečko už má připravené......... :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 02. říj 2011 06:49 #269458

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Honzíku, myslim, že Pastelu ofiko nikdo nedělá, protože má ochrannou známku. Tak kdybys náááááhodou objednávku dělal, prosím, vzpomeň si na mě.Díky moc!!!:kiss:
Téma bylo zamčeno.

Re: Tantau (DE) - Nostalgické růže II 02. říj 2011 22:36 #269508

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Honziku, ja se pridavam s prosbickou o Pastellu - pokud budes objednavat!!! Po te, cos ji tak krasne popsal a nafotil je rozhodnuto a musim ji mit... :up
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa