Záhadné pro mě je,proč Tantau zařadil ve svém katalogu do odolných "regenfeste" růží Hans Gönewein Rose.Honza o ní píše,že déšť vůbec netoleruje !
Jano, obecně můžu říct, že na údaje od šlechtitelů a růžařských firem moc nedám. Chtějí prodat, že ano. Objektivnější popisy jsou např. na HMF, nebo ještě líp na ruské Encyklopedii růží - tam se dozvíme ( my ještě políbení školní ruštinou) mimo jiné i odolnost proti dešti a také tvar keře ( úzký, široký, poléhavý, obloukovité výhony ...). Bezva stránky. Dívám se tam častěji, než na HMF.
Ještě jsem se chtěla zeptat-proč uvádí Tantau jako nové růže takové,co už většinou známe? Nemá lepší?
Jano, bude to nejspíš v tom, že díky investigativnosti a neutuchající vášni "některých uživatelů KR" už některé tyto růže,
pro "Svět" dosud neznámé, nejsou novinkou, resp. dokázaly se dostat do našich zahrad ještě před jejich oficiálním představením.
Během 6-10letého (šlechtitelé nejčastěji uvádění osmiletou periodu) uznávacího řízení a zkoušek se občas některé té nadějné
vlaštovce podaří přelétnout rámec zkouškového pole.
Zajímalo by mne ale, jakým směrem se bude šlechtění růží u Tantau dál vyvíjet a taky, kdo přebral šlechtitelskou štafetu
po Hans Juergen Eversovi. Vyšlechtil jedny z nejlepších růží na světě, je to jistě velká výzva.
Několik soret ještě z jeho tvorby bude možná v budoucnu uznáno a představeno, tak uvidíme.
Mimochodem, Tantau nedávno do "novinek" přidali ještě další dvě růže, ´Charming Piano´ a ´Kastelruther Spatzen´. Ách.
Druhá zmiňovaná je pak určena především fanouškům oné vrabčí kapely. Druhým týdnem situ vypaluji tento song (slušný úlet) In meinem Herzen da blüht für dich, eine weisse Rose...
Květo, před časem ses ptala na Biedermeier. Přezimovala dobře, pěkně roste, hojně kvete, voní jako muchovník,
má obří květy, které jsou kouzelné, dlouho vydrží a hlavně - i přes Zákony zahrady je to patio růže, tak jak to má v popisu.
Poupata jsou smetanově zelenavá a září jako lampičky. Co víc si přát, že.
Biedermeier 6/7/2012 (zleva zezadu přišla na návštěvu zvědafka Dames de Chenonceau - Delbard)
Honzo, je nadherna! Na tu si uz od navstevy Vidne delam zalusk. Kde jsi ji kupoval?
A jeste dotaz - je Biedermeier a Biedermeier Garden ta sama ruze?
Nemate nekdo Nostalgii? Jak vam prospiva? Ja jsem si ji ted koupila ve vyprodeji v Baumaxu, uz mela i par kvitku, ale nic reprezentativniho, male a klopila, takze jsem ani nefotila.