Vlaďko, možná kdyby ´Ascot´ byla v pozadí trojúhelníku, tak by to šlo. Jsem zvědavson na další vývoj,
prosím, zůstaň na tantaudrátě.
Evoi, mě se takhle ´History´ moc líbí. Pamatuji si, jak jsem ti ji balil a přemýšlel, co tě vedlo si ji vybrat.
Nedávno tu Květa a Amazonka psaly o tom, že příliš drobnokvětých růží není to pravé ořechové, že to chce ´odrazit´
něčím velkokvětějším, aby záměr lépe vyzněl a vynikl. Mno, myslím, že ´History´ by mohla být správná volba.
Mě se líbí moc. Jsem rád, žes ji dala. A navíc ten názef... ách.
Moc semi líbí ´Alabaster´. O té jsem pěl už loni, Květa ji (tuším) viděla v nějakém východonimeckém marketu,
zaujalo ji nepříliš pěkné odkvétání (polomumijky?, ťupkaté, do růžova) - pokud se nepletu.
Loni to bylo v pořádku, odkvétání nebylo moc působivé ale jen při pohledu z blízka (či na fotku). Z dálky růže pěkně září
a plní zvýrazňující (zesvětlující) efekt v zaplněné výsadbě. Při prvním letošním kvetení některé květy odkvétaly pěkně,
jiné měly opět takovou tu polohnědo-růžovo-ťupkatou košilku, opět z dálky ok - viditelné pouze pokud senato člověk
soustředil či zacílil zoom aparátu. Teď, při druhém kvetení (sucho) je vše v pořádku, růže odkvétá krásná - růžovobílá.
Dobře čistí, je zcela zdravá a kompaktní. Dobře si drží keřík a hojně kvete. Zimu přežila výborně - stříhal jsem i živé dřevo,
abych zachoval kompaktní keřík. Nečichal jsem k ní. Moc semi líbí spolu se Stephanie Baronin zu Guttenberg (Alabaster
má dosti světlé listí, Stephanie naopak tmavé, tak popř. pozor na to) a s ostinkami Jude the Obscure a Wollerton Old Hall.
Ty jsou si barvou neskutečně podobné, liší se hlavně vůní (obě mají velmi silnou, jen jiné složení) a W. Old Hall semi (zatím)
jeví o něco životnější. WOH navíc nakvétá spíše v hroznech (na silných výhonech), JTO spíše jednotlivými květy.
Listí WOH je světlejší a má trochu ČS (první rok).
´Alabaster´ 9.9.2012 (velký květ dole je Jude The Obscure, hrozen menších krém. květů napravo nahoře je ´Pastella´
- v jiném záhonu, ale opticky se spojí, nalevo dole prokukuje pár (jeden a třičtvrtě) květů Stephanie Baronin zu Guttenberg
a vlevo nahoře jsou v dočasném - zásobním záhoně vidět Redouté a Charles Darwin, Echinacea je pak ´Coconut Lime´)