jana H napsal:
Záhadné pro mě je,proč Tantau zařadil ve svém katalogu do odolných "regenfeste" růží Hans Gönewein Rose.Honza o ní píše,že déšť vůbec netoleruje !

Jano, Hans Gönewein Rose se mi docela líbí, ale s tím deštěm to je u ní všelijaké, tak jsem ji pro jistotu na podzim vykopal
a dal do záložního. Takže se po přesazení znovu usazuje, navíc to byla B-éčková sazenice od Tantau se slevou, první jakost
už měl vyprodanou (je o ni asi velký zájem).
Na jaře už mne pak nenapadlo kam s ní, tak v záložním je dosud. Pořád nevím, jestli si ji mám nechat.
Pěkná je, zdravá je, čilá je, hodně kvete a obrůstá, ale s tím deštěm je to vážně špatné. Možná se jen potřebuje usadit,
ale už od pohledu na ty jemňounké, papírové okvětní plátky tomu spíš moc nevěřím.
(nový katalog Tantau tentokrát (poprvé) přišel v angličtině, krom některých synonym, uvádí v katalogu (asi s ohledem na anglické počasí)
několikrát takovou tabuličku růží, které mají být dešti odolné. patří tam - Alabaster, Aphrodite, Arabia, Artemis,
Aspirin Rose, Barkarole, Baronesse, Bernstein, Camelot, Goldelse, Hans Gönewein Rose !!!, Heimatmelodie, Herz Ass, Jazz, MariaTheresia, Matador, Melusina, Mirato, Montana, Ninetta, Nostalgie, Paprika, Pastella, Piano, Sahara, Santana, Shanty, Stadt Rom)
PS: Jano H, myslelas tento seznam?
Hans Gönewein Rose 9/7/2012