Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 08:38 #262156

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa napsal:
já už jsem tak zbejčilá, že mi ani Summer Song neva. :lol:
Nejvíc se mi líbí L.Angel

Hihi, taky tak, a ještě si musím znovu pořídit Tea Clipper (darovala jsem ho v době, kdy jsem ho neměla kam přesadit :unsure: )

24.7.09_2011-07-06.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 10:03 #262170

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jevgeni, Trifonku, Květo, díky. Ještě k habitusu Teasing Georgia - bylo by jí vyloženě dobře u nějaké opory nebo trojnožky.
Výhony má hodně dlouhé, bujné, květy má obrovské a na jednom prutu mám snad dvacet poupat (spočítám).
Taky se mi dva výhony válely v trávě a jeden si razil cestu skrz okolní růže i plot, proto jsem tyhle tři ostříhal.
Teď, když jí chystám trojnožku, bych už je nestříhal ale navazoval, už jsou ovšem pryč, tak holt dorostou nové.
To se mi na růžích mmch. moc líbí, větve se můžout žezat, stříhat, vyvazovat, vést, květy loupit, čichat...
Vždy dorostou nové, nelze udělat chybu. Někdy to trvá holt ten jeden rok. :)
Charlotte je docela podobná TG - barvou, velikostí i trochu typem květu, ale má mnohem světlejší lupení, neklopí (tolik)
a keř je opravdu keřem - vychovaný, vzpřímený, samodržný.

Veliká omluva pro Claire Austin - včera regulérně voněla po hořkých citrusech (citrónová kůra, grepy - krása).
Tuhle růži zatím nechám otevřenou. Opravdu bílá ostinka je u mě jenom W. Cathedral (občas růžový proužek).
I když jsou keře, které hodí třeba i celý růžový květ, můj keř je hodně vychovaný (mám tedy dva, jeden proužky občas dělá,
druhý měl zatím vždy jenom celobílé květy).

Dalších pár kousků, tentokrát v romantických barvách.
aostinkykrmov.jpg
Poslední úprava: 06. čec 2011 21:40 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., amazonka01, ZuzanaCh, Lenka, Kaja, lenpel, Jevgenija, varouch, JaninkaH, Eva.Trifon a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 10:06 #262171

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
:up Honzík uty si si opravdu udělal státní svátek a kocháš se:woohoo: :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Eva.Trifon

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 11:06 #262179

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Léňo, jo. Vegetim. Vegetíme teď doma všichni. Ta zima byla hrozná, tak máme nějaké sváteční zpomalení. :)
Perdita vypadá na první pohled jako Lichfield Angel, jsem napnutej, až rozkvete. Skvrnitost na ní je hrozná.
Na Austinových růžích je vidět ten šlechtitelský pokrok, jak se učí, vyvíjí, "zdokonaluje" a posouvá dál.

Amazonko, můžeš se, prosím, nějak rozepsat o Tea Clipper? Má ji ještě Violka, jinak si nikoho nevybavuju.
Do TC bych asi šel, ještě se mi hodně naživo líbila Port Sunlight (a ten název, mmm, krása...).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 11:13 #262180

• lenpel
  • Platinum Boarder
jjo skvrnitost,... ale jak sem psala mají i Summer Song,CPM,... přitom SS mám ještě jinde a tam je perfektní a CPm byla loni zarostlá v trval záhonu abyla ok až do konce podzimu, myslím že buď tam je něco co prostě vadí a nebo jim vadilo to pozdní jarní přimrzntí,... které je opozdilo a oslabilo
SS na druhém místě jede jako blázen hází jedno poupě za druhým, přitom to byl takový vohlodek dva výhony,..A to sem jim přilepšoala zemí i hnojivem jako ostatní,... ještě je stříknu na list jestli to nebude lepší,..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 11:25 #262184

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
HonzaPM napsal:

Amazonko, můžeš se, prosím, nějak rozepsat o Tea Clipper? Má ji ještě Violka, jinak si nikoho nevybavuju.
Do TC bych asi šel, ještě se mi hodně naživo líbila Port Sunlight (a ten název, mmm, krása...).

Hmm, to právě nemůžu, protože jsem jí při prvním stěhování darovala máti (spolu s TG a Charlottou), nechala jsem si jen růžové růže. Takže teď to nakupuju znova, to co se mi líbilo. Pamatuju si, že krásně voní, a stárne skoro do bíla, velmi elegantně. Ten první rok byla zdravá.

Austinky mám zatím zdravé, jediné, co z chorob tu řádí je padlí, a to napadlo jenom jemnolistou Terezku Bugnetovic. Ale teda Hycoluju každé 3 týdny (kompenzuju ten písek, no...)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 12:01 #262186

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Honzo, báječné srovnávačky.
Zamilovala jsem se do Summer Song. Mám ve středu tří CPM Grahama Thomase, ale zdá se mi, že tam vůbec nevynikne. Co myslíš, netřískala by se jedna SS se třemi CPM? Podle srovnávačky nikoliv, ale ve skutečnosti to může být jinak. Díky.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 15:25 #262197

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Heleno myslím si že to je otázka osobního vkusu, já bych je klidně spolu dála, letos mě vykvetly na jednom zahoně novy a starý růže sladěně do růžová, teoreticky mělo to byt dobře, ale prakticky mě to nepotěšilo, na můj vkus je to nuda, na podzim tam přidám kontrastní barvu. Je to tak jak to chceš, a vkus taky má tendencí měnit se, vyvíjet se , kdo ví co budu mít rada. :whistle: Ještě loni jsem byla proti kombinace růžová - žluta, a letos mě to připadá hezky. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 16:04 #262199

• lenpel
  • Platinum Boarder
:) Heleno jukni o pár stránek do předu je tam pár fotek SS je hodně měnavá, ale čekala sdem že bude řvát,...pokud má až ten tmavý květ je spíš mléčně oranžová,... mám jí s CPM a Perditou jak sem psala ale bohužel mi ještě nekvetou spolu,.... Taky sem sem dávala SS s Comtesou a ta má trochu ve středu barvu jako CPM tak jukni třeba ti to pomůže,....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 16:18 #262200

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já to neřeším . kdysi jsem nasadila jak mně napadlo a dnes nebudu přesazovat staré růže . to pak zase neroste , stojí , nekvete jak by mělo . a já mám ráda pestrost. omylem jsem nasadila C. P Margaret vedle světlejší T. Georgia. řeklo by se ton v tonu , ale jak bylo řečeno - nudné.navíc - když vyšisují , jsou barevně téměř stejné. ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon, helena
Moderátoři: Eva L., Květa