Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 17:22 #262208

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P7030204.JPG

C.P.Margaret
P6220003_2011-07-06.JPG

P6220010.JPG

Golden Celebration
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: ZuzanaCh, Lenka, lenpel, JaninkaH, patka, helena, Daniela

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 19:37 #262222

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Holky, díky. Pomohlo mi to. Teď jenom vymyslet, kam s Grahamem Thomasem. :blink:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 21:54 #262233

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Amazonko, ď.

Lenpel, máš přesně pravdu, Summer Song je mléčně oranžová.
Na té společné srovnávačkové fotce má blbé světlo a tak pěje a září, že Kladno je proti ní temný kumbál. :P
asummersong1.jpg

asummersong.jpg

Původně (než Summer Song včera rozkvetla, jsem žil v tom, že na tom místě mám nějakou
podzimní červenou Harknessovku, ach ten Němec! Poupě navíc bylo po celou dobu regulérně červené).

Heleno, nevím. Možná bych Summer Song ke třema Crown P. Margareta vysadil a dal bych tam dvě bílé růže
s jednoduchým květem (Vierge Folle a spol.) na doplnění. Mám S. Song první rok, těžko hodnotit, ty její listy a výhony mi připadají
dost velké a čajovkovité, jestli mi rozumíš, tak jestli by se to s pěknými užšími listy CPM netlouklo, snad ne.
Nebo (var. 2) bych tam dal tmavou růži (ála Road 66), a modré šanty, prostě něco mě táhne k těm jednoduchým květům.
CPM už mám hodně orvanou, chudáka, ale můžu zkusit ještě nějaké kombinace. :)
Co s Grahamem T. ti neporadím, měl jsem ji tři roky, šoupal jsem šoupal, až jsem ji vyšoupnul k babi do skoro-žluté předzahrádky.
Zatím ji můj momentální vkus zpátky nechce. Asi by se mi líbil samotný o cca třech kusech s modrým čímkoliv (perovskie, šanta,
levandule (jak to teď máš), ořechoplodec, zvonky a pod.)

Kájo, to je zvláštní, mě Crown PM a Teasing G. nepřijdou vůbec podobné.
Poslední úprava: 06. čec 2011 22:47 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 22:43 #262237

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Heleno, dneska jsem se na S.Song dívala, byl ještě o chlup světlejší než ten Honzův na předchozí f. Asi hodně záleží i na tom, jaké bude mít momentální podmínky ( slunce, déšť ) a podmínky všeobecné ( u mne vždy světlejší )
Taky bych SS + CPM doplnila, opravdu záleží na momentálním rozpoložení majitele... já bych na rozdíl od Honzy šla do tmavé, drobnokvěté. Ála Ilmenau, Fr. Valášek, Verdi, Dinky a pod.
Poslední úprava: 06. čec 2011 22:44 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 22:44 #262238

• Květa
  • Moderator
Honzo, doufám, že chystáš i další barvy ? :up
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 22:49 #262239

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květo, myslíš?
aostinky1.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Vlaďka, Kaja, lenpel, Jevgenija, maggi, JaninkaH, MartaZ., patka, Eva.Trifon a tento uživatel má 5 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 22:53 #262240

• Květa
  • Moderator
:laugh:
:laugh: :laugh: vybírám červenou ( teda spíš tmavou, bordo ).
Ta zavinutá růžová nad S.Songem je ?
Poslední úprava: 06. čec 2011 22:54 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. čec 2011 23:10 #262244

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Heleno, květem (tvarem, uspořádáním) mi s CPM přijde podobná Crocus Rose, možná by bylo odvážné a neotřelé je k sobě dát.

Vybírej, Květo, vybírej.
Růžové koule jsou Alan Titchmarsh. Fantasticky voní. Jen (květy) moc dlouho nevydrží na keří v plné paráře, opadají.
Květo, pozoruješ nějaký (výrazný) rozdíl v květech Alan T. a Brother Cadfael? Můj BC ještě nějakou dobu nepokvete,
ale květy (viděl jsem u Dresly na poli a teď u Ch.) jako takové mi přijdou hodně podobné.

Tím zabíjím dvě mouchy jednou ranou a přihazuju fotku kouliček pro Evui. Všechny voní výborně.
Geoff Hamilton mi nešel utrhnou žádný normální květ, všechny otevřenější mumijky se mi v ruce rozpadly, jen tahle zavinutka vydržela.
aostinkykuliky.jpg
Poslední úprava: 06. čec 2011 23:19 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja, lenpel, maggi, JaninkaH, patka, Eva.Trifon, helena, Daniela

Re: David Austin - Anglické růže II 07. čec 2011 08:14 #262259

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ještě tady v rohu je TG. - nemám pořádnou fotku
P6160137.JPG

P6160118.JPG

Honzo vlevo T. Georgia a vpravo C.P. Margaret- no nejsou nachlup stejné , ale vedle sebe splývají
Poslední úprava: 07. čec 2011 08:21 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija, maggi, patka, helena, Daniela

Re: David Austin - Anglické růže II 07. čec 2011 12:54 #262281

• Květa
  • Moderator
HonzaPM napsal:
Růžové koule jsou Alan Titchmarsh. Fantasticky voní. Jen (květy) moc dlouho nevydrží na keří v plné paráře, opadají.
Květo, pozoruješ nějaký (výrazný) rozdíl v květech Alan T. a Brother Cadfael? Můj BC ještě nějakou dobu nepokvete,
ale květy (viděl jsem u Dresly na poli a teď u Ch.) jako takové mi přijdou hodně podobné.

zapoprvé - musím zkorigovat své postřehy ohledně B.Cadfaela. Včera jsem se koukala na dospělý keřík, květy měl zavinuté ( pořád vajíčko ). Jak jich na keři bylo hodně ( opravdu ohromné množství, velmi květuschopný ), vypadal moc pěkně. Květy pěkné, symetrické, velké.. fakt fajn. Nečuchala jsem, nepofotila, ach jo.
Jestli můj není ovlivněn nedostatečným zakořeněním ( podobně jako loni 'Lavender Lassie' ).
Takže - vyčkám. Loni na podzim se mi líbil také, moc, proto jsem si ho kupovala.

A.Titmarsch x B.Cadfael.
Chá to je u mne těžko hodnotitelné, pouze nástřel, oba mám prvním rokem, navíc A.Tit. v hloubi záhonu a moc často se k němu nedostanu.
- rozdíl vidím teď -
v síle větví ( B.C silné klacky, A.T norm. "růžové" )
v barvě ( B.C. růžově lososová, A.T. nádech modré )
BC - květy větší než A.T, vajíčkovité, posazené na krátké stopce, stojí jak svíce, nepřeklápí se.
AT - květy menší, miskovité s překlápějícími se okraji dovnitř květu, střed tmavší x okrajům.
Vůně libá, u obou (:P )
zdrávy
jak se budou dál vyvíjet - podám info.
Poslední úprava: 07. čec 2011 12:59 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa