Potřebovala bych poradit od zkušených
Plánuju osadit záhon u dřevěné palisády, který je orientovaný na východ. Slunce tam svítí zhruba od 9:30 do 13:30, ale jak se slunce posouvá, tak bych řekla, že to je zhruba 2-3 hodiny na každou jeho část. Proto hledám víceméně mezi růžemi vhodných do polostínu. Prošla jsem si toto vlákno plus info na HMF. Záhon měří 6m na délku, na šířku má teď 1m (budoucí expanze alespoň na 1,5m se nevylučuje, ale víte, jak to je s chlapama a sekačkou
Snažila jsem vybírat mezi růžemi, které nebudou mít v budoucnu šířku větší než 1,20m. Ale chápu, že se dopředu nedá odhadnout, jak u mě růže porostou a údaje se občas výrazně u různých zdrojů liší. Zatím jsem vybrala některé z možných: Louise Odier, Mary Rose, Charles de Mills, Agatha, Rose de Rescht, Jacques Cartier, White Jacques Cartier, Iceberg (Korbin), Ballerina, Mozart, The Fairy, Red Yesterday. Tak to je zatím vše, co jsem vykoukala a není to vyloženě moc obrovské. Nejde ani tak o výšku jako o tu šířku. Úplně max. 150 cm na šířku
A teď bych poprosila o radu: kolik růží vybrat a jak je barevně poskládat vedle sebe, aby to nebylo jako pěst na oko. Děkuji za všechny rady
Klára