Záruko, kterou Colette máš na mysli? Na HMF jich je několik. Myslíš ten climber nebo hybrid tea od Meillanda? S tím přeplňováním záhonu to byl právě vždycky můj problém. Asi tak jako s rybičkami v akváriu, vždycky, když mě něco nadchne, tak mám pocit, že musím mít všechno
Bradhal, záhon určitě na jaře rozšířím (vidím to tak na 1,5m x těch stávajících 6m). Teď má metr a víceméně tam jsou teď jen floxy, čechravy, čemeřice, cibuloviny a keř - žlutá mochna. Nebaví mě se na něj koukat a to je blbý, protože ho mám hned naproti oknu z obýváku
Mimochodem, taky když si chceš před drahou polovičkou odůvodnit rozšiřování záhonu, tak prostě konstatuješ, že potřeboval zarovnat??
Už si tady kreslím kolečka v měřítku a snažím se je na plánek záhonu poskládat. Zkusím nakombinovat jednou kvetoucí s opakovaně kvetoucíma. Záhon by měl mít studené barvy, protože nalevo od něj mám obrovský fialkový rododendron a fialovou pivoňku. Takže barvy temně fialová, studená růžová, bílá. V pozadí záhonu je dřevěná palisáda s břečťanem vlevo a popínavou hortenzií vpravo. Slunce ty 2 až 3 hodiny denně, v létě o hoďku víc. Začne svítit o půl desáté, ve dvě je ale konec, slunce se stočí za palisádu a do včera je tam stín.
Až budu mít vymyšlenou kombinaci jednotlivých růží včetně trvalek, tak to šoupnu do vlákna Růžové kombinace a tam to zkusíme doladit
Děkuji, Klára