Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 31. říj 2017 10:36 #320877

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Mě se tyhle tmavé růže právě vůbec nelíbí - ujíždím spíše na všech druzích růžové od skoro krémové po růžovou maximální tmavosti právě třeba Leonarda da Vinciho, Chippenadale možná bude trochu úlet, ale dle fotek má takové pěkné měňavé fáze.
Hvězdnice jsou na podzim hodně světle fialové. No uvidíme, zda tam ta růže vůbec na podzim rozkvete, třeba J. Galway nasadil podruhé poupata až teď.

Porovnávání a vybírání růží 31. říj 2017 10:45 #320878

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Já osobně bych tam toho Leonarda viděla, ta představa se mi líbí :) Záleží čistě jen na tobě, co člověk, to názor, rozhodnout se musíš sama podle svého citu ;)
Následující uživatel poděkoval: Malajkaa

Porovnávání a vybírání růží 31. říj 2017 11:28 #320879

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
jsem v pokušení koupit růži ... po hodině pátrání na netu si říkám že bych možná vzala 2 ... teď když píšu tento příspěvek uvažuju o 3 ...
nebo nemám raději počkat na jaro?? resp v květnu/červnu chodí ke chládkovi hezky narostlé austinovky jestli to nebude rozumnější než to honit na poslední chvíli ... pak mi to pomrzne ...

k baráku k okapu by se mi líbila a shropshire lad
a cca 4m od ni ro rohu k plotu william morris
ulítávám na světlých nádechových pastelových tónech kdy květ není jednobarevný a barva se mění s časem ...

no a jak jsem prošla pár stránek této diskuse tak do spodní zahrady k lavičče bych mohla možná dát novalis? jakože namodralý odstín? už to teda nemám moc kam dát :-)

Porovnávání a vybírání růží 31. říj 2017 11:47 #320880

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
lepší je sadit na podzim - a pozdě není . třeba Dresla píše , že vyrývají růže k prodeji po prvním mrazíku .
www.krasneruze.cz/
Poslední úprava: 31. říj 2017 12:07 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2

Porovnávání a vybírání růží 31. říj 2017 18:09 #320892

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Luci, ASL je nádherná růže, její květy jsou jedny z nejkrásněji poskládaných, jaké jsem kdy viděla. Barvoměna květů kouzelná, od světlých, krémových tonů, meruňkových k růžovým i různobarvené lístečky uvniř jednoho květu má...a poupata jsou oranžová...květy voní a když hodně rozkvetou, tak se klopí. k přednostem patří, že je prakticky beztrnná. Mívá dlouhou pauzu mezi kveteními, je líná :-) u mě trošku kvete ještě teď, při tom v létě na ní nebyl žádný květ. Každý rok z jara nad ní lomím ruce, protože má kůru fialově skvrnitou a bojím se, že je tuze nemocná. Každý rok ji ale ponechám a ona si jako by nic rozkvete, ta skvrnitost nějak zvláštně zmizí a objeví se zase přes zimu. Na ostatní růže se to z ní nešíří. nevím, co to je...ale prostě pro tu její krásu jí všechno odpouštím <3
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Porovnávání a vybírání růží 31. říj 2017 19:12 #320893

• Kaja
  • Platinum Boarder
jo - Jitka má ve všem pravdu . je ale krásná - i přes ty všechny zápory .

shropshirelad2.jpg

shropshirelad4.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, alenak, Marta, Dita

Porovnávání a vybírání růží 10. lis 2017 11:31 #321057

• Dita
  • Gold Boarder
Potřebuji prosím poradit. Mám záhon složený čistě z bylinných pivoněk, mezi nimi jsou mezery, do kterých bych chtěla nasadit keře růží, které by měly vypadat asi takto. Výška v dospělosti 1-1,5m, úzké, vzpřímeně rostoucí, nohaté, od spodu klidně vyholené. Vím, že to jsou vlastnosti většinou nežádoucí, ale pro tento účel by se to náramně hodilo. Holé nožky zakryje pivoňkové listí. Na barvě nezáleží, ale aby opakovaly kvetení. Děkuji za tipy :kiss:

Porovnávání a vybírání růží 10. lis 2017 12:39 #321058

• Kaja
  • Platinum Boarder
Dito nevím -- jestli se nebudou navzájem omezovat, pivońka má teda dost velké kořeny . taky ta výška růží nemusí být vždy stejná .

Porovnávání a vybírání růží 10. lis 2017 13:38 #321061

• Dita
  • Gold Boarder
Já taky Kajo nevím, ale snad tři keříky stejného druhu by se tam snad s těma pivoněma snesly. Pro představu přikládám fotky(staveniště kolem si odmysli ;) ) Pivoňky jsou zatím mladé, dvouleté. Než se rozrostou víc do šířky, tak to pár let potrvá. A tak jsem myslela, že do té doby je stihnou výškově přerůst nějaké ty nohaté růže.. Ono totiž je mně celkem líto, že po odkvětu pivoněk je to místo po celý zbytek léta jenom zelené :dry: Krom teda vysokých lilií, které to na chvilku svými květy zkrášlí. Myslím, že by růže v tom piv.lupení mohly vypadat hezky..
Třeba vás napadne nějaká vyšší růže, která vás zlobí tím vyholováním od spoda.. :whistle:

P1080319.jpg

P1080355.jpg

P1080431.jpg

Takto "prázdné" je to po zbytek léta...

P1090226.jpg

K solárnímu světlu vlevo jsem včera na kraj upíchla Bonicu
Poslední úprava: 10. lis 2017 13:42 od Dita.
Následující uživatel poděkoval: luci

Porovnávání a vybírání růží 10. lis 2017 17:28 #321063

• Kaja
  • Platinum Boarder
když už - tak bych tam asi dala The Fairy. nebo možná drobnokvětou Sněhurku od Urbana , mívá p. Šíp . je bílá , moc hezká a jak ji mám asi pět let , je menší .jinak - pivońky se celkem rychle rozrostou .. a ta volná místa se zaplní

snhurka.jpg

Sněhurka - menší keřík , plné drobné bílé kvítky. opakuje a je moc hezká .dovedu si ji představit vedle sebe s růžovou Fairy.
Poslední úprava: 10. lis 2017 17:37 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: luci, Dita
Moderátoři: Eva L., Květa