Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 29. lis 2017 19:31 #321227

• Viki
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 273
Díky Květo. U pana Šípa už mám Louise Odier slíbenou na jaro, všichni tady na ni pějí ódy a konečně jsem si na ni udělala místo. Takže je fajn, že to tak dopadlo. Bude u plotu na konci zahrádky a může se roztahovat do všech stran. Možná časem zkusím i Reine des Violette a pak poreferuju, jak to u mě zvládá...

Porovnávání a vybírání růží 30. lis 2017 19:40 #321229

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
LO - dobrá volba.
Poslední úprava: 30. lis 2017 19:41 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Viki

Porovnávání a vybírání růží 18. bře 2018 21:21 #321950

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Prosim o radu nebo alespon nasmerovani. Potrebovala bych odstinit kus zahrady, nejradeji ruzemi (uz mam napad i na kerovou variantu, ale ruze jsou ruze). Mely by byt cca 2m a samostojne, je to utopie? (vonave, furtkvetouci, bez chorob,...).
Dekuji.

Porovnávání a vybírání růží 19. bře 2018 08:04 #321952

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kamčo, ja zas tolik zkusenosti nemam. Ale pokud bych uvazovala o tvem zadani, nejvice se mi tomu blizi růze Chinatown. Ja ji kdysi dostala od nekoho tady z KR a ackoliv o ni pisi, ze je do cca 150 cm, tak nejvyssi vyhony u me ma ty dva metry. A vcelku je samostojna, ten nejvyssi vyhon se mi opiral o kmen stromu, ale verim, ze by to zvladl i bez toho (mam uz starsi ker, tudiz silnejsi vyhony).
Nasla jsem obrazek na HMF, www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.246224 a www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.246223
Nakveta tak nejak prubezne, vcelku velke kvety, je zdrava, nestrikam. Jen na jare smikam.
Pokud bys chtela fotku moji Chinatown, musela bych vecer pohledat (a nevim, jestli mam foto celeho kere).
Poslední úprava: 19. bře 2018 08:09 od Kika.
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1

Porovnávání a vybírání růží 25. bře 2018 09:22 #321976

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Prochazela jsem fotkya nahodou narazila na tu Chinatown, tak jsem po porovnani, pisi o ni vysku cca 120-150, ta moje mela nejvyssi slahoun cca 250 a to ji kazde jaro strihnu na cca 50 cm. Mozna by byla nahore hustsi, kdybych ji tolik nestrihala.

nejvyssi slahoun oznacen fialovym krouzkem, ostatni prumerne vyhony fialovou carkou

IMG_7670_vyska.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kamcule1, Jikra, alenak, Marta, rok.zaruka

Porovnávání a vybírání růží 17. dub 2018 17:23 #322261

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Mám v hledáčku pro podzim kromě jiného taky Cornelii nebo Felicii.

Místo není přímo ideální pokud jde o slunceneočekávámdžungli, ale ráda bych, aby aspoň trochu opakovala.
Informace se různí.
Co myslíte? Kdo je máte?
Moc děkuji fanynka

Porovnávání a vybírání růží 17. dub 2018 19:31 #322262

• Květa
  • Moderator
Fanynko, měla jsem obě, nemám už ani jednu.
- o Cornelii jsem tu nedávno psala
- Felicie ( asi v moschata je ode mne též popis ). Krásná růže s úžasnou vůní. U mne zůstávala cca 50 ( 80 cm ). Dvě vlny ( i tři )... ale dala jsem ji pryč z důvodů špatné snášenlivosti k dešti i horku.
+ horší odolnost vůči ČS.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Jikra, bradhal

Porovnávání a vybírání růží 20. dub 2018 07:39 #322292

• Anonym
Potřebovala bych samostatně stojící růži "fontánu". Na exponované místo, čili aby aspoň trochu opakovala. Květy mohou převisat. Splňuje to Bouquet Parfait nebo Jean Stephenne?

Porovnávání a vybírání růží 20. dub 2018 13:06 #322296

• Květa
  • Moderator
je-li fontánou míněna růže, kt. vyroste do určité ( nějaké ) výšky a pak větve ohne k zemi, pak ani jedna.
B.Parfait roste vzpřímeně, silné klacky, kvete na koncích ( bohatě )
tvar keře asi lze nakoukat zde, mají tu vyfocené celé rostliny
www.rosebook.ru/roses/gallery/bouquet-parfait/page-10/
u mne - i po střihu k zemi v prvním fl. víc jak metr, v II. fl. ( záleží na dešti ) - cca 150 cm. Delší pauza mezi kvetením, dlouhá výdrž květů / pokud do nich nenaprší ). Loni měl padlí.

Jean St. - dělá koukavější keř, rozložitější, u mne větve vede i horizontálně. Výška podobná jako u předchozího, ale po nahnojení jsem jej viděla i víc jak 2 m/ roční přírůstky.

obě opakují bez problémů.

Porovnávání a vybírání růží 05. kvě 2018 10:38 #322494

• Klara Z.
Děvčata, potřebuju poradit. Potřebuju solitéru do rohu trávníku. A mám na výběr z těchto, poněvadž se louhují v kýbli a vcelku spěchám :) :) Takže L'ouche, Eden Rose, Koré, Jan Palach, Henry Martin, Aurelia Liffa, Baron Girod de l'Ain, Stanwell Perpetual, R. Gallica versicolor, Quatre Saisons, Souvenir de William Wood, Souvenir du dr jamain. Růže by měla být samonosná a ne širší než 1,5m. Děkuji
Moderátoři: Eva L., Květa