Se mnou je to těžký, já totiž dost snesu.
Kolegynda v práci mne vyhazovala byť s jediným hyacintkem, že ji z toho bolí hlava!
To sou lidi...
A když jsem dotáhnul orientální lilii, tak tu rovnou odklonila i s nádhernou vázou za okno,
kde váza ráčila hapati a tak jsem si vlastně vzpomněl, že mi dodneška tu hliněnou krásu dluží...

Je teda fakt, že v Keukenhofu nad hyacintovými lány i já jsem už občas lehoulince omámen,
ale po chvilce se vždycky zvednu... Bez vůně by nebyla zahrada ogrodou.
Iveto, naštěstí myrhou a anýzem vonící růže nevoní do dálky.
I když mají silné aroma, tak si ho lakotně schovávají jen ve svých květech.
Mno a zbylé růžové vůně (ovocná, divoká a historická) se pro můj čichový aparátek hravě snesou.
Třeba onehdá - někdo mi buší na vrata, zrovna když operuji na zahradě.
Tak si říkám - koho to sem čerti nesou?
Byla to mámina údernická Oriflejm agentka se slovy: Proboha, vždyť voní celá ulice,
a já jsem zjistila, že to jde od vás!! Tak se na to mušim jít podívat zblízka...
Milá. No tak se podívala...
Je fakt, že áchala i nad absolutně nevonnými růžemi (Lavender Ice, Novalis),
ale když se přiblížila k šesti kusům Harlow Carr, které jsou doplněny čtyřmi kusy Rose de Rescht,
třemi kusy Jacques Cartier a White Jacques Cartier, třemi Comte de Chambord a dvěma Noble Anthony
a uzavírá to tam jedna velká Louise Odier a dále za ní tři Mme Isaac Pereire,
přecházející k obří Golden Celebration, tak to už se blížila do vopravdický nirvány.
Golden Celebration loni dokonce narostla tolik, že přepadávala i do ulice a jistí
mladíci (s cígem, snikrskou a plechovkou koly v kalhotách s rozkrokem u kolen),
kteří se chodí "dvořit" sousedovic právě rozkvétajícím děvčatům (máš čas, vole? poď ven, vole!),
mi tu Golden Celebration dočista orvali právě pro dané krasoslečny.
Jinde mám zase Young Lycidas a Munstead Wood s Louise Odier a z druhé strany záhonku tam
ovocně voní Lady Emma Hamilton. A jak píšou holky - fetuju a užívám si to a chci víc...
Vždyť léto je tak strašně krátké - čekáme na něj jak na boží smilováni. Zvlášť tady na horách.
Musíme si tu vůni nasát do zásoby, aby nám bylo dobře.
I proto dělám z voňavých růží ty zmrzliny. Jednak jsem na sladké a druhak
- zbývá mi poslední kelímek - když ten teď otevřu a ucítím naprosto autentickou vůni
William Shakespeare 2000 (mimochodem asi nejvkusněji, nejjemněji a nejkrásněji do dálky vonící róza),
tak mi ta předlouhá temná zima hnedle připadá snesitelnější a milejší.
Nemůžu se už živého Vilíka dočkat.
V přírodě je tolik zajímavých, neplánovaných a neotřelých kombinací, které jsou úžasné a překvapivé.
Inspirativní a zajímavé. Někdy je právě v tom překvapení a zdánlivém nesouladu krása.