Danah, veliký dík za inspirativní dotaz - "našli, moji rádcové, našli!"

Záhada vyřešena - JE to Pepita .... ale ne ta Pepita, co je uváděná jako minirůže, ale úplně jiná Pepita (Spray-Rose). Dresla to tenkrát psala, ale Kordes pak asi předělával stránky a "zabordelil mi ji"

Po tvém dotazu mi nedalo a podívala jsem se na ty jeho nejnovější stránky - JE TAM!
www.gartenrosen.de/schnittrosen/spray-rosen/schnittrose-pepita
Takže popořadě:
Ano, i já jsem ji koupila jako minirůžičku a dokonce vypadala úplně jinak - béžové květy s nádechem do růžova. Bylo to v B. ve výprodeji a podle toho vypadala, ale ta barva květů se mi moc líbila. Kupovala jsem ji nějak koncem srpna, takže normálně odkvetla a teprv příští rok ukázala "která ona je".
Hodně mě mátlo, že jsem na ni od té doby nikde nenarazila a fotky na netu taky nebyly, ta u Kordese nebyla nic moc a to co je na HMF není Pepita - takhle přeplněný květ Pepita nemá. Současná fotka u Kordese odpovídá.
A na těch předělaných stránkách je taky poznámka, ze které mi konečně došlo, proč se Pepita normálně v obchodech nevyskytuje. Píšou tam, že je k mání pouze ve "vašem květinářství" - t.j. oni jí dodávají pouze květinářstvím, které prodávají řezané růže!
Je to škoda, Pepita dělá krásný huňatý keříček (60cm), kvete dlouho a prakticky průběžně celou sezonu.
A tady je moje ňuňátko Pepitka