Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 20. čec 2014 20:41 #290787

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, děkuji. Opravdu moc pěkná.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 24. čec 2014 06:59 #290841

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN5037.jpg

Paul Bocuse /Guillot/ - ještě v květníku
Následující uživatel poděkoval: Eva L., MartaZ., helena, Martin, mišpule, Evka, Iveta

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 26. čec 2014 21:55 #290964

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Bicentenaire de Guillot
BdG0012.jpg

Cybelle
Cybelle002.jpg

Rozkvetly poslední výhony ,na sestřižených po prvním kvetení,už jsou nové
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Evka, Lukáš, renataaali, Iveta

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 31. čec 2014 13:09 #291119

• Květa
  • Moderator
reakce z diskuse Tantau - snad jsem pochopila správně:

Iveto, Belle de Sardaigne mám vysazenou 4. rokem.
Je to růže, které si vážím čím dál tím víc, pravidelně ji dávám do svých TOPek. Ta se Massadovi opravdu povedla.
Kromě několika šťastlivců ( a to se domnívám, že mohu napsat, doufám, že u nich bude tak skvělá jako moje matka ) na které se loni dostala podnožová, existuje i pár kousků pravokořenné. Jsem zvědavá, jaký bude jejich vývoj, jak porostou.
Jeden z nich jsem si nechala, dělaný předloni, je připraven k vysazení. Jen jsem s ním počítala jinam.
Ale jak jsme hovořily o velikosti květů Starlet-ek, napadlo mne změřit i květy Belle. Jaké bylo moje překvapení, když jsem naměřila velikost od 3 - 6 cm. Rozdílná velikost je zřejmě dána i četností květů - teď je má větší, páč jich je momentálně na keři méně.
I proto, že ji znám, mám nakoukanou a ověřenou, jsem se rozhodla Starlet ( teď ) nekupovat.

Evko, kvetení Belle dS je dost složité popisovat. Jednou jsem to dělala, bylo toho na víc jak půl stránky :laugh:
Asi takhle - není u ní třeba ohýbání/rozvádění výhonů, spolehlivě kvete. V podstatě se dá říci, že na jednom výhonu kvete 3x v I.floru, pak na delším obrostu v mezidobí. Následuje II. flór, v něm vytváří dlouhatánská ( ála komule ) květenství. K tomu se přičítají ještě květenství ( komulovitá ) na nových šlahounech, od báze. Vzhledem k tomu, že květy jsou inertní vůči počasním vlivům, mají dlouhatánskou životnost, lze u ní bez nadsázky říci, že kvetení je opravdu kontinuální od začátku sezony do jejího konce. V sezoně není den, kdy by keř byl bez květů.
Poslední úprava: 31. čec 2014 13:10 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, helena, Martin, jana H, Evka, renataaali, Iveta, Marijka

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. srp 2014 16:11 #291203

• Květa
  • Moderator
Evko, v I. floru má Belle de Sardaigne květy v studeném tónu, od mezidobí pak v teplém ( až neutrálním ).

P1170365_2014-08-02.jpg

P1170346.jpg

I.flor
Následující uživatel poděkoval: Martin, Evka, Iveta

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. srp 2014 16:15 #291204

• Květa
  • Moderator
Kaja napsal:
Manuel Canovas mám novou loni na jaře. je to krásná a bohatě kvetoucí růže .květy asi stejně velké jako Artemis . opakuje kvetení - kolikrát letos bude nevím . už je ostříhaná , tak se může projevit .. dost pozdě jsem stříhala - kvůli řízkům. dokonce voní - i když ne nějak výrazně .poupata a nové květy jsou příjemně žluté barvy , pak bělá .jsou ale v palici květy nové i starší , takže vypadá velmi apartně .

Kájo, pls., jaká je násada poupat v II. flóru ? stejně bohatá jako v I. ?
Máš ji vysazenou v nějakém stresovitějším místě ? ( vím, že občas píšeš - konkurence jabloňě a pod. )

a otázka, kt. mne zajímá momentálně nejvíce - jaká je trvanlivost květů ? ( u Massadovek bývá delší až dlouhá )

Děkuji

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. srp 2014 20:07 #291211

• Kaja
  • Platinum Boarder
M.Canovas má teď znovu nasazeno - zítra ji vyfotím . teď už je večer . je na celkem slušném místě v záhonu u plotu /drátěného /

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 03. srp 2014 18:25 #291249

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN2341_2014-08-04.jpg

DSCN2359.jpg

no tak nevyfotím - zase si někdo hrál s mým foťákem .musím počkat na zeťáka až mi ho seřídí.- ale jinak se M.C chová normálně - asi stejně jako Artemis .. jsou si i velikostně podobné .. nasazeno má - jeden květ už dneska rozvila . . líbí se mi jak má ty květy zpočátku jak kopeček točené zmrzliny a žluté - pak je bílá .
Poslední úprava: 04. srp 2014 15:49 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 05. srp 2014 00:52 #291313

• Květa
  • Moderator
Kájo, tak abys věděla, máš mne na svědomí. :lol:
Objednala jsem si jej.

Pls. - ještě opakuji dotaz - jaká je trvanlivost květů ?

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 05. srp 2014 07:23 #291317

• Kaja
  • Platinum Boarder
no abys potom nenadávala na mně - :silly: trvanlivost ´květů průměrná . nejdřív do žluta pak zbělí , a opadne . myslím , že čistí dobře .. nemusela sem ostřihávat . jak už jsem psala . má podobné vklastnosti jako Artemis .
DSCN5371.jpg

včera pofocený keřík - vyhnala nové výhony -, začíná kvést . jak vidíš je zdravá
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Marijka
Moderátoři: Eva L., Květa