Zdenko, necháváš nakonec Louise Odier v záhoně nebo bude na oblouku? Myslím, že může být úžasná kdekoliv.
Mišpul, jsem rozhodnutý uvést Louise Odier jako svoji Top růži 2012. Ta vůně.... ta je nepřekonatelná - co ti budu povídat.
Pro příští rok bych ji rád měl hustější odspodu. Je to moje chyba - přisadil jsem k ní před časem (loni?) klematis, že to bude
hezké. A aby měl klematis lepší výchozí pozici, prostříhal jsem L. Odier tak, aby měl víc místa, světla, vody...
No, klematis letos kleplo (ale ze začátku sezony se snažil) a Louise tak zůstává u země zbytečně "odkrytá".
Vyhnala dva silné mladé výhony ze země, které to trochu vylepšily, ale ty byly jen na jižní straně, ještě bych potřeboval ze severu.
Tak snad příští rok. Jeden ten mladý výhon něco ulomilo (asi vítr), což jsem nejdřív nesl špatně, ale pak jsem viděl, že se díky tomu
náramně rozvětvil a zahustil - takže příště už to udělám cíleně - a trochu níž (tedy bude-li co zaštipovat, že).
Od června kvete pořád, měla období, kdy měla "jen" kvítek či dva - ale která růže takhle hodně a kontinuálně kvete?
Je dokonalá. Pokud přežije letošní zimu stejně jako tu loňskou, pak už to bude obrkeř. Posílám včerejší fotku.
Slunce má jen od západu po 15 hod. a navíc jí stíní (což jsem nepředpokládal) nově vysazená třešeň.
Takže má vlastně nejvíc světla jen ze severu, pár hodin, chudák. Mám pro tento podzim objednáno pár nových kousků.